Mijn oproep kort geleden om allemaal positief te zijn over ons vlaggenschip heeft een forse deuk opgelopen. De tot voor kort trotse koploper is bijna een figurant geworden in de eerste klasse J. Om op deze 4e mei niet te dramatisch te doen over een potje voetbal, we denken aan belangrijker zaken, zal mijn wedstrijdverslag slechts uit een paar regels bestaan. Door Bert Postma
 
Vooraf aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan het overlijden van  onze twee leden van verdienste Wim Haan en Han Vernooys. Twee leden die ontzettend veel voor Oranje Nassau betekend hebben. In aanwezigheid van familieleden was het indrukwekkend om getuige van deze minuut stilte te zijn. In voetbaltermen gingen mijn gedachten naar een warming up voor de 2 minuten stilte om acht uur op de avond. Het zou de KNVB gesierd hebben om op deze dag geen programma in te stellen.
 
Om dus niet negatief te zijn over onze selectie en staf, moet ik het maar hebben over onze tegenstander van vandaag. Velocitas speelde alsof het ergens om ging. Gedreven op jacht naar een overwinning. Zich vastbijtend in een tegenstander alsof het om het kampioenschap ging. De omzetting die de ON staf had bedacht werd door één groen witte speler volledig onderuit gehaald. De bij ON te licht bevonden Amin Ouhida kon uitgroeien tot de beste speler van het veld door in z'n eentje de gehele rechterflank van ON te degraderen tot een schoolvoetbal aanval.  Is het simpele voetbal van een aantal jaren geleden niet leuker dan het gebrei en getik tot in het zestienmeter gebied. Mag er nog een keer geschoten worden van buiten de zestien? Moet er maar weer eens getraind worden op kracht en inzet en karakter? Als ik eens een training bezoek lijkt het speelveld meer op een vliegveld, met al die pionnen, dan op een voetbalveld. Je moet goed zijn in wiskunde om het te begrijpen.

Door de slechte resultaten is het kampioenschap verkeken, maar zul je , om in wielertermen te spreken, met de bek op het stuur moeten om de belangrijke tweede plek nog binnen te slepen. A.s zaterdag in Winschoten zal dat moeten gebeuren. 
 
De wedstrijd. 
De leiding was in handen van scheidsrechter Martin Wever, de assistenten Johan Wesseling en Dimitri Abels. Ze deden het prima. De tegenstander Velocitas deed het ook prima. Ze wonnen met 0 - 2. Tweede doelpunt zelfs met tien man, door het wegsturen van Wilko van der Kooi. Wilko zal nu spijt hebben van zijn domme uitlating. De doelpunten kwamen van Thomas Bats en  invaller Jesse Bosgraaf.
Geel was er voor ONer Daan Smit. Kansjes waren er voor ON, kansen voor Velocitas om met meer dan twee doelpunten te winnen. Typerend en opvallend was het nog in de slotminuten om te zien dat er bij een vrije trap van ON in de slotminuten zeker zes spelers achter de bal bleven in plaats van voor de goal van de groen witten. Wil je winnen of vond je het wel goed zo?
Moet ik er a.s. zaterdag nog 10 liter benzine aan besteden? Ja, natuurlijk. We zullen met elkaar er tegenaan moeten om met een gunstig doelsaldo eventueel de tweede plaats te pakken en zo een gunstige nacompetitie te halen.   
 
De foto's staan hier