Zaterdag een nieuwe uitdaging voor Oranje Nassau in Emmen.

Gepubliceerd op
21 februari 2024

Nadat koploper Oranje Nassau afgelopen zaterdag de eerste periode binnenhaalde, is er komende zaterdag weer een nieuw doel: het bereiken van de kwartfinale van de beker. Tegenstander is in Emmen DZOH, dat afgelopen zaterdag in de competitie weer iets verder achterop raakte door een 2-2  gelijkspel tegen WVV. Voor de mannen van trainer Karlo Meppelink is het net zo belangrijk om de volgende ronde te halen als voor de mannen van Heerlijn.

Door Siemon Aikema

Voor zowel Oranje Nassau als ook voor DZOH geldt namelijk, dat een overwinning hen weer een stapje dichter bij de halve finales brengt. En die halve finale zorgt er voor, dat je mag uitkomen in de voorronde van de landelijke KNVB-beker. He lijkt er op dat DZOH na een wat moeizame periode met nederlagen teen Velocitas en HZVV, de draad weer opgepakt. GRC en VKW werden verslagen en ook afgelopen zaterdag leek de ploeg te gaan winnen tegen WVV. Een 2-0 voorsprong na 6 minuten kon de ploeg echter niet vasthouden. WVV kwam voor rust terug tot 2-2. Saillant detail: zowel DZOH als WVV wisten binnen de minuut twee keer te scoren. Volgens het verslag van in DVHN was de tweede helft matig en waren de kansen schaars. Er werd nog wel een speler van de Emmer ploeg uit het veld gestuurd, maar dat heeft voor zaterdag volgens mij geen consequenties, omdat er dan voor de beker wordt gespeeld. DZOH zal er op gebrand zijn de goede serie door te zetten en Oranje Nassau nu wel te verslaan. Onze trainer Erwin Heerlijn zei daar nog het volgende over: “Zij vonden de overwinning wel wat geflatteerd, dat begrijp ik wel. Na de 3-1 verzuimde DZOH de 3-2 te maken, in dat deel van de wedstrijd was er ook nog niet zo veel verschil eigenlijk waren zij toen zelfs iets beter.”

Het is alweer enkele jaren geleden, dat Oranje Nassau door ver te komen in de beker mee mocht doen aan de grote KNVB-beker. In 2015 werd in de kwartfinale weliswaar in Sneek verloren van ONS Sneek. Maar de Snekers speelden toen nog in de topklasse en waren daardoor al rechtstreeks geplaatst. Oranje Nassau destijds onder leiding van trainer Patrick Zwart had van de andere uitgeschakelde kwartfinalisten de beste resultaten/ het beste doelsaldo en mocht daarom de plaats innemen van ONS Sneek. In maart 2019, Heerlijn was toen al trainer, was ON ook dicht bij dat doel, maar verloor het verrassend via strafschoppen van LAC Frisia. Zaterdag dus nieuwe kansen om dichter bij die halve finale te komen. Maar dan moet eerst worden afgerekend met DZOH. Appeltje eitje zou je denken. Oranje Nassau wist in november immers met 6-1 af te rekenen met de tegenstander van zaterdag. Maar verkijk je daar niet op. Of lees anders iets terug hoe Erwin Heerlijn dat beschreef.

Oranje Nassau wist afgelopen zaterdag te winnen van WKE’16. Op die overwinning was niets af te dwingen. Bij rust stonden de mannen al met 3-0 voor. Trainer Erwin Heerlijn vond het zaterdag een solide wedstrijd van Oranje Nassau. In de tweede helft nam  de ploeg logischerwijs wat gas terug. Hij vond het team verzorgd voetballen en ook sterk reageren. Al me al kijkt de trainer kijkt wel terug op een mooie zaterdag. “Hartstikke mooi en een beloning voor de ploeg in de vorm van en periode.” Hij vervolgt dat ON wel wat steekjes heeft laten vallen, maar dat deden andere ploegen ook. Het is volgens hem dan ook ongemeend spannend. De periode is volgens verdiend, zeker gezien de wedstrijden tegen de andere topploegen. Hij voegt daar aan toe dat dit nog niets zegt over de komende wedstrijden. “ Het werd na de wedstrijd nog een mooi feestje met pizza en gezelligheid zaterdagavond.” 

Hoewel het nu vakantietijd is, en ON is de planning van d  KNVB in principe geen wedstijden zou hebben, praat onze trainer gewoontegetrouw niet over eventuele afwezigen. “We gaan proberen het DZOH zo moeilijk mogelijk te maken en uit te schakelen. Als je zover in de beker bent wil je ook verder komen. “Waarschijnlijk heeft DZOH nog een appeltje te schillen met ons”, zo zei Erwin. “Volgens mij zijn ze ook weer wat in betere doen. Dus mooie pot, spannende pot, geen gemakkelijke pot maar we gaan gewoon vol voor de volgende ronde” zo besluit Erwin zijn relaas

We gaan afwachten wat deze wedstrijd zal brengen. Het is bekervoetbal, meestal wat spectaculairder en minder voorspelbaar. We kunnen dus veel strijd verwachten. Oranje Nassau zal er zeker vol voor moeten gaan om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. En als dat lukt, dat hoop ik zeker, dan is er nog één horde te nemen voor die zo belangrijke halve finale! Ik zie zeker kansen, maar gemakkelijk zal het niet worden schat ik in.

DZOH-Oranje Nassau begint zaterdag om 15.00 uur onder leiding van scheidsrechter Marouan Achammachi en zijn beide assistenten Elwin Langenberg en Kees Brondijk. Iedereen van harte welkom op sportpark Zwanenveld in Emmen. En kun je er niet bij zijn, via X is de wedstrijd waarschijnlijk ook live te volgen. En anders via VoetbalNoord.nl

.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.