SVBO ontfutselt Oranje Nassau twee punten

Gepubliceerd op
10 februari 2024
De kop zou ook kunnen luiden: Oranje Nassau laat twee punten liggen in Barger-Oosterveld. Als ik dit verslag gister had gemaakt was het ongetwijfeld zoiets geworden.  Toen ik gisteravond na het bewerken van de foto's de TV aanzette en zag dat FC Twente na goed 10 minuten met 0-3 voorstond bij Excelsior, speelde de film SVBO-ON nog even weer bij mij af. Soms zit het mee, soms..........Ik moest maar eens een pittig stukje schrijven over de wedstrijd van de gemiste kansen. Toen aan het eind van deze Eredivisiewedstrijd het nog steeds 0-3 was,  bleek dat ik de TV beter uit had kunnen zetten en iets leukers had kunnen doen. 
Door Bert Postma

Bij SVBO was het de eerste helft de kat uit de boom kijken, maar het tweede bedrijf was er een om van te smullen. Toen na afloop een SVBO mevrouw mij toebeet dat het "gerechtigheid" was, vroeg ik haar wat ze bedoelde. De bevochten punt voor haar club, of de verloren twee voor ON. Ze wist hier niet goed antwoord op. Een goede rechter zou het geen gerechtigde uitslag hebben genoemd.  Een bekende Groninger advocaat, gezeten op de tribune zou het met dat vonnis eens geweest zijn en niet in beroep gaan. 

Op de terugreis naar Groningen in de auto (door omstandigheden was er een te kleine bus) werd mijn humeur weer wat opgefleurd door twee meeliftende supporters en clubgenoten. Eigen muziekje, lekkere brok chocolade, dat je maar met drie man hoeft te delen en genieten van de mooie Drentse bossen. Wat wil een mens nog meer. Ja, drie punten natuurlijk. Ondanks de vroege thuiskomst toch maar morgenvroeg schrijven. Toen ik zondag ochtend om 07.30 uur gewekt werd door het zingen van een merel (voor mij een hoogtepunt van het jaar), wist ik het weer Het wordt weer lente, het wordt een positief verhaal.  Hadden WIJ vorige week ook niet in 10 minuten tijd 3x gescoord. Hadden onze jongens deze middag ook niet net zo goed gespeeld? Alleen het afwerken zat even tegen. Wie weet volgende week. 

Over de eerste helft kan ik kort zijn. ON trapte af op het fraaie sportpark van SVBO. Onder heerlijke weersomstandigheden werd het een vrij vlakke vertoning, waarin beide teams nog niet het achterste van hun tong lieten zien. In de 10e minuut dreigde even gevaar voor ON na een zwakke spelhervatting van doelman Erwin Heidekamp. (Mag het ook een keer?) Twee minuten later lag hij er bijna in aan de overkant. De eerste fraaie redding van SVBO keeper Lennon  Ebeltjes was daar. In het laatste kwartier voor rust was Ebeltjes twee keer de baas over Peter van Son die oog in oog met hem kwam te staan. In de 38e minuut miste Twan Berends voor SVBO een goede mogelijkheid.

Na de hervatting gingen alle remmen los en moest binnen een minuut Heidekamp vol aan de bak om een achterstand te voorkomen. In het kwartier wat volgde had de stand zomaar op kunnen lopen naar 2 - 5. Peter van Son verscheen drie maal alleen voor doelman Ebeltjes, maar waar het tegen GVAV nog zo makkelijk ging, lukte het nu niet. In de 58e minuut probeerde Van Son het toen maar eens van 30 meter. Helaas, de fraai lob vloog net over. Twee minuten later ging het schot van Ezra Schrijver net voorlangs. Trainer Peter Timmer zag dat dit niet goed kon blijven gaan en wisselde Sander Boekholt en Joep ten Napel voor Ronald Gerdes en Rob Deiman. In beide kampen werden de nodige fouten gemaakt, maar een echte wedstrijd was het geworden. Een zeer sterk aandringend ON en een levensgevaarlijk counterend SVBO. Trainer Heerlijn van ON bracht ook verse krachten. Quinten Anakotta en Ezra Schrijver verlieten het veld voor Youri Schuur en Ruendel Martina. Tot aan de slotminuut bleef het spannend en moest ik denken aan een door mij afgeluisterd gesprekje tussen twee SVBO supporters dat ging over een stiekem gestolen puntje. Ze zouden er blij mee zijn. Fijn voor hen, helaas voor ON. In de slotminuut vloog er nog een bal rakelings voor het doel van Heidekamp langs. Het hadden er zomaar drie kunnen zijn voor SVBO en zou het bier nog veelvuldiger gevloeid hebben op het losgebarsten carnaval. Toen het, in het prachtig voorjaars groen gestoken trio Martin Arends, Tim Riemeijer en Bert Volders een eind aan de wedstrijd maakten hadden een paar doelpunten op het mooiste scorebord uit het amateur voetbal niet misstaan. Volgend week speelt ON thuis tegen WKE. Aanvang 15.00 uur.  

Hier nog de foto's

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.