Selectie mannen beleeft een goed kalenderjaar

Gepubliceerd op
20 december 2023

Ook dit jaar heb ik weer een overzicht gemaakt van alle resultaten van de eerste selectie mannen. Voordat je verder leest wil ik al constateren dat het een goed kalenderjaar is geweest. In mei net het kampioenschap en een periodetitel gemist. En in het eerste deel van het seizoen 23/24 in de competitie als eerste geëindigd. Ook in de beker werd de vierde ronde gehaald.

Door Siemon Aikema

Het jaar 2023 begon met twee oefenwedstrijden tegen Helpman en Bedum. Beide duels eindigden in 1-1. Ook voor de competitie werd in de eerste wedstrijd tegen Pelikaan S met 1-1 gelijkgespeeld. Daarna volgden twee overwinningen tegen Winsum en Gorecht, voordat in Sneek werd verloren tegen ONS Sneek en ook een oefenwedstrijd tegen ACV in een nederlaag eindigde. Na nog een overwinning in een oefenwedstrijd tegen Marum volgden twee overwinningen tegen Blauw Wit’34 en Hoogezand. De drie volgende matches tegen Broekster Boys, Fean ’58 en PKC ’83 leverden slechts één puntje op tegen de eerstgenoemde. Het eerste deel van 2023 werd afgesloten met drie overwinningen tegen Leeuwarder Zwaluwen, FVC en Drachtster Boys, een gelijkspel tegen Winsum en een nederlaag tegen kampioen Pelikaan S. Voor de selectie was het op die 27e mei een forse teleurstelling, dat Oranje Nassau overal naast greep: geen kampioenschap, maar ook geen periode. Zo eindigde de competitie 2022/2023 toch een beetje in mineur.

In augustus werd er weer verder gevoetbald. Kijken we alleen naar de resultaten, dan waren de oefenwedstrijden niet erg succesvol. Drie keer werd er geoefend in de voorbereiding, drie keer werd er verloren. Uit tegen WKE ’16 (3-2) en Buitenpost (5-2) en thuis tegen ACV 2 (2-3). Toch was de staf niet geheel ontevreden over het spel. Vanaf de bekerwedstrijden ging het beter. In Haren werd Gorecht verslagen (1-2), daarna twee thuisoverwinningen tegen Lewenborg en Velocitas. De competitie begon bij GVAV en het resultaat ,(1-1), was minder dan velen hadden gehoopt. Daarna drie competitieoverwinningen op een rij en een overwinning in de beker tegen Loppersum. Na een gelijkspel tegen GRC en een nederlaag tegen PKC, de enige in deze competitie tot nu toe,  volgden nog vijf overwinningen. En winst in de beker na strafschoppen tegen WVV en als laatste een overwinning op LAC Frisia 1883. Al met al een mooi jaar voor de selectie.

De cijfers van 2023 op een rij:

Oranje Nassau speelde in totaal 36 wedstrijden waarvan er 9 werden verloren. In de overige wedstrijden eindigden 8 in een gelijkspel en werden er maar liefst 19 wedstrijden winnend afgesloten. In totaal scoorde de selectie 84 keer. De verdediging moest 46 keer een doelpunt toestaan.

Procentueel was het team het succesvolst in de beker. In 83% van die wedstrijden was er winst. Niet onlogisch natuurlijk, want een nederlaag betekent vanaf de eerste ronde uitschakeling. In de competitie leverde 40% van de ontmoetingen een overwinning op. In de oefenwedstrijden was dat percentage veel minder hoog, slechts 14%.

Tot zover de cijfers van 2023, Rest me nog iedereen fijne feestdagen te wensen en een voorspoedig succesvol en sportief 2024.    

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.