Rick Bruns verhuist van Gorecht naar Oranje Nassau

Gepubliceerd op
11 april 2024

De 26-jarige vleugelverdediger Rick Bruns speelt na de zomer op Sportpark Coendersborg. Hij maakt de overstap van Gorecht naar de oranjehemden. En dat is voor Rick best een hele stap. Hij woont al zijn hele leven in Haren, speelt zijn hele (voetbal-)leven voor Gorecht, en werkt in de zaak van zijn vader in Haren (als leidinggevende bij Intermezzo). En dan komt ook nog eens zijn vriendin uit Haren. En die speelt bij Gorecht in Vrouwen 1. Kortom, een leven lang Haren!

Rick Bruns Henk Vrieling 

Nu stapt Rick, hier op een foto van ©Henk Vrieling, wat dat betreft dus uit zijn comfort zone. Hij is -zoals hij zegt- voetballend nog niet uitgeleerd, en dit beschouwt hij als hét moment om deze stap te zetten. Rick is een onverzettelijke linkervleugelverdediger die altijd voorop gaat in de strijd. Zeg maar type Tagliafico. Daarmee voegt hij een stuk ‘grinta’ toe aan de selectie van Oranje Nassau. Bij ON kent hij al diverse spelers, en hij komt daar natuurlijk ook weer Sam Niewold tegen, die eerder de overstap van Gorecht naar ON bekend maakte.

Erwin Heerlijn zegt over de komst van Rick: ‘Met Rick halen wij een jongen in huis die hele specifieke kwaliteiten bezit. Het is een echte 'bijter' van een verdediger en iemand die zijn grenzen wil verleggen. Rick heeft veel inhoud om aan de zijkant op te komen en kan daarmee voor dynamiek in ons spel zorgen. Verder kwam in de gesprekken heel duidelijk naar voren dat Rick met zijn mentaliteit en werklust een voorbeeld is voor voetballers en daarmee een aanwinst is voor Oranje Nassau!’

En Rick zelf zegt over zijn keuze: ‘Ik ben heel erg blij met mijn overstap naar Oranje Nassau. De gesprekken met Erwin Heerlijn en de TC gaven mij een heel goed gevoel. Ik zie het als een nieuwe uitdaging in mijn leven en zal er voor de volle 100% voor gaan. Het was een moeilijke keuze om de club te verlaten waar ik de gehele jeugdopleiding heb doorlopen en zeven prachtige jaren in het eerste elftal heb gespeeld. Toch zie ik dit als de kans die ik met beide handen moet aangrijpen om te kijken hoeveel rek er nog op de kabel zit.’

Wij heten Rick van harte welkom bij Oranje Nassau en wensen hem veel succes en plezier!

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.