Oranje Nassau zaterdag voor de nacompetitie thuis tegen FC Aalsmeer.

Gepubliceerd op
29 mei 2024

Spelen we nog één wedstrijd, of wellicht twee? Het kan ook nog drie worden en zelfs vier zes. We weten het nu nog niet. In ieder geval is zeker dat Oranje Nassau zaterdag begint aan de nacompetitie. Het team is gekoppeld aan de periodekampioen uit 1B, die net als Oranje Nassau als derde eindigde: FC Aalsmeer.

Door Siemon Aikema

Het heeft even geduurd voor we zeker wisten wie komende zaterdag de tegenstander zou zijn. De wedstrijd van de ene kandidaat FC Aalsmeer werd zaterdag gestaakt om dat het veld door de veelvuldige regen niet meer veilig was voor de spelers. Daardoor kwamen de mannen van De Jodan Boys in de wachtkamer en moest Aalsmeer via een overwinning  de plaatsing voor de nacompetitie afdwingen. Het resultaat is bekend, Aalsmeer won dinsdag na een ruststand van 0-0 met 2-0 van Montfoort en nam daardoor derde plek over van  Jodan Boys

De tegenstander

De vaste lezers zullen wel begrijpen, dat ik in ieder geval weinig weet van de kracht van deze tegenstander. Daarom heb ik me deze keer vooral gefocust op de geschiedenis van de club. FC Aalsmeer kent geen lange geschiedenis. Terwijl de jeugd van vv Aalsmeer en RKAV Aalsmeer al sinds 2010 speelden onder de noemer Jong Aalsmeer werd de fusie van de senioren van beide clubs op 1 augustus 2014 beklonken. Het zaterdagteam van vv Aalsmeer was toen net gedegradeerd uit de eerste klasse, daarom begon het zaterdagteam van de FC in de tweede klasse. Daar is de club met uitzondering van de seizoenen 2017- 2020 toen ze eerste klas speelden, gebleven tot vorig seizoen. Toen promoveerde FC Aalsmeer onder leiding van trainer Ted Verdonkschot weer naar de eerste klas. Dat werd zeker een succes, want de ploeg eindigde uiteindelijk als derde in de competitie. Van de trainer weet ik wel iets meer. Ted is in het amateurvoetbal geen onbekende. Hij trainde clubs uit de top van het amateurvoetbal zoals IJsselmeervogels, HFC Haarlem en HHC. Op zijn cv staan onder andere drie kampioenschappen met Rijnsburgse Boys in de hoofdklasse A toen die hoofdklasse nog de hoogste klasse was. Daarnaast werd hij kampioen met Young Boys in 1A en met FC Aalsmeer in de tweede klasse. De meeste doelpunten voor FC Aalsmeer werden dit seizoen gescoord door Luke  Vahle, die sinds twee seizoenen voor de Aalsmeerders uitkomt. Vahle is trouwen niet de enige die twee seizoenen geleden overkwam.

Oranje Nassau

Oranje Nassau is, om het zacht uit te drukken, in de nacompetitie niet altijd erg succesvol geweest. Ik herinner me alleen een prachtige uitkomst toen ON in 2011 als hoofdklasser streed met Drenthina en SDV Barneveld. Op 11 juni van dat jaar won Oranje Nassau met 5-1 van Drenthina en bleef SDVB gedesillusioneerd achter. De laatste keer dat ON in de nacompetitie speelde was, onder leiding van de  huidige oefenmeester Erwin Heerlijn tegen DTS Ede. Er werd op 1 juni 2019 met 1-5 verloren. Verder herinner ik me nog een drieluik met Flevo Boys en HZVV en eentje met WVF en LRC Leerdam.

Maar laten we niet te veel naar het verleden kijken. Zaterdag moet de thuisclub vlammen om door te stromen naar de tweede ronde. De laatste wedstrijden waren qua uitslagen niet altijd om over naar huis te schrijven. Maar een slechte generale kan natuurlijk ook gevolgd worden door een goede (of goede) finale(s).

Visie van de trainer

De laatste wedstrijd van ON tegen WKE’16 noemde de trainer een draak van een wedstrijd die ON wel wilde winnen. Toen WVV op een overwinning afstevende wisselde de trainer in de 6e minuut de mannen met geel. ‘Dat had natuurlijk wel invloed op de wedstrijd maar je hoefde daardoor niet te verliezen. Het was een rare laatste wedstrijd.' De trainer zei verder dat hij met staf en team zich nu kan buigen over komende zaterdag. Natuurlijk heeft de trainer al wel wat contacten gelegd en gaat hij nog info verzamelen over de tegenstander. ‘Maar we gaan vooral kijken hoe we onze ploeg daarvoor klaarstomen. Het is weer een nieuwe fase, dus je kunt ook weer een soort van opnieuw beginnen.’ Erwin veronderstelde dat er wel wat geld zit bij FC Aalsmeer. En hij noemde ook nog de trainer met een lange staat van dienst. ‘De rest zegt me niet zo veel, een spits die veel scoort’. Erwin moest even denken aan de vorige nacompetitie tegen DTS. Het team was toen goed voorbereid maar kwam al binnen20 minuten met 0-2 achter. ‘Ik hoop dat dat nu anders gaat, dat wij snel met 2-0 voorstaan. We gaat het zien, zij hebben het de laatste wedstrijden ook moeilijk gehad.’

Dat is het enige wat we kunnen doen, afwachten hoe de wedstrijd verloopt en hopen op een goede afloop. Meestal ben ik optimistisch over de uitslag, maar deze keer weet ik ook niet hoe het zal aflopen. Vooral niet omdat we de kracht van de tegenstander niet kennen.

Zaterdagmiddag om 15.00 uur gaan we van start op sportpark Coendersborg. Balsponsor zaterdag is Matsch Pro, het bedrijf van oud- eerste elftalspeler Michel Schreuder.
www.matschpro.nl De KNVB heeft als scheidsrechter Mixhel Nijdeken uit Zutfen aangesteld. De assistenten zijn Mario Kwaytaal uit Rotterdam en Niels Sprenkeling uit Warmenhuizen. 

Tenslotte voor de goede orde nog een aantal opmerkingen:

  • In 1J heeft Drenthe de strijd tegen Groningen gewonnen met twee punten voorsprong.
  • Een Drents ploeg is kampioen, maar drie Groninger ploegen zitten in de nacompetitie.
  • IIn de nacompetitie om degradatie te voorkomen spelen één Drentse en twee Groninger ploegen.
  • Uit beide provincies is één ploeg gedegradeerd.
  • Oranje Nassau is de sterkste stad-Groninger ploeg gebleken en krijgt van mij de titel derby-kampioen.
Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.