Oranje Nassau zaterdag laat aan de start in een uitwedstrijd tegen zondagclub VKW

Gepubliceerd op
24 januari 2024

Zaterdag staat  de herstart van de competitie van Oranje Nassau op het programma tegen VKW. Voorlopig gaan we er, gezien het vertrek van de vorst, vanuit dat deze wedstrijd wel gespeeld kan worden. Immers mocht het natuurgras niet te bespelen zijn, dan is VKW verplicht, net als andere clubs uit de eerste klasse, uit te wijken naar kunstgras. Let er wel op, dat de wedstijd pas om 18.30 uur begint.

Door Siemon Aikema

Van VKW uit Westerbork hadden de meeste volgers van de eerste klasse J waarschijnlijk wel iets meer verwacht. Twee seizoenen geleden speelden ze nog met Hoogezand om de eerste plek. Omdat Hoogezand koos voor zaterdagvoetbal, promoveerde VKW naar de vierde divisie. Dat werd geen succes, want VKW eindigde op de laatste plek met slechts 14 punten uit 30 ontmoetingen. De verwachting was dat het dit seizoen wel beter zou gaan, maar momenteel staat de ploeg samen met het eerder genoemde Hoogezand op een degradatieplek. Trainer Bernd van Bolhuis wijt dat aan langdurige blessures en een smalle selectie. “Dat maakt dat we momenteel (te) weinig punten hebben. Ik ga er vanuit dat we dit nog recht gaan trekken en ons zullen handhaven dit seizoen. Dat zal een mooie prestatie zijn voor een club als VKW in deze lastige klasse.”  Van Bolhuis ziet ON als titelkandidaat nummer 1. Volgens  de trainer geeft de kwaliteit binnen de selectie  Oranje Nassau ook wel enigszins die verplichting. VKW heeft in aanloop naar deze eerste wedstrijd na de winterstop goed kunnen trainen dus daar zal het volgens hem niet aan liggen. “Als we iedereen beschikbaar hebben verwacht ik dat we goed partij kunnen bieden zaterdag en hopelijk voor een verrassing kunnen zorgen!” Van mijn kant voeg ik daar dan nog een opmerking aan toe, dat we dat uiteraard zullen afwachten.

Beide ploegen kwamen twee keer eerder tegen elkaar uit, beide keren voor de beker en ook beide keren in Westerbork. In oktober 2006 won ON met 1-4 door doelpunten van spelers, die al lang gestopt zijn. Voor VKW scoorde volgens de statistieken Anjo Willems die als zeventienjarige meedeed. Twee seizoenen geleden won Oranje Nassau met 1-2, door twee doelpunten van Rick Wiersma, nadat Durk de Jong de thuisclub voor rust op voorsprong had gezet.

De droom van Oranje Nassau om vorige week mogelijk periodekampioen te worden, spatte zaterdagmorgen uit elkaar, omdat de wedstijd, net als bijna alle andere, werd afgelast. Daarom zal er nog even gewacht moeten worden, voordat de eerste periodekampioen bekend is. De wedstrijden van zaterdag worden nu op 17 februari ingehaald.  Alleen als Oranje Nassau zaterdag wint en WVV zondag tegen Velocitas 1897 punten verspeeld, is de periode al eerder binnen.

Voor Oranje Nassau is het opnieuw van belang om de wedstrijd tegen VKW serieus te nemen en deze winnend af te sluiten Als je op 1 staat, willen ploegen vaak nog liever dat team pootje lichten en zo voor een verrassing te zorgen. Dat beaamt ook trainer Erwin Heerlijn.: “Die rol die hebben we nu, daar moet je ook mee omgaan als je hier staat en wilt staan. Ik vind het mooi dat men zo naar ons kijkt”. Heerlijn vindt de voorbereiding van Oranje Nassau ook prima verlopen met twee nuttige oefenwedstrijden. Leuk  noemt hij het dat er ook enkele jeugdspelers konden mee-rouleren. Voor Erwin is VKW wel een beetje de grote onbekende, maar daar zoekt hij wel het een en andere over uit. “We spelen daar zaterdagavond een mooie en belangrijke pot waarbij ik nu al wel weet dat VKW thuis wel sterk kan zijn en zeker individueel meer dan genoeg kwaliteiten heeft. We kijken er naar uit, het wordt denk ik een spannende wedstrijd. Voor ons zijn dit de wedstrijden waarbij we heel alert moeten zijn, want wij hebben juist de punten verloren tegen ploegen die wat lager staan.” Volgens de trainer is van onderschatting geenszins sprake. Hij wil er voor zorgen dat Oranje Nassau een fit en gretig team op de been heeft en daar zal hij deze week ook op trainen.

Als voorbeschouwer zou ik VKW ook niet onderschatten. Het team mag dan wel op een degradatieplek staan, maar eens komt er, denk ik, een kentering. Natuurlijk heeft Oranje Nassau wel meer kwaliteit. Trainer Bern van Bolhuis zei het ook al en Erwin Heerlijn vindt dat met een kanttekening ook. Maar dat zegt niet alles. Het gaat bijvoorbeeld ook om de vorm van de dag. En omdat dit de eerste wedstrijd na de winterstop is, moeten we ook afwachten hoe de gasten uit de winterstop zijn gekomen. Toch blijf ik optimistisch. Als het niet tegenzit, heeft Oranje Nassau zeker kansen om de drie punten mee te nemen uit Westerbork.

De wedstrijd VKW-Oranje Nassau begint zaterdagavond om 18.30 uur op sportpark De Perkenslag. Scheidsrechter is Bram Leeflang, een scheidsrechter die normaliter fluit in het district Oost. Zijn assistenten zouden Dursun Caglak en Jos Klinkhamer zijn, maar zij zijn uit het programma verdwenen. We moeten afwachten of hier nog verandering in komt. Anders moetewe het doen met clubassistenten.

In de stand tussen Drenthe en Groningen kwam geen verandering. De enige wedstrijd die doorging eindigde in 2-2. Beide provincies hebben daarom nog steeds hetzelfde aantal punten (13-13). Dit weekend zijn er hoogstens drie punten te vergeven.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.