Oranje Nassau verliest ook tweede oefenduel van de voorbereiding

Gepubliceerd op
17 januari 2024

Het was koud en soms nat op de Esserberg. De weinige toeschouwers konden in de eerste helft nog genieten van mooi voetbal. In de tweede helft viel er niet veel meer te genieten voor de verkleumde toeschouwers.

Door Siemon Aikema

Oranje Nassau startte met een deel van de basis. Quirijn Boelens begon voor het eerst vanaf het begin en speelde de hele eerste helft. Be Quick was in die eerste helft de betere ploeg, maar doelman Joar Terpstra stopte menig kans van de wit/zwarten. Het was mede aan hem te danken dat het lang 0-0 bleef. Toch had Be Quick veel eerder moeten scoren, want ze kregen genoeg kansen. Aan de andere kant kreeg ON ook enkele kansen. Enkele goede combinaties op het middenveld stokten echter vaak bij het 16 metergebied. Toch kwam de thuisploeg vlak voor rust op voorsprong. Joar Terpstra, die menig aanval wist te pareren leek ook nu weer de kans om zeep te helpen.  Ongelukkigerwijs kreeg hij de bal tegen zich aan en kwam de enige goal op zijn naam te staan. Rick Wiersma kreeg vlak voor rust nog een kans, maar zijn schot ging net over.

Na rust kwamen er veel wisselspelers in bij Oranje Nassau. Opnieuw kregen enkele jeugdspelers de kans om minuten te maken in het eerste. Oranje Nassau kwam in de tweede helft niet veel meer in de buurt van de goal van Be Quick, al wist Peter van Son nog wel weer de bal op het doel te rossen, helaas net over. Omdat er ook bij Be Quick veel werd gewisseld ging het spelniveau behoorlijk naar beneden in de loop van de tweede helft. Toch bleek Be Quick, zonder veel kansen wel de sterkere ploeg. Drie minuten voor het eind viel dan toch nog de wel verdiende 2-0.

Zaterdag wacht WKE ’16. Om 15.00 uur wordt er afgetrapt op Coendersborg.