Oranje Nassau verkwanselt koppositie en doelsaldo in Winsum

Gepubliceerd op
13 april 2024
Een slap en het leek ongeinspireerd Oranje Nassau verloor met 1 - 0 van en in Winsum en verspeelde  ook nog door de monsterzege van HZVV op WKE, het voor hen nog gunstige doelsaldo. Het leek er in Winsum geen moment op dat hier de koploper en misschien wel aanstaande kampioen aan het werk was. Zelfs niet toen scheidsrechter Venekamp uit Rolde, Oranje Nassau een cadeautje schonk en de bal na een wel heel licht  duwtje op de stip deponeerde. Het was deze middag niet aan ON besteed en de door Peter van Son slap ingeschoten pingel was een gemakkelijke prooi voor doelman Wouter Meijer van Winsum. Dat ON na deze afknapper de weg kwijt was bleek uit de grote kansen die met name Jered Faleye nog kreeg om de score uit te breiden. Dezelfde Faleye had Winsum in de 13e minuut op onnavolgbare wijze Winsum naar 1 - 0 geschoten.
 
door Bert Postma
 
Er mocht vandaag niet van het altijd lastige Winsum verloren worden om het  in de nek hijgende HZVV uit Hoogeveen en het Winschoter WVV voor te blijven. Een lekker temperatuurtje moest hier bij helpen. Zoals altijd stond er echter een straffe wind en was het knollenveld niet anders dan anders. Een veld waar een fatsoenlijke boer zijn aardappels nog niet op wil poten, Aangezien dit echter al jaren zo is en dit wetende, zul je als Oranje Nassau je strategie hier toch wat meer op aan moeten passen. De nieuwe koploper HZVV had hier enkele weken geleden geen probleem mee en speelde de Winsumers van de mat. Vóór de wereldgoal van Winsum, waren twee grote kansen voor ON om zeep geholpen. In de 25e minuut was Ezra Schrijver dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet ging naast. 

Wie na rust een krachtig offensief van ON, geholpen door de wind verwachtte, kwam bedrogen uit. Nadat een schotje van Winsum in de 46e net naast ging werd er even later toch gescoord. Gelukkig zag clubgrensrechter Jan Remmers er buitenspel in en werd het doelpunt gecanceld. Onbegrijpelijk dat de KNVB voor een wedstrijd waar veel op het spel staat geen trio kan (of wil) aanwijzen. Na de rust was bij ON aanvoerder Ard Veenhof in de kleedkamer achtergebleven en kwam Walid Barhouss hem vervangen. In de 67e minuut leek ON langszij te komen, maar zoals eerder omschreven mocht het niet zo zijn. In de 72e minuut moest Erwin Heidekamp weer een pracht redding verrichten, om te voorkomen dat de wedstrijd al in het slot gegooid werd. In de 77e minuut trachtte trainer Heerlijn van ON het tij te keren door Peter van Son en Tim Deelen te vervangen door Fredd Specken en David Voigd. Een minuut later miste Feye de kans om de score uit te verdubbelen. In de 84e minuut kwam bij ON Rémon Schutte Thomas Careman (weer eens met geel belast)  vervangen en bij Winsum leverde Fred de Boer Stan Verhoeven in voor Menno Mulder. In blessuretijd teisterde Winsum nog de onderkant van de lat boven Heidekamp en moest dezelfde Heidekamp nog een keer gestrekt om de nederlaag klein te houden. Terecht blije Winsumers bij het laatste fluitsignaal van Venekamp en een forse kater voor Oranje Nassau. Volgende week zaterdag gaan de stad-Groningers op reis naar het ook moeilijke DZOH in Emmen. ON kan zich geen puntenverlies meer permitteren om niet af te haken in de titelstrijd. 

Hier de foto's van zaterdagmiddag
Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.