Oranje Nassau reist zaterdag af naar Barger Oosterveld voor de wedstrijd tegen SVBO.

Gepubliceerd op
07 februari 2024

Na de mooie overwinning tegen stadgenoot GVAV-Rapiditas staat Oranje Nassau voor nieuwe uitdagingen. De drie clubs uit Emmen zijn de komende welen de tegenstander. Eerst uit tegen SVBO, daarna de thuiswedstrijd tegen WKE’!6 en op de vierentwintigste de bekerwedstrijd uit tegen DZOH. Een mooie serie wedstrijden, waarin Oranje Nassau kan aan tonen de terechte koploper te zijn.

Door Siemon Aikema

In de tweede wedstrijd van dit seizoen werd SVBO door Oranje Nassau met een nederlaag naar huis gestuurd. De ploeg van trainer Timmer werd na een ruststand van 1-1 uiteindelijk in de tweede helft verslagen (4-1), volgens trainer Erwin Heerlijn in een niet grootse wedstrijd van de kant van Oranje Nassau. Toch was de uitslag volgens mij wel een goede afspiegeling van de verhoudingen op het veld.  Voor de winterstop stond SVBO op een keurige zesde plek. Na de winterstop werd er gelijkgespeeld tegen PKC ’83 (0-0) en, afgelopen zaterdag, verloren van Winsum (3-0). Daardoor staat het team nu op een zevende plek, maar ze hebben al wel een wedstrijd meer gespeeld. De voorsprong op PKC ’83, dat na zaterdag op de hoogste nacompetitieplek voor degradatie staat, is maar één puntje. De ploeg heeft nog wel wat overwinningen nodig om rechtstreekse degradatie en de nacompetitie te ontlopen. Dat geeft voor SVBO ook we het belang aan van de komende wedstrijd tegen Oranje Nassau. En een club in nood maakt soms rare sprongen. In het algemeen gesproken heeft SVBO wat moeite met scoren. Het team maakte tot afgelopen zaterdag veertien goals in dertien wedstrijden. Van de dertien teams in deze competitie heeft alleen Hoogezand minder gescoord.  Toch mag Oranje Nassau zaterdag de tegenstander niet onderschatten. Dylan Wessels is  op dit moment de speler die het meest heeft gescoord in de competitie (vier keer). Reiner de Boer weet ook wel wat scoren is, in  bekerwedstrijden scoorde hij zes keer, Ronald Gerdes scoorde drie keer in competitie en ook in de beker.

Voor zover mij bekend hebben SVBO en Oranje Nassau nog nooit eerder tegen elkaar gespeeld op het sportpark in Barger-Oosterveld. De drie eerde gespeelde ontmoetingen tussen beide ploegen werden allemaal op Coendersborg gespeeld en werden allemaal gewonnen door Oranje Nassau.

Oranje Nassau heeft zich zaterdag goed hersteld van het puntverlies tegen VKW. Volgens trainer Heerlijn was het spel aan de bal minder goed dan tegen VKW, maar werden de kansen beter benut. Dat had volgens hem ook te maken met de tegenstander, die wat minder aan het verdedigen was op eigen helft.  “Zelf deden we een paar dingetjes wat anders, wij stapten wat vaker terug om ruimte te creëren voor onze snelle jongens.” Zelf merk ik als voorbeschouwer dan nog  op dat ik in de voorbeschouwing al sprak over een tactisch plannetje van Heerljin, zonder te weten wat dat plan was. Heerlijn vond het meest positief dat ON met energie en spirit speelde om samen als een blok te verdedigen. “Ik denk dat dit ons ook de overwinning heeft gebracht” voegde hij er aan toe. Erwin vond overigens dat er meer kansen benut hadden kunnen worden. Hij baalde ook van de tegengoal en vond dat ook erg sneu voor Joar, die volgens hem goed keepte. “Al met al tevreden, het blijft spannend” zo besloot Heerlijn

Peter van Son voegde weer twee doelpunten aan zijn totaal toe. Hij zei aan het begin van het seizoen in een interview: “Als ik weer fit ben, hoop ik belangrijk te zijn voor de ploeg met goals en assists.” Fit is hij en gescoord heeft hij ook al zeventien keer, waarvan er elf in de competitie, vijf in de beker en één in een oefenwedstrijd. Hoeveel assists hij heeft gegeven, weet ik niet, want dat houdt alleen de trainer volgens mij bij.  Heerlijn noemde al de spanning van de competitie. De overwinning van Oranje Nassau was nodig, want HZVV staat, met een wedstrijd meer gespeeld op een achterstand van één punt. DZOH volgt op drie punten en WVV staat nu op 5 punten. Zij hopen na een misstap van Oranje Nassau nog dichter bij te komen.

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken, dat Oranje Nassau zaterdag de te kloppen tegenstander is. De gasten zijn in mijn ogen favoriet, maar dat waren ze ook tegen VKW. De spirit zit er weer in, Hopelijk maken ze die favoriete rol zaterdag weer waar. Heerlijn verwacht zaterdag in de uitwedstrijd weer hetzelfde  als in de wedstrijden tegen VKW en GVAV.  SVBO heeft volgens de informatie die de trainer heeft, de laatste tijd vaak 5-3-2 gespeeld. Volgens hem moeten we afwachten wat ze zaterdag gaan doen. Hij verwacht dat ze zullen inzakken om het ON moeilijk te maken. Maar hij zal er ongetwijfeld weer een tactisch plan tegenover stellen. Heerlijn noemde SVBO een fysiek sterke ploeg waar zijn team dan mee om moet gaan. “Wij zijn een meer voetballende ploeg. We moeten gewoon winnen als we bovenaan willen blijven staan dus dat lijkt me een heldere opdracht.” En daar is geen woord Frans bij!

De wedstrijd SVBO-Oranje Nassau begint zaterdag om 14.30 op sportpark SVBO aan de Parkstraat 1 A in Emmen. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Martin Arends en zijn assistenten Tim Riemeijer en Bert Volders.

Afgelopen weekend wiste twee Groningse ploegen hun Drentse opponenten te verslaan. Maar Drenthe stelde daar drie overwinningen tegenover en heeft daardoor de leiding versterkt. De nieuwe stand is 18-15. Komend weekend zijn er twee punten te verdienen en dus staat Drenthe ook na dit wekend nog bovenaan.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.