Oranje Nassau loot in derde ronde derdeklasser LC Frisia

Gepubliceerd op
27 november 2023

Mensen met een hart voor Oranje Nassau hoefden vanmiddag niet te lang wachten op de loting van hun club. Oranje Nassau kwam al uit het tweede balletje te vooorschijn. En omdat LAC Frisia in het eerste balletje zat, is er op 16 december een uitwedstijd tegen deze roemrijke club uit Leeuwarden. Een club, die we niet voor het eerst tegekomen in de bekercompetitie.

Door Siemon Aikema

LAC Frisia speelt tegenwoordig in de derde klas van het zaterdagvoetbal. Vorig seizoen maakten ze gebruik van de horizontale overstap. Het eerste seizoen in de tweede klas e3indigden ze op een p/d plek. Uiteindelijk volgde de degradatie naar de derde klas zaterdag. Dit seizoen lijkt Frisia weer op de weg terug. Het team leidt met 23 punten uit 9 wedstrijden. Het team van Dantuma en Schmidt scoorde maar liefst 31 keer, een gemiddelde van meer dan 3 per edstrijd. Afglopen dinsdag wist Frisia verrassend uitenpost uitte schakelen via strafschoppen. Frisia speelde in 2019 ook thuis tegen Oranje Nassau. ON stond voor met 1-2 toen Mark de Hertog, nu teammanager, er met een rode kaart af moest. Maar twee minuten later werd het toch nog 2-2. Vervolgens nam Frisia de strafschoppen beter. Volgens Erwin Heerljin moten we de tegenstander niet onderschatten. 

Later meer in een voorbeschouwing

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.