Oranje Nassau hervat de competitie zaterdag tegen WKE ‘16.

Gepubliceerd op
17 januari 2024

Na een relatief korte voorbereiding van twee weken en twee oefenwedstrijden hervat Oranje Nassau komende zaterdag de competitie in de eerste klasse J.  De trotse koploper ontvangt op Coendersborg zaterdagmiddag  WKE ’16. Een nieuwe tegenstander, hoewel de selectie in de voorbereiding wel oefende tegen de mannen uit Emmen. 

Door Siemon Aikema

WKE ’16 debuteert dit seizoen in de eerste klas. Onder leiding van trainer Nico Haak werd aan het seizoen begonnen. Maar nadat WKE ’16 slechts drie punten haalde in vijf duels vertrok Haak omdat er een verschil van inzicht was met de selectie over de manier van ontwikkelen en spelen. De opvolger diende zich al gauw aan. Oud trainer Albert Koops wilde de ploeg wel helpen. Maar de samenwerking met Koops was maar van  korte duur, omdat de KNVB hem geen dispensatie wilde geven voor de rest van het seizoen. Daarom trad de derde trainer van dit seizoen aan, Bjӧrn Zwikker, een man die opgroeide bij WKE en het seizoen begon als speler, werd aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Als je alleen naar de ranglijst kijkt dan geef je de ploeg uit Emmen niet zo veel kans zaterdag. Maar als we kijken hoe de ploeg bijvoorbeeld tegen ploegen uit de top 4 speelde word je optimisme toch wat getemperd. WKE ’16 verloor nipt van WVV (3-2) en DZOH (1-0) maar veegde HZVV compleet van de mat (7-2). Daarnaast is het ook dit seizoen weer een gegeven, dat in deze competitie iedereen van iedereen kan winnen. Wat ook opvalt is het grote aantal goals dat de ploeg, die ‘slechts’ op de negende plek staat wist te scoren. Tot nu toe scoorde WKE ’16 24 keer, wat dat betreft staan ze op een gedeelde tweede plek met de gastheren van vanmiddag. Nieuweling Djairo Fik, vorig jaar nog actief voor vv Emmen, en Lorenzo Hindriks wisten acht keer te scoren en namen dus 2/3 deel van de doelpunten voor hun rekening.

Oranje Nassau en WKE ’16 speelden nog nooit eerder op Coendersborg tegen elkaar. Zoals in de inleiding al werd geschreven speelden beide ploegen in de voorbereiding tegen elkaar. Op 18 augustus won WKE ‘16 in Emmen met 3-2.

Oranje Nassau staat er goed voor in zowel de competitie als in de eerste periode. Met nog twee periodewedstrijden te gaan staan de Oranjehemden drie punten voor op WVV en vier op DZOH. Ook HZVV, op vijf punten van ON, heeft theoretisch nog kans op de periode. Voor de ploeg van Heerlijn is mogelijk een overwinning al voldoende zaterdag, omdat de achtervolgers WVV en DZOH tegen elkaar spelen. Maar wat dat betreft moeten we, vind ik, niet te veel op de feiten vooruitlopen. Ik ben in ieder geval benieuwd hoe Oranje Nassau zal presteren tegen de Emmenaren.

Oranje Nassau besloot het vorig jaar met een prima overwinning op WVV en een mooie 5-0 zege op LAC Frisia in de beker. De voorbereiding begon weer op 6 januari. Afgelopen zaterdag was er een oefenwedstrijd tegen de koploper van 1I ONS Sneek. Hoewel de Snekers met 2-5 wonnen was het ook voor Oranje Nassau een nuttige oefenpotje. In het eerste deel had de thuisclub de zelfs de overhand maar in het tweede deel was ONS beter. Trainer Erwin Heerlijn sprak van een hartstikke leuk oefenduel. ,,ONS Sneek was de terechte winnaar. De selectie van ONS Sneek is breder dan die van mijn ploeg. Dat gaf de doorslag. Ik vond Oranje Nassau in de eerste helft heel goed spelen. We kwamen dan ook verdiend op 1-0 en misten de kans op 2-0. De 1-1 viel redelijk gemakkelijk. Na de gelijkmaker kreeg ONS Sneek meer grip op de wedstrijd. Na de rust kwam een aantal jeugdspelers bij Oranje Nassau in actie. Daar was ik blij mee,’’ zo zei Erwin na afloop tegen clubverslaggever Simon Visser van ONS Sneek  Dinsdag oefende het team van Heerlijn op Esserberg nog tegen Be Quick 1887. Be Quick was sterker en won verdiend met 2-0. Ook in deze wedstrijd kregen jeugdspelers speelminuten.

Over de kracht van WKE ‘16,  zeker in aanvallend opzicht, schreef ik al eerder in deze voorbeschouwing. Toch ben ik, zoals meestal, wel voorzichtig optimistisch over de kansen voor de thuisclub. Natuurlijk moet Oranje Nassau de tegenstander niet onderschatten. Ik denk dat het team van Zwikker een moeilijk te bespelen ploeg is. Oranje Nassau kan daar een ploeg tegenover zetten, die met attractief voetbal de tegenstander onder druk zet. De gasten zullen echter wel ‘ aan de bak ’ moeten voor een goed resultaat. In alle linies heeft de thuisclub voldoende kwaliteit om succesvol te zijn. Wellicht dat enige creativiteit nodig is. En vooral zal men beducht moeten zijn voor de counters van de gasten. Maar daar zal hun trainer hen ook wel op wijzen.  

De wedstrijd Oranje Nassau -WKE ’16 begint zaterdag om 15.00 uur op sportpark Coendersborg. De KNVB heeft de leiding van deze wedstrijd toevertrouwd aan scheidsrechter Robert de Wit en zijn assistenten Dennis en Kees Brondijk.

Op de laatste speeldag van 2023 waren de Groninger ploegen succesvol tegen hun Drentse opponenten. Drie overwinningen en slechts één nederlaag. Hierdoor is er wel wat veranderd in de stand. Drenthe en Groningen hebben nu allebei 13 punten, dus het blijft spannend. Deze zaterdag zijn er weer vier punten te verdelen. Alle kans voor beide provincies om op de ander uit te lopen.

Omdat de derby’s van de stad Groningen uit de eerste competitiehelft nu allemaal gespeeld zijn  ook nog een stand is deze derby’s. De derby’s zijn behoorlijk in evenwicht. In vier ontmoetingen wisten PKC’83 en Velocitas 1897 twee keer te winnen en staan daardoor samen met 6 punten aan kop. De andere verenigingen uit Groningen, GRC Groningen, GVAV-Rapiditas en Oranje Nassau hielden aan die ontmoetingen elk vijf punten over. In het tweede deel van de competitie zal de beslissing dus moeten vallen wie zich dit seizoen het team van de stad mag noemen.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.