Oranje Nassau heeft zaterdag overwinning nodig om in de race te blijven.

Gepubliceerd op
13 maart 2024

Het is zaterdag bijna een maand geleden, dat Oranje Nassau een wedstrijd wist te winnen. Eerst werd de bekerontmoeting verloren van DOZH, daarna werden vier punten verspeeld in de competitie. Waarbij de ontmoeting tegen Hoogezand heel verrassend en totaal onnodig was. Afgelopen zaterdag werd aan de strijd tegen HZVV een punt overgehouden. Volgens DVNH, Jan Menninga, was een overwinning van HZVV wel verdiend geweest. Ook RTV Drenth vond met name de tweede helft HZVV beter. Erwin Heidekamp en Alex Zomer speelden in deze wedstrijd een hoofdrol. De ene in positieve zin, de andere in negatief opzicht. Oranje Nassau moet zaterdag weer aan de bak, anders zullen ze dit weekend de koppositie wel kwijtraken.

Door Siemon Aikema

Oranje Nassau maakt zich mogelijk zorgen over de koppositie. Maar voor GRC gelden heel andere zorgen: Kunnen we de degradatieplek verlaten en wellicht ons ook nog veilig spelen. Het team heeft vier punten achterstand op de veilige achtste plek. Met nog negen wedstrijden te gaan is er nog veel mogelijk natuurlijk. “We wisten dat het een zwaar seizoen zou worden, maar we blijven ons kranig weren”, aldus trainer Gerard Zeeman na afloop van de wedstrijd tegen Winsum tegen OOG Sport. Dat was zondag dus niet genoeg. In mijn voorbeschouwing op het seizoen  schreef ik al dat ik dacht dat GRC in de onderste regionen zou vertoeven, Tot nu toe heb ik daar gelijk in gekregen. Maar eind oktober was het team van Zeeman wel in staat om thuis tegen Oranje Nassau een punt te pakken. GRC moet het dit seizoen hebben van wat uitschieters. Van de vijftien ontmoetingen werden er drie gewonnen,  vijf gelijkgespeeld en zeven verloren. De wedstrijden tegen PKC (1-5), SVBO (1-4) en Hoogezand (0-1) werden gewonnen. Thuis werd er nog niet gewonnen, maar wel gelijkgespeeld tegen ploegen als Oranje Nassau (1-1), WVV (1-1) en HZVV (2-2). En deze drie clubs horen wel bij de top vier van deze klasse. In de thuiswedstrijd tegen Oranje Nassau speelde keeper Gerald van Nieff een hoofdrol. Volgens enkele vaste volgers ramde hij (op één na) alle ballen van de spelers van Oranje Nassau uit zijn doel.  Zaterdag een herkansing voor Oranje Nassau, al zal Van Nieff graag zijn huzarenstukje willen herhalen.

Oranje Nassau moet, ik schreef het al eerder in deze voorbeschouwing winnen om op kop te blijven. Dat lijkt me een duidelijke opdracht. Want je mag dan halverwege het seizoen de eerste prijs pakken, daar zullen de mannen van Heerlijn niet tevreden mee zijn. De trainer zei maandag onder meer dat het spannender en spannender  wordt in de competitie. “De wedstrijd tegen GRC wordt belangrijk. Mooie tijd, maar het geeft ook wel ook wel enige stress.” Volgens hem was over de wedstrijd tegen HZVV al veel gezegd. Hij vond dat Oranje Nassau het in de eerste helft goed had gedaan, een overwicht had, maar te weinig kansen kreeg. In de tweede helft, zo zag hij, was HZVV beter. Zij hadden aan het eind ook nog wat over. Hoewel volgens hem het hen niet mee zat met de arbitrage. “Maar goed daar mag je niet van afhankelijk zijn.” Komende zaterdag komt GRC op bezoek. En volgens de trainer wil hij daar niet te veel over zeggen. “We hebben nog wel wat goed te maken we speelden daar best oké, het werd 1-1 en we hadden meer verdiend.”

Ik denk dat Oranje Nassau zaterdag de punten zeker niet cadeau krijgt. Beide plegen hebben de punten heel erg hard nodig. Uiteraard hoop ik, dat de kwaliteit van de thuisclub de doorslag gaat geven. Oranje Nassau moet normaliter in staat zijn de punten op Coendersborg te houden. Maar in voetbal is alles mogelijk, zeker in 1J, dat is al meermalen bewezen. Toch blijf ik ook dit keer (gematigd) optimistisch. Het team van Heerlijn zal verdedigend attent moeten zijn, in de opbouw snel tot een aanval komen en de kansen die er ongetwijfeld komen moeten benutten. Dan is er alle kans op een overwinning in deze derby. Laten we hopen dat dit nu wel weer gaar gebeuren!

Nu we het toch over een derby hebben, dit kalenderjaar zijn er weer een aantal derby’s gespeeld. PKC’83 heeft de leiding in het derbyklassement genomen met negen punten uit vijf ontmoetingen. Oranje Nassau is goede tweede met acht uit vijf. Velocitas komt daar vlak achter met zeven uit vijf. GRC sluit met GVAV de rij, met vijf punten uit zes ontmoetingen. Ook hier is dus nog niets beslist.

Terug naar komende zaterdag. De wedstrijd Oranje Nassau-GRC begint om 15.00 uur op sportpark Coendersborg. De leiding is in handen van scheidsrechter Stefan Aalders en zijn assistenten Kevin Tardy en Dursun Caglak. De balsponsor is de Club van 100 van Oranje Nassau. Deze club kan jullie steun ook nog wel gebruiken, als je tenminste nog geen lid bent. Inlichtingen bij Joop Jilderda, Wijnand Helder of bij mij. Mailtje sturen kan ook. Stuur die dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tenslotte traditiegetrouw nog de strijd tussen Groningen en Drenthe. Groningen deed dit weekend goede zaken. Twee ontmoetingen werden gewonnen de derde werd een gelijkspel. De Groningers namen daardoor de leiding en staan sinds dit weekend met 21-19 voor. Dit weekend zijn er twee punten te verdienen. Kan Drenthe de stand weer gelijk trekken? We gaan het zien!

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.