Oranje Nassau heeft zaterdag (eindelijk) weer eens een overwinning nodig.

Gepubliceerd op
08 mei 2024

Het is nog niet zo lang geleden, dat Oranje Nassau de trotse lijstaanvoerder was in 1J. Die tijd is echter voorbij. ON zit nu in de hoek waar de klappen vallen. Na drie nederlagen op een rij lijken de kampioensaspiraties voorgoed in de ijskast verdwenen. Afgelopen zaterdag gloorde er even hoop, omdat de huidige lijstaanvoerder HZVV een pak slaag kreeg van SVBO. Maarhelaas voor het team van ON, Velocitas wist in het laatste kwartier de kansen wel te benutten en ON scoorde, mede door het goede keeperswerk van Tuur de Vries, voor de derde keer op rij niet. Dus bleef de achterstand op de koploper vijf punten.

Door Siemon Aikema

Is alles nu verloren? Gaat de competitie voor ON nu, zoals een vaste supporter dat noemde, uit als een nachtkaars? Dat hoeft beslist niet zo te zijn. Het team van Heerlijn heeft nog steeds iets om voor te strijden. De tweede plek lijkt zeker nog haalbaar. Wanneer het team wint van WVV staan de oranjehemden op doelsaldo weer tweede. Daarom is de wedstrijd van zaterdagavond tegen WVV ook zo belangrijk voor het team.

WVV heeft nog geen enkele prijs, maar lijkt op het eind toch wel vrij zeker te zijn van een periode. Immers ze doen nog mee in de strijd om de tweede periode en het kampioenschap. In beide competities staan ze op twee punten van HZVV. Helaas voor de Winschoters leverde de wedstrijd tegen Winsum slechts een gelijkspel op, daardoor kwamen ze niet langszij. Het team van trainer Gerard Wiekens heeft nog drie punten nodig om definitief bij de top 4 te eindigen. En die plek geeft in zeer waarschijnlijk recht op nacompetitie. WVV zal dus ongetwijfeld alles op alles zetten om de ongeslagen reeks van negen wedstrijden op een rij uit te breiden tot tiend. En een overwinning op Oranje Nassau zal, in verband met die tweede plek en de strijd om het kampioenschap, dus heel welkom zijn. WVV verloor voor het laatst op 4 februari in de thuiswedstrijd tegen VKW. Maar wellicht kan ON een einde maken aan die ongeslagen reeks, wat de formatie van Heerlijn goed van pas zou komen. Want die hebben wel weer wat positiviteit nodig

Oranje Nassau en WVV hebben elkaar dit seizoen twee keer ontmoet. De eerste keer was op 21 november in een bekerwedstrijd op Coendersborg die eindigde in een 0-0 gelijkspel. Twaalf dagen later kwamen de koploper WVV en de nummer twee Oranje Nassau weer tegen elkaar uit. ON won deze ontmoeting met 3-1. Wat mij betreft zou deze reeks voor Oranje Nassau een positief vervolg moeten krijgen. Maar hier is de wens de vader van de gedachte. En gezien de slechte reeks van het uit-team moet zeker worden afgewacht of dit haalbaar is. Maar, zo redeneer ik, er moet toch een keer een einde komen aan de huidige nederlagenreeks.

Het gebeurt niet zo vaak dat ik niet positief of enigszins positief de kansen van Oranje Nassau inschat. Ongetwijfeld zullen de mannen van Oranje Nassau graag de negatieve reeks doorbreken. Dat zag je afgelopen zaterdag al wel aan de teleurgestelde gezichten van de spelers, toen zij het veld verlieten. Dit in tegenstelling met de feestelijke stemming bij de tegenstanders. Zelf moest ik even denken aan de teleurgestelde gezichten van de selecte op de laatste competitiedag van het seizoen 22/23. Na de nederlaag tegen Pelikaan S greep de formatie van Heerljin naast alle prijzen en eindigde het seizoen die middag in Oostwold. Zo ver is het nu voorlopig nog niet, want Oranje Nassau speelt in ieder geval nog drie competitierondes en één ronde in de nacompetitie. We gaan afwachten of de mannen van Heerlijn de mentale dreunen nu te boven zijn.

De trainer aan het woord

Trainer Heerlijn’s eerste opmerking is dat ik spreek met een teleurgestelde trainer. Maar na een paar dagen op dinsdag is hij er wel weer door.  Deze keer had hij er wat meer moeite mee. ”Het was achteraf zo’n levensgrote kans om de hele titelstrijd weer open te gooien terwijl niemand daar meer op had gerekend. Zo zie je maar weer, voetbal hé, raar spel.” Maar het geeft Erwin ook hoop. Erwin vindt, dat ON er in de eerste helft stond strijd leverde en ook behoorlijk voetbalde. Moeilijk scoren is volgens hem echter het grote manco. “In de eerste helft vond ik ons bovenliggend en dominant.  Ze gaven ons ook wel de bal. Maar in de tweede helft gingen ze wat hoge druk zetten daar hadden we wat moeite mee.” Erwin vond de nederlaag daarom ook terecht. Hij wil nu weer vooruit kijken. Nu gaat hij zich weer richten op de volgende wedstrijd. Eigenlijk is dat weer een topper volgens hem. Bij WVV en Oranje Nassau ligt de druk erop. Afgelopen zaterdag wist Hoogezand goed voor de dag te komen. Als ze dat zaterdag weer kunnen, dan is het zomaar mogelijk, volgens de trainer, dat WVV bij een overwinning op ON eerste zal staan. “We gaan de ploeg weer voorbereiden op een wedstrijd die belangrijk is.” Volgens de trainer moet ON afgezien van de ranglijst weer in vorm komen. Het team heeft in iedere geval nacompetitie. “We gaan geen gekke dingen doen, geen paniekreacties uitvoeren. Ik geloof dat je na 24 wedstrijden staat waar je hoort te staan.”  Hij memoreert nog dat ON twee keer nipt heeft gewonnen van WVV. En waarom zou dat zaterdag niet weer kunnen gebeuren.

Ik hoop, dat de trainer in zijn optimisme en fanatisme uiteindelijk gelijk krijgt en dat de spanning toch nog weer kan terugkomen in de competitie. Maar dan hebben we wel de hulp nodig van Hoogezand dat zaterdag tegen HZVV speelt. En omdat die wedstrijd eerder wordt gespeeld, weten beide ploegen voordat ze zaterdagavond gaan voetallen waar ze aan toe zijn.

De wedstrijd WVV-Oranje Nassau begint zaterdag om 18.00 uur op Sportpark WVV. De leiding van de wedstrijd is in handen van  scheidsrechter Mitchell van Laar uit Hengelo (OV). Van Laar wordt geassisteerd door twee club-assistent-scheidsrechters. Voor WVV is dat waarschijnlijk Willem Lugies, voor Oranje Nassau Jan Remmers.

In de strijd Groningen-Drenthe pakten de Groningers afgelopen zaterdag twee punten. Dat bracht hun totaal op 28 punten. Daarmee gaat Groningen weer aan de leiding, want Drenthe bleef steken op 27 punten. Met nog drie speelrondes te gaan zijn er nog maximaal 11 punten te verdienen. Het kan dus nog alle kanten op!

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.