Oranje Nassau heeft de smaak te pakken

Gepubliceerd op
16 april 2022

Zou Oranje Nassau na een week van euforie een vervolg kunnen geven aan de overwinningen tegen het altijd lastige vv Winsum. Gezien het aantal meegereisde ON supporters waren de verwachtingen hoog gespannen. Niet alleen het fraaie voorjaarsweer was hier debet aan, maar de fraaie overwinningen van de afgelopen week zullen hier aan hebben bijgedragen. Er waren zelfs enkele ON'ers die de pittige noord ooster wind trotseerden en op de fiets klommen om hun helden te bewonderen. Na de mooie derde overwinning op rij moet het fietstochtje naar meer smaken. De volgende uitwedstrijd vindt over twee weken plaats in Balk mijne heren.

Door Bert Postma

Op het fraaie nieuwe onderkomen van de vv Winsum was het zaterdag goed vertoeven en al vroeg in de middag hadden de eerste ON aanhangers hun plekje gevonden op het zonovergoten terras. Zouden de ON trainers hun ploeg beter geprepareerd hebben dan ONer, maar Winsum trainer Bert Vos. Direct na de aftrap, door arbiter Plat gegund aan ON, liet ON zien wat de bedoeling was en in de tweede minuut had Winsum reeds tegen een achterstand aan moeten kijken. Spits Thomas Careman van de gasten had echter zoveel last van het dramatisch slechte veld dat hij een droomkans aan zich voorbij moest laten gaan. Of de Winsumers geschrokken en dus danig onder de indruk waren betwijfelde Vos, maar dat de scherpte er niet was moest hij beamen. Dat Wouter Bloem probeerde met een forse charge op de benen van ONer Caram Alves die scherpte te zoeken kostte hem een gele kaart. Oranje Nassau bepaalde wat er op het veld gebeurde en toen Thomas Careman in de 30e minuut vrijelijk zijn balvaardigheid mocht vertonen rond het strafschopgebied en ook nog mocht aanleggen voor een schot, was keeper Wouter Meijer kansloos en stond de verdiende 0 – 1 op het scorebord. Dat er een reactie kwam was logisch, maar de daardoor verkregen gele kaart voor Hans Zwanenberg, zou voor hem en voor Winsum in de tweede helft grote en misschien wel beslissende gevolgen hebben. Walid Barhouss reageerde op Zwanenberg en mocht even later ook een gele prent bijschrijven. Met enkele kansjes en mogelijkheden bleef de wedstrijd het aankijken waard en was binnen de kortste keren de rust bereikt.

Dat Winsum de handrem er af zou gooien was duidelijk. Die stadjers zouden opWinsumer bodem niet zomaar maar even de punten opeisen. Dat het al in de 49e minuut op een debacle zou uitlopen was echter niet voorzien. Hans Zwakenberg kon zich niet beheersen en al paasgeel gekleurd, mocht hij zijn tweede gele en dus rood scoren. Het zal niet alleen aan hem gelegen hebben, maar het Winsum zoals we het kennen, kwam er deze middag niet uit. Zelfs super aanjager Rick Schaaphok kreeg zijn mannen niet in het overwinnings level. Het was dus ook volkomen terecht dat in de 55e minuut de wedstrijd beslist werd door Ruendel Martina, die vrij staand bij de tweede paal, de sublieme voorzet van Tim Deelen mocht verzilveren. Een doelpunt dat weer groots gevierd werd door alles wat Oranje Zwart was. Dat Bert Vos duidelijk ontevreden was over de prestatie van zijn mannen liet hij zien in de 62e minuut en wisselde Rick Schaaphok, Steffen Vader en Joshua van Dijk in voor Sven Rosevink, Heinze Andringa en Marcel Pannekoek. Het had enig effect en Winsum werd af en toe wat dreigender, maar kwam niet tot echte kansen. Oranje Nassau controleerde vrij simpel de wedstrijd. Paul Bergtop moest in de 82e minuut zich, licht geblesseerd, laten vervangen door David Voigt. In de 54e minuut had ON de mogelijkheid om definitief afstand te nemen, maar na een mooi schot van Tim Deelen, even fraai door de Winsumer doelman gestopt, was de rebound niet besteed aan Caram CAmeiro Alves en bleef de einstand 0 – 2 op het scorebord. In de 90e minuut werden Ali Hussein al Jaffar en Dennis Molema nog ingebracht voor Ruendel Martina en Walid Barhouss zodat de eerstgenoemden ook voluit het zoet van de derde overwinning op rij mochten smaken. Weer een overwinning waarbij de gehele ploeg inclusief de staf zichzelf een compliment mogen geven voor de instelling en de wil om te winnen.

Aanstaande zaterdag 23 april 15.00 uur is de volgende wedstrijd. Dan krijgt Oranje Nassau bezoek van de Leeuwarder Zwaluwen. Uw bezoek wordt zeer gewaardeerd.