Met stijgende verbazing ......

Gepubliceerd op
25 mei 2024
Rare kop boven het verslag van een voetbalwedstrijd, vindt U ook niet? Maar nu heb ik het even niet over de wedstrijd WKE 16 - Oranje Nassau zelf, maar over de randzaken en de wonderlijke wegen die de almachtige organisatie, KNVB bewandelt. Toen ik vrijdag j.l. de sportkatern van het Dagblad van het Noordelijk doorlas, viel mijn oog natuurlijk direct op het fraaie verhaal van sportverslaggever Symen Bosma. Symen nam daar de perikelen rond de eerste klasse 1J door en had verschillende interviews met spelers, trainers en bestuurders. Wilde men eigenlijk  wel zo graag promoveren naar die ongezellige 4e divisie?
door Bert Postma
 
De trend was een beetje van: ik ben wel jarig, wil wel een feestje, maar hoef geen cadeautje. Een geluid dat al enkele seizoenen te beluisteren is. En je kunt mij niet wijsmaken, dat als dit in je achterhoofd mee speelt, je voor de volle 100% voor elke zege gaat. Heb je toch de motivatie om hoger op te voetballen en word je geen kampioen of ga je via een nacompetitie promoveren, dan vertrek je gewoon naar een andere club. Het clubshoppen viert immers hoogtij. 

Mijn verbazing had dit weekend ook te maken met de aanstelling van scheidsrechters en assistenten bij wedstrijden. Om dichtbij huis te blijven was er de story rond onze clubman en oud trainer Bert Vos, die aan de fluit verslingerd is en na zijn eerste  wedstrijd besmet is met het arbiter-virus. Voor Bert lag klaar de belangrijke nacompetitie wedstrijd ON dames 3 - Helpman2 . Terwijl wij aan de stamtafel bij ON, Bert geestelijk aan het voorbereiden waren kwam de mededeling dat hij van de wedstrijd af gehaald was en vervangen door een officiele bondsarbiter. Zal het orgaan KNVB niet door hebben dat deze Vos geestelijke bijstand nodig gehad heeft en voor de toekomst vermoedelijk verloren is voor de scheidsrechters wereld? De volgende verbazing was het feit dat de, zich tuchtcommissie der KNVB noemende, bonzen het had behaagd om onze tegenstander van vandaag drie punten in mindering te brengen, een aantal uren voor de beslissende wedstrijd. Dit voor een incident van maanden geleden bij Velocitas. Dat de letters KNVB voorlopig vloeken is in de kerk, op het Emmer kamp, mag duidelijk zijn. En terecht. Dat door deze vreemde rechtspraak de wedstrijd WKE16 - ON  een extra lading kreeg was duidelijk. De clubgrensrechters werden dan ook vervangen door KNVB officiels. Door deze late bondsactie reisde Jan Remmers voor de Jan met de korte achternaam mee in de bus. Leuk dat je er bij was, maar wellicht had je andere zaken te doen gehad. Verder mag ik nog even mijn gal spugen over de indeling nacompetitie. Voorheen was je blij je te plaatsen, tegenwoordig moet je maar bekijken of de nacompetitie je je faillissement gaat kosten. Door in plaats van de drie beoogde zaterdagen wordt er nu op zaterdag-woensdag-zaterdag gespeeld. Wie zit er te wachten op een reis van honderden kilometers op woensdagavond? Hebben deze vermoedelijk dikbuikige, sigarenrokende en genever drinkende bobos wel ooit zelf tegen een bal aan  getrapt? Onze kandidaat voorzitter  der KNVB Hans Nijland zal vermoedelijk geen kans krijgen bij deze heren. Helaas. Het hart teveel voorop de tong.
 
Over de wedstrijd.
ON mocht aftrappen en al gauw bleek dat beide ploegen niet wilden verliezen. Even opletten want, de gastheren speelden in oranje. Veel balbezit combineren, tikkie terug en weer combineren. Wie durfde als eerste vol in de aanval te gaan. Toch de beste verdediging? In de 7e minuut, de eerste dreiging van ON. Het schot van Jim de Leeuw ging over. Dit na een fraaie solo. In de 16e minuut het eerste schot van WKE16. Jochem Scholten was de producent. Het ging naast. In de 22e minuut was er geel voor Art Veenhof van ON. Vier minuten later was er de tweede voor ON. Djarni Leidelmeijer was het slachtoffer nadat hij een klassiek foutje van Daan Smit moest corrigeren. In de 32e minuut was er geel voor een WKEer . Scheidsrechter Achammachi, die overigens een perfecte wedstrijd v
floot, hield het in de beginfase terecht kort. In de 33e en 37e minuut kreeg Rick Wiersma mogelijkheden, maar de eerste was een prooi voor doelman Wim Kok en de tweede vloog naast. Oranje Nassau voetbalde prima, maar was in de buurt van het vijandelijke doel niet doortastend genoeg. 
Na de rust, toen ON inmiddels wist dat WVV op een 2-0 voorsprong stond was er  weinig eer meer te behalen en lag de druk bij WKE om middels een overwinning de nacompetitie te behalen. In de 55e minuut was WKE dichtbij de voorsprong, maar als zo vaak, de herstelde Heidekamp lag in de weg. In de 63e minuut vloog een schot van Jim de Leeuw hoog over. Trainer Erwin Heidekamp had het wel gezien en gunde enkele spelers rust voor de naderende nacompetitie. De hele bank liep warm en werd dan ook in een keer gewisseld. In de 71e minuut werden Felipe Marcel Pinheiro, Ard Veenhof, Tim Deelen en Djarni Leidelmeijer gewisseld voor David Voigt, Youri Schuur, Rémon Schutte en jawel Bram Schulting. Bram is een jongeling uit de SJO Coendersborg en mocht zijn debuut maken. Altijd een happening voor een jonge speler en de trotse vader moest even met hem op de foto. Bij WKE werd Jozef Brink gewisseld voor Revelino Slagveer. In de 77e minuut hadden al deze wissels succes. Het succes was er voor de gastheren Na een snelle ontsnapping over rechts kwam de bal perfect voor het doel bij Bjorn Plaggenborg, die Heidekamp het nakijken gaf. 1 - 0. WKE had haar doel bereikt. Bijna ging dat nog mis toen in dezelfde minuut doelman Wim Kok de bal even kwijt was en bij ON de armen de lucht in gingen. Volgens de arbiter en assistent Bert Volders had de bal de lijn niet gepasseerd. Gezien de reacties op het veld vermoedelijk de juiste beslissing. In de slotminuten wisselde WKE nog tweemaal, waarbij, gezien de foto Jochem Scholten al met zijn hoofd in de wolken liep. Hij verving Djairo Fik. Voor Florian Zeqiri kwam nog Ryan Wolters. Rest mij nog te noemen de tweede assistent Elwin Langenberg. Een trio wat zich bijzonder goed ingesteld had op deze volgens de KNVB blijkbaar zwaar beladen wedstrijd. Het was voor mij een fijne ontspannen  ervaring en ik hoop nog vaker bij WKE16 te zijn. Voor Oranje vermoedelijk a.s. zaterdag de eerste nacompetitie wedstrijd thuis. Tegenstander nog onbekend. Oranje Nassau speelt zaterdag in de nacompetitie thuis tegen De Jordan Boys of FC Aalsmeer. De wedstrijd van de laatste club werd zaterdagmiddag gestaakt door de slechte weersomstandigheden. Bij een overwinning van Aalsmeer worden zij de middelste periodekampioen en grijpt De Jodan Boys overal naast. Verliest Aalsmeer, of speelt het gelijk, dan zijn de rollen omgedraaid. WKE 16 wensen we tenslotte veel succes in het gevecht om het klasse behoud.

Hier de foto's

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.