Oranje Nassau weer bij de les.

Gepubliceerd op
03 februari 2024
Na de miskleun, vorig weekend in Westerbork, troffen we tegen GVAV, nu een uiterst gemotiveerd en strijdbaar Oranje Nassau aan op sportpark Coendersborg. Het eerste half uur was het nog te voorzichtig en aftastend, soms te slordig in beide kampen. Maar toen in de dertigste minuut Ezra Schrijver de score opende was het hek van de dam en stond er in een zucht en een scheet 3 - 0 op het scorebord. GVAV wreef zich even in de ogen en wist niet wat er gebeurde. Tussen de 30e en de 40e minuut was de wedstrijd eigenlijk beslist, al weet iedere voetballiefhebber, hoe snel een wedstrijd kan veranderen. Deskundigen noemen dat kantelen. Een beetje rare term als je tegenstander gewoon beter is geworden dan jij.

Door Bert Postma

Ondanks de nederlaag van vorige week was ON, door resultaten op andere velden, toch gewoon koploper gebleven en wilde dat vandaag ook beslist blijven. Dat GVAV wel eens een lastige klip kon zijn, gaf het resultaat in de uitwedstrijd echter aan. In een lastige wedstrijd werd toen slechts een puntje behaald. Zoals gezegd zag het er het eerste half uur naar uit, dat het nu ook wel eens weer lastig kon worden. ON dicteerde de wedstrijd wel, maar GVAV verscheen toch ook wel een paar keer voor het vandaag verdedigde doel van Joar Terpstra. In de 13e minuut het eerste gevaarlijke schot van Peter van Son, maar de prima doelman Carsten Meijwaard van GVAV verrichtte zijn eerste redding. Er zouden nog meerdere volgen. In de 30e minuut ontkwam Oranje Nassau aan een achterstand toen na een corner Terpstra de bal even moest lossen. In de verwarring voor het doel kon de bal maar net weggewerkt worden. Het was blijkbaar het moment waar bij de gastheren de alarmbellen gingen rinkelen en het tempo ging omhoog. In de verdediging van GVAV werd de bal knullig verspeeld en ON reageerde razend snel en Ezra Schrijver kon de voorzet prachtig afwerken. 1 - 0. Drie minuten later had dezelfde speler een kans, toen de uitgetrapte bal van keeper Meijwaard door de wind bleef hangen. Het bleef bij een van de meerdere gemiste kansen van ON. Toch duurde het maar een minuut voordat het geschrokken GVAV de tweede tik kreeg te verwerken. Topschutter Peter van Son knalde een rebound achter de vertwijfeld graaiende Meijwaard. 2 - 0. Toen dezelfde Van Son in de 42e minuut over rechts ontsnapte en hij de bal voor de goal gooide, was Rick Wiersma er als de kippen bij om de derde binnen te werken. 3 - 0. Oranje Nassau ging tevreden aan de thee na het signaal van scheidsrechter Bert Agricola.

GVAV speelde de tweede helft met de stevige wind in de rug en probeerde massaal ON onder druk te zetten, maar vergat rekening te houden met de snelle ON spitsen. Dat leverde tussen de 45e en de 65e minuut zeker drie keer een één tegen één situatie op tussen doelman Meijwaard en de Oranje Nassau - spitsen. Door en de kwaliteit van de doelman en het falen van de spitsen bleef het echter voorlopig bij 3 - 0. Voor trainer Erwin Heerlijn het moment om een paar spelers met lichte pijntjes rust te geven. Voor Ezra Schrijvers en Youri Schuur, kwamen Frederik Specken en Ruendel Martina binnen de lijnen. In de 67e minuut kreeg Peter van Son de kans voor ON om de score op te voeren. Meijwaard was deze keer niet bij machte om hem af te stoppen en Van Son scoorde beheerst de 4 - 0. Bij GVAV wisselde trainer Dennis van den Driessche Tom Klooster voor Shaquille Sanches. In de 69e minuut was Ard Veenhof dicht bij een doelpunt, maar zijn fraaie afstandsschot werd ook een prooi van Meijwaard. In de 75e minuut verliet Jim de Leeuw het veld. Voor hem kwam Quirijn Boelens. Bij GVAV de volgende wissels: voor Yardi da Costa en Joel de Jong kwamen Daan van der Meulen en Achraf Charfi. Bij Oranje Nassau ook de laatste wissels. Thomas Careman en Rémon Schutte kwamen op de mat voor Quinten Anakotta en Ard Veenhof. Bij ON even concentratie verlies en GVAV sloeg direct toe. Patrick Venema kreeg de mogelijkheid de eretreffer te scoren en hij liet Joar Terpstra kansloos 4 - 1. In de slotminuut kreeg Rick Wiersma de kans om de score nog op te voeren, maar ook nu was de uitstekende Carsten Meijwaard de winnaar. Geel was er voor GVAV'er Ramon Yannick Nijdam. De wedstrijd stond onder leiding van de heren Bert Agricola en de assistenten Kars Bultema en good old Willem Renkema.
De volgende lastige klus voor ON is a.s. zaterdag om 14.30 uur in Bargeres tegen SVBO.