Opnieuw een kraker voor Oranje Nassau zaterdag tegen de nummer 2 van de competitie DZOH!

Gepubliceerd op
23 november 2023

 Komende zaterdag een nieuwe uitdaging voor Oranje Nassau. Na Winsum en WVV is nu DZOH de tegenstander. Het team van trainer Karlo Meppelink staat momenteel een plekje hoger op de ranglijst. En omdat de ploeg uit Emmen twee punten voorsprong heeft is daarmee het belang van dit duel wel duidelijk.  De winnaar blijft in het spoor van de koploper, de verliezer haakt voorlopig even af maar blijft zeker nog kansen behouden. Reden genoeg om zaterdag even af te reizen naar sportpark Coendersborg om deze beide teams aan het werk te zien.

Door Siemon Aikema

DZOH staat voor Drentse Zuid Oost Hoek en werd in 1985 opgericht als afsplitsing van voetbalvereniging Bargeres. Steeds meer voetballers van deze laatste vereniging wilden liever op zaterdag voetballen. Daarnaast vond men dat in de nieuwe wijk Rietlanden ook wel wat voetbalvertier mocht komen. Vanaf 1986 voetbal DZOH ook in deze wijk. Vanaf 2003 heeft de club een nieuwe accommodatie, met daarop ook een kunstgrasveld zo lezen we op hun site.

Vorig seizoen kwam DZOH na het kampioenschap in de tweede klas weer terug in de (oostelijke) eerste klas. Daar wist  het team zich na een goede eerste seizoenhelft veilig te spelen in de laatste wedstrijd tegen kampioen Quick ’20. Het team van trainer Karlo Meppelink begon ook nu weer goed aan het seizoen. In de voorronde van de beker werden Twedo, Dalen en Valthermond verslagen. In de eerste ronde van diezelfde beker werd ook Havelte aan de kant gezet. In de competitie werd afgerekend met GRC. PKC, WKE, GVAV en Winsum. Tegen VKW werd gelijkgespeeld. Afgelopen zaterdag werd er voor het eerst verloren, thuis tegen SVBO.  De thuisclub moest bijna de hele tweede helft met 10 man verder na een rode kaart, maar bleef ook toen nog kansrijk. In minuut 90 wisten ze de achterstand goed te maken, maar in blessuretijd wist Reinier de Boer van de gasten toch nog weer te scoren. Een zure zaterdag noemde Meppelink het. Hij kon het eigenlijk niet geloven dat ze van SVBO hadden verloren. Want zelfs met een man minder wist DZOH SVBO de wil op te leggen. Meppelink heeft er dan ook alle vertrouwen in voor dit seizoen. De clash met Oranje Nassau is volgens mij dan ook een mooi moment om te kijken of Meppelink terecht vol vertrouwen is. Afgelopen dinsdag voetbalde DZOH ook voor de beker. Stadgenoot Drenthina werd met 1-4 verslagen.

DZOH kwam één keer eerder naar Coendersborg. In het seizoen 14/15 werden de gastheren vrij verrassend verslagen met 2-4. Eerder dat seizoen hadden beide ploegen, ik meen als openingsduel van de competitie, gelijkgespeeld. Daarnaast herinner ik me nog een oefenwedstrijd in Emmen in januari 2019, die ON met 0-5 won.

Oranje Nassau heeft in één week een druk programma. Trainer Heerlijn noemde het zelfs een superweek. Zaterdag werd Winsum verslagen na een prachtige eerste helft en een wat moeizamer tweede helft. Maar Heerlijn vond na afloop dat de overwinning terecht was. Afgelopen dinsdag was WVV de tegenstander in de beker. Wie er niet bij was, heeft wat gemist, want het was een levendige, open wedstijd tegen een team dat terecht in de top van deze klasse verkeert. Uiteindelijk wist Ard Veenhof, door zijn strafschop binnen te schieten, de wedstrijd te beslissen (5-4). Heerlijn zei niet zo veel van DZOH te weten.  “We hebben in mijn beginperiode nog wel eens tegen ze geoefend en in Delfzijl heb ik ze wel eens getroffen. “ Maar volgens Erwin hebben ze wel een metamorfose ondergaan. En het jaar in de oostelijke eerste klasse heeft hen ook goed gedaan. De trainer heeft wel wat beelden van ze gezien, en ook wel wat over gehoord. Iedereen vindt het volgens hem een goede complete ploeg met veel dynamiek. “Een gewaarschuwd mens telt voor twee en over het algemeen ligt ons dat ook in die zin dat wij ook meer ruimte krijgen om te voetballen” Daarmee wil Heerlijn niet zeggen, zo voegt hij er aan toe, dat Oranje Nassau wel even gaat winnen. Maar volgens hem wordt het een hartstikke mooie kraker. “Het is net als afgelopen zaterdag belangrijk om drie punten te pakken.” Zo besluit hij.

Wat de uitslag ook wordt, de winnaar slaat een goede slag. Mocht DZOH winnen, dan worden zij de nieuwe koploper, omdat ze dan even veel punten hebben dan WVV en een beter doelsaldo. Mocht ON winnen dan komen ze op een mooie tweede plek op twee punten van WVV. Al met al dus veel spanning en belangen op deze wedstrijd. Zoals wel vaker ben ik optimistisch. DZOH is zeker een goede ploeg, maar Oranje Nassau zal als ze de lijn van deze week doorzetten zeker niet kansloos zijn om de punten te pakken.

Aan scheidsrechter Jan-Willem Bouw de taak om deze topper in goede banen te leiden. Hij wordt daarbij geassisteerd door Thijs Span uit Franeker en Elwin Langenberg uit Erica. De wedstrijd op sportpark Coendersborg begint om 15.00 uur.

In de strijd tussen Groningen en Drenthe liepen onze Drentse vrienden een puntje uit door de overwinning van VKW tegen GRC. De stand is nu 10-8 in het voordeel van de Drenthen. Komend weekend zijn er in vijf van de zes wedstrijden punten te verdienen. De stand zal daarom zeer waarschijnlijk na zondag heel anders zijn.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.