Nederlaag voor Oranje Nassau tegen VKW

Gepubliceerd op
27 januari 2024

Trainer Bernd van Bolhuis van WKV zei het al in de voorbeschouwing: : Äls we iedereen beschikbaar hebben verwacht ik dat we goed partij kunnen bieden zaterdag en hopelijk voor een verrassing kunnen zorgen!" Die verrassing kwam er, want de nummer 12 van de ranglijst wist de koploper te verslaan.

Omdat er geen verslaggever in Westerbork was deze keer geen uitgebreid verslag. Ook deze keer baseren we ons op het twitterverslag. Oranje Nassau had in het begin van de wedstrijd zeker een overwicht. Toch kwam WKV na 17 minuten op een voorsprong. VKW schakelde snel van verdediging naar aanval, sneller dan de ON-verdediging dacht. Jonas Nijland schoot de bal hard in. Oranje nassau bleef overigens aandringen maar kom weinig gaten in de verdediging van de Westerborkers vinden. Vlak voor rust echter wel wat kansen. Rick Wiersma schoot ook hard, maar zijn schot ging voorlangs. Peter van Son werd vrijgespeeld in de 16, maar zijn schot ging helaas over. En zoals zo vaak in dergelijke wedstrijden scoorde de tegenstander. Op de rand van de 16 haalde Roy Hutter uit en scoorde via de voet van Djarni Leidelmeijer. Erwin Heidekamp was kansloos. Ruststand derhalve 0-2.

Na rust kwam ON razendsnel terug. Thomas Carman gaf zette slim Tim Deelen vrij in het strafschopgebied. Tim werd onderuit gehaald en scheidsrechter Stefan Aalders legde de bal op de stip. Peter van Son schoot de bal onberispelijk binnen. ON ging nu volop druk zetten. Thomas Careman, Yoeri Schuur en Jim de Leeuw verlieten het veld en werden vervangen door verse krachten, Ruendel Martina, Walid Barhouss en Ezra Schrijver. Helaas moest Oranje Nassau in de 72e minuut met 10 man verder. Felipe Marcal Pinheiro trapte in de provocatie van de aanvoerder van WKV en moest na zijn tweede gele kaart vertrekken. Vier minuten later werd een goede aanval van de gasten afgesloten me een schot van Ruendel Martina, dat via de lat over ging. Ook het inbrengen van Quirijn Boelens had niet voor het gewenste resultaat. Oranje Nassau zette wel volop druk, zelfs met tien man, maar het bleef 2-1. Een onverwachte nederlaag, zoals ook Andor Heij opmerkte op de site van OOG. Wellicht niet verdiend, maar als de tegenstander vaker scoort  houden ze de punten in eigen huis. Naast de gelekaarten van Pinheiro was er ook nog geel voor  Matthijs Verheul, Anjo willems en Leo Santema van VKW en Peter van Son van Oranje Nassau.

Oranje Nassau blijft in ieder geval tot morgenmiddag lijstaanvoerder WVV speelt morgen nog tegen Velocitas 1897. Winnen de Winschoters met drie doelpunten verschil, dan nemen ze de koppositie weer over. In dat geval is het doelsaldo gelijk, maar heeft WVVéén doelpunt meer gescoord. Valt de eventuele overwinning hoger uit, dat staat WVV ook aan de leiding. Wellicht kan Velocitas stadgenoot Oranje Nassau morgen een handje helpne. We gaan het afwachten.
Volgende week zaterdag wacht de derby tegen GVAV-Rapiditas. Beide ploegen spelen om 15.00 uur op sportpark Coendersborg tegen elkaar.