Keepers pakken een punt voor Oranje Nassau en Winsum.

Gepubliceerd op
20 mei 2023

Zowel doelman Erwin Heidekamp van Oranje Nassau als collega Wouter Meijer van Winsum mogen zich op de borst kloppen met het verdienen van een punt voor hun club. Allebei een keer onhoudbaar geklopt en  elk een paar fraaie reddingen hielden zowel ON als Winsum in de race om één der prijzen. Oranje Nassau doet nog volop mee voor het kampioenschap en Winsum heeft aan een gelijkspel genoeg voor een periode titel. Door hun reddingen zal het op de laatste wedstrijd dag allemaal pas beslist worden. Vermoedelijk zullen volgende week zaterdag de mobieltjes net zo vaak geraadpleegd worden als de eigen wedstrijden.

Door Bert Postma

Winsum won de toss en koos haar helft. Daardoor mocht ON de zoveelste triller in werking zetten. Winsum liet direct zien geen enkel respect voor mede koploper ON te hebben en voor haar eigen kansen op een periode titel te gaan. Onder het toeziend oog van o.a. coach Patrick Zwart van Broekster Boys, (ook kandidaat voor de titel) dat het zaterdag a.s moet opnemen in en tegen Winsum ontspon zich een alleraardigst gevecht. Oranje Nassau combinerend het doel van Wouter Meijer proberen te bereiken en Winsum dat de afstand naar Erwin Heidekamp zo snel mogelijk via de flanken overbrugde om zo spits Yume Ramos in stelling te brengen. De Winsumers hadden hier in de eerste helft meer succes mee dan hun gastheren. Het was dan ook Erwin Heidekamp die met een fantastische reflex de kopbal van Ramos onder de lat moest wegtikken om een vroege achterstand te voorkomen. Ramos blijkbaar narrig om het missen van deze kans moest even later  geel incasseren voor het neerleggen van de snelle Tim Deelen. Het spel speelde zich grotendeels af op het middenveld en echt grote kansen ontbraken. Tot de 33e minuut toen Tijs Mulder over links ontsnapte en een prachtige voorzet afleverde. Het grootste gedeelte van de ON defensie concentreerde zich op Ramos en zag schaduwspits Jared Fakeye over het hoofd. Deze kon dan ook ongehinderd steenhard binnenkoppen, Heidekamp kansloos latend. Gezien het verloop van de wedstrijd een verdiende voorsprong.0 – 1. Met deze stand blies scheidsrechter Bas Nigro uit Assen geassisteerd door de heren Ton Slag en Willem Renkema de ploegen naar de thee.

Trainer Heerlijn van ON wisselde in de rust Giovanni Salvo voor Ezra Schrijvers. Bij Winsum liet Fred de Boer de tot dan toe succesvolle elf aan het tweede bedrijf beginnen. Net als in de eerste helft moest Erwin Heidekamp al vroeg aan de bak. In de 48e minuut kon hij een grotere achterstand voorkomen. Een paar minuten later voorkwam aan de overkant zijn collega Meijer de gelijkmaker. Toch kon hij niet voorkomen dat dit toch ging gebeuren. Een sterker wordend ON voerde de druk op en na een fraaie assist van de ingevallen Ezra Schrijvers was het natuurlijk spits en goalgetter Thomas Careman die Oranje Nassau naast de Noord-Groningers schoot. Trainer Fred de Boer zag de bui hangen en greep in. Hij wisselde Wouter Bloem voor Sjoerd Nienhuis. In de 71e minuut was de Winsumer doelman weer de baas over Thomas Careman. In de 72e minuut werd bij de thuisclub Ruendel Martina vervangen door Rémon Schutte. Erwin Heerlijn besefte dat winnen noodzakelijk was om mee te blijven doen voor de titel. In de 73e minuut moest Heidekamp de zoveelste redding verrichten. ON ging nog aanvallender spelen en bracht Amin Ouhida voor Frederik Specken. Bij Winsum hinkte men op twee gedachten, een puntendeling gaf perspectief voor de komende thuiswedstrijd tegen Broekster Boys. Elk resultaat zal dan genoeg zijn voor een periode titel. Doelpuntenmaker Fakeye werd van de mat gehaald. Middenvelder Thomas Kauw werd ingebracht. Het werd eentonig maar in de 81e minuut was het weer Erwin Heidekamp die zijn ploeg in de race hield. In de 84e minuut wisselde Winsum voor de laatste keer en Stan Verhoeven kwam voor Raul Bello. In de laatste poging om toch de drie punten nog binnen te halen bracht ON trainer Heerlijn nog David Voigt voor de met kramp gevelde Tim Deelen. Even daarvoor mocht ook Winsum de tweede gele kaart binnen hengelen. Sjoerd Nienhuis was de ontvanger. Bij ON was eerder in de wedstrijd Rick Wiersma de ontvanger. Door de resultaten elders blijft ON, ondanks het puntenverlies, zaterdag op bezoek bij Pelikaan S in Oostwold (W.K.), toch  kanshebber voor de titel  en Winsum behoudt de kans op een periode. Dit zal dan moeten gebeuren tegen Broekster Boys, op dit moment de grote verrassing voor het kampioenschap. Er zullen de komende week veel nagels kort gehouden worden en kansen berekend. Alle wedstrijden zullen a.s. zaterdag om 15.00 uur aanvangen.

Tot slot: via deze link kom je bij de foto's van Bert

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.