Jesse Nienhuis: "Ik moet zeggen dat ik enorm uitkijk naar de samenwerking met de overige staf.”

Gepubliceerd op
08 augustus 2023

Komende donderdag begint de selectie van Oranje Nassau aan het tweede deel van de voorbereiding. Tijd om te beginnen met het voorstellen van de nieuwelingen van de eerste selectie. Na vijf jaar kun je, denk ik, wel spreken van een traditie. Deze seizoen beginnen we  met de nieuwe assistent-trainer bij de eerste selectie mannen Jesse Nienhuis. Op dit moment woont Jesse in Roden. Hij is samen met zijn vriendin op huizenjacht om samen te gaan wonen. Het afgelopen schooljaar is Jesse afgestudeerd aan de Pabo. Na de zomer wordt hij fulltime meester op de Hoeksteen in Roden.  En dan kan ik daar alleen maar aan toevoegen, dat hij daarmee een uitstekende keus maakt. 

Door Siemon Aikema

2023-05-24_Jesse_Nienhuis.jpg

 

Jesse kun je iets over je carrière in voetbal vertellen?

Op mijn 13e ben ik begonnen als jeugdtrainer bij vv ONR in Roden. Hier heb ik jaren training gegeven en uiteindelijk heb ik de stap gemaakt naar VEV '67 in Leek. Voor mijn UEFA B ben ik 3 en half jaar geleden naar Be Quick 1887 gegaan. Hier ben ik begonnen als assistent van de O19-1, om vervolgens twee jaar hoofdtrainer te zijn van de O16-1 en afgelopen jaar van de O18-1. Bij Be Quick 1887 ben ik naast het hoofdtrainerschap ook nog een jaar assistent van de O19-1 geweest. Ik heb tot mijn 18e zelf gevoetbald bij ONR Roden, maar ben destijds gestopt door blessures aan mijn enkels.

Hoe ben je bij Oranje Nassau terecht gekomen.

Om mij als trainer door te ontwikkelen wou ik graag richting de senioren. Hier gaat het nog meer om het winnen, het ontwikkelen van speelwijze en het maken van (tactische) strijdplannen. Via Jelle, afgelopen jaren keeper bij ON, ben ik in contact gekomen met Johan en daarna met Erwin. Van Jelle en anderen heb ik louter positieve verhalen gehoord over ON waardoor ik een positief gevoel had om contact met Johan op te nemen, dit positieve gevoel werd bevestigd na de eerste gesprekken.

Je mag je nu assistent-trainer bij de senioren noemen. Wat is je eerste indruk van de selectie?

We hebben nu een aantal trainingen gehad en mijn eerste indruk van de groep is positief, zowel qua sfeer binnen de groep als het niveau. Nu is het zaak om dit niveau uit te bouwen en te behouden.

Wat zijn je plannen als trainer in de (nabije) toekomst?

Ik ben nu zoals al gezegd in bezit van de UEFA-B licentie. Op termijn wil ik mijn UEFA A diplome hebben. Ik heb nog geen concreet zicht op wanneer ik wil beginen. Maar ik wil wel binnen 3 jaar dat diploma hebben gehaald.

Hoe kijk je aam tegen de samenwerking met Marshall, Peter en hoofdtrainer Erwin?

Ik moet zeggen dat ik enorm uitkijk naar de samenwerking met de overige staf. Ik denk dat er veel kwaliteiten in de staf zit, wat elkaar erg goed aanvult. De eerste gesprekken met Erwin waren erg positief en ook mijn ontvangst door de overige staf was top.  

Tot slot nog de vraag wat je van dit seizoen verwacht

Oranje Nassau heeft afgelopen jaar tot het laatste moment natuurlijk meegedaan om het kampioenschap. Ik denk ook dat dit jaar heel goed mogelijk is. Ik weet niet hoe de selecties van de overige teams in de competitie eruitzien, maar ik weet wel dat er genoeg kwaliteit binnen de ON selectie aanwezig is.  

Jesse dank voor je tijd. We komen elkaar dit seizoen ongetwijfeld veel tegen. Veel succes gewenst bij Oranje Nassau.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.