Indeling nieuw voetbalseizoen bekend voor de mannen van Oranje Nassau

Gepubliceerd op
05 juli 2024

Vanmorgen heeft de KNVB de indeling voor het nieuwe voetbalseizoen bekend gemaakt. Oranje Nassau is, zoals al verwacht, ingedeeld in 1H. Daar treft de selectie veel oude bekenden, enkele nieuwelingen en slechts vier ploegen uit het vorig seizoen

Door Siemon Aikema

Om met de nieuwelingen te beginnen, Oranje Nassau treft allereerst Be Quick 1887, dat dit jaar degradeerde uit de vierde divisie. Vanuit de tweede klasse promoveerden Roden, Rolder Boys en SC Stiens. Dat zijn nieuwe tegenstanders, hoewel in het verleden wel eens is gespeeld voor de beker tegen Rolder Boys. De andere promovendus uit de tweede klasse is Heereveense Boys. Deze ploeg speelde in het verleden ook al in de eerste klas, namelijk eind vorige eeuw en begin van deze eeuw.

Nieuw in deze klasse zijn vervolgens ook veel ploegen waar Oranje Nassau een rijk verleden mee heeft. Dat zijn de Friese ploegen, die weer bij ons zijn ingedeeld, na een jaartje gescheiden optrekken: Drachtster Boys, Broekster Boys, en Blauw Wit ’34. Tenslotte de laatste oude bekende, Buitenpost dat een aantal jaren in de vierde divisie heeft gespeeld, maar door degradatie (na nacompetitie) weer in de eerste klas speelt. De blijvertjes zijn WVV, Winsum, PKC ’83 en Velocitas 1897.

Zo op het eerste gezicht een mooi stel clubs bij elkaar. We gaan afwachten wat dit seizoen ons brengen zal. Trainer Erwin Heerlijn noemt het een superleuke competitie. "Mooie uitdagingen en weer net wat anders." Hij besluit met: "Wel jammer dat de ploegen uit Emmen er niet meerbij zijn."

Vlak voor het begin van de competitie volgt nog een voorbeschouwing op het nieuwe seizoen!

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.