In memoriam Wim Haan

Gepubliceerd op
13 april 2024

WIM HAAN
1939-2024

Ons bereikte het droevige bericht dat afgelopen woensdag 10 april op 84-jarige leeftijd Wim Haan is overleden. In hem verliezen we een ras-ON-er met een enorme staat van dienst. Vanwege o.a. zijn verdiensten voor de club werd hij rond het jaar 2000 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Ik bezocht hem indertijd als toenmalig voorzitter thuis op Koninginnedag om de benoeming te vieren met een oranjebittertje.

 Door Johan Lindemulder

20240410 Wim Haan

Ook de club heeft Wim gelauwerd met het lidmaatschap van verdienste. Die benoeming vond plaats in 2007. Er zijn weinig mensen aan wie zo’n titel meer toekomt dan Wim. Onvermoeibaar was hij door de jaren heen actief voor de club. Zo zat hij eind 80-er, begin 90-er jaren in het bestuur, was hij jarenlang de materialenman van Oranje Nassau, verzette hij met Jelte Koopmans lange tijd bergen werk op het gebied van techniek, electra en onderhoud aan en rond clubgebouw en kleedkamers en was hij ondanks zijn inmiddels gevorderde leeftijd gedurende vele jaren elftalleider van Oranje Nassau 1. Fysiek ongemak maakte stoppen in 2015 noodzakelijk, anders was hij ongetwijfeld nog jaren doorgegaan.

Ook zijn gezin was regelmatig te vinden op sportpark Coendersborg. Zo was zijn vrouw Ida in mijn periode als voorzitter vele jaren een buitengewoon charmante gastvrouw in de bestuurskamer bij thuiswedstrijden van ON 1. En zoon Robert verdedigde als voetballer jarenlang met verve de clubkleuren.

In Wim verliezen we opnieuw een clubicoon. De laatste jaren liet zijn gezondheid hem meer en meer in de steek, en kon hij ook helaas geen wedstrijden meer bezoeken. De herinneringen aan zijn karakteristieke verschijning zijn echter in ons geheugen gegrift.

Wij wensen Ida, Margriet, Robert,  en ook hun partners en Wim’s kleinkinderen en andere dierbaren veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies.

De afscheidsdienst van Wim zal worden gehouden op woensdag 17 april om 11.45 u in de Maranathakerk, van Lenneplaan 97 te Groningen. Voorafgaand aan de dienst is er vanaf 11.00 uur gelegenheid om te condoleren.

 Rouwadvertentie Wim Haan

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.