Oranje Nassau schiet uit haar slof en wint met grote cijfers van DZOH

Gepubliceerd op
25 november 2023
Kent U de jeugdboeken van Sjakie en zijn wondersloffen nog? Sjakie beleefde voetbalavonturen waar je je nagels bij opvrat. Op bed lag je nog heerlijk na te dromen. Als ik eens Sjakie zou zijn..... Toen ik zaterdagavond laat tussen de lakens kroop, lag ik nog na te genieten van zo'n Sjakie verhaal. Nu was het geen boekverhaal, maar een echte Sjakie- aflevering op sportpark Coendersborg. Met in de hoofdrol deze wedstrijd tegen het Emmer DZOH, de blonde Daan Smid.  Een zware tegenstander waar volgens de berichten moeilijk van te winnen was. Een echte titelkandidaat dus. Daantje was echter deze wedstrijd de Sjaak. Trainer Erwin Heerlijn had Daan op de reserve bank geposteerd. Het lot besliste echter anders, want door omstandigheden moest aanvoerder Ard Veenhof van het wedstrijdformulier gehaald worden en kwam daar de basisplaats voor Daan. Dit was de aanleiding voor een nieuwe Sjakie story. De titel zou kunnen zijn: Hoe de Sjaak, Sjakie werd. Daan bleek deze middag de aanjager van de ploeg, scoorde twee fraaie doelpunten, viel aan, verdedigde, jakkerde over het hele veld en werd zonder de andere Oranjemannen tekort te doen de held van de wedstrijd. 
 
door Bert Postma
 
De storm was gelukkig op tijd gaan liggen en de regen en hagelbuien hadden een pauze ingelast. Dus waren de omstandigheden voor de topper Oranje Nassau tegen DZOH prima. Twee teams die willen voetballen en bovenal willen winnen om zodoende mee te blijven doen in de titelstrijd. De start was dan ook veelbelovend en het was reeds in de achtste minuut raak. Daan Smid (Sjakie dus) opende de score en liet de felrode 1 - 0 op het scorebord zetten. Oranje Nassau liet een geweldig eerste kwartier zien en draaide DZOH de duimschroeven aan. Toch lieten de Drenten ook zien het spelletje uitstekend te beheersen en er was een overtreding nodig om hun aanvalsdrift af te stoppen. De vrije trap even buiten de zestien, gegeven door arbiter Jesper IJkema uit Sneek, kon nog gestopt worden door ON doelman Erwin Heidekamp, maar tegen de snoeihard ingeschoten rebound van Max Heijnen was ook hij kansloos. 1 - 1. Niet geheel onterecht want DZOH speelde op dat moment haar beste periode van de wedstrijd. Toch was ON niet echt onder de indruk van deze tegentreffer, want het verdedigde koel en nam het heft weer in handen. Het was dan ook terecht dat het de thuisploeg was die zich de thee het lekkerst liet smaken. Vlak voor de pauze, het kan niet beter, was het Ezra Schrijver die na een schitterend diepte passje de 2 - 1 liet aantekenen.

De tweede helft was een verhaal op zich. Weer twee elftallen die er vol voor gaan, met ballen op de paal of lat, maar een ongelooflijk effectief Oranje Nassau dat de afwerking deze middag uitstekend voor elkaar had. Het was in de 51e minuut dat Peter van Son, ondanks de invallende duisternis, de veldbezetting prima in het snotje had, en vanaf een meter of 25-30 op schitterende wijze de iets te ver voor zijn doel staande Jordy Borgman het nakijken gaf. Twee minuten later was er bijna de aansluiting treffer, maar het schot vloog rakelings over de lat boven Heidekamp. Direct daarna was het Peter van Son die bijna zijn huzarenstukje herhaalde, maar deze poging ging over en naast. Oranje Nassau toonde zich heer en meester en het volgende doelpunt kon niet uitblijven en Daan Smid(Sjakie) tilde met een schitterende kopbal de stand naar 4 - 1. Trainer Erwin Heerlijn liet direct daarna, i.v.m. het zware programma deze week, de wisselspelers binnen de lijnen komen. Daan Smid, Rémon Schutte en Ezra Schrijver kregen rust. Voor hen kwamen Thomas Careman, Ard Veenhof en Youri Schuur op het veld. Bij DZOH liet trainer Karlo Meppelink (inderdaad de broer van) Simon IJzerman opdraven voor Max Alders. In de 66e minuut stelde Youri Schuur zijn wissel niet teleur en scoorde, na een fraaie diepte pass van Jim de Leeuw de 5 - 1. In de 77e minuut mochten ook Tyson dos Santos en Jim de Leeuw de douche op gaan zoeken. Voor hen kwamen David Voigt en Bernard Suffner. De honger bij ON was nog niet gestild en Thomas schoot de 6e van ON binnen. Deze goal kende echter geen genade bij assistent Pascal Sanders wegens buitenspel. Bij DZOH werd Rayan Brouwer nog gewisseld voor Poyan Navid en Romano Luhukay moest plaats maken voor Jelmer Keen. Ook zij konden echter niet voorkomen dat Oranje Nassau  door Peter van Son, naar de grote overwinning van 6 - 1 geschoten werd na een mooie voorzet van David Voigt.
Volgende week zaterdag wacht de volgende lastige klus. Velocitas - Oranje Nassau is het affiche. Aanvang 15.00 uur.

Hier  nog de foto's van vammiddag

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.