Brief voor leiders teams SJO, trainers en ouders

Gepubliceerd op
25 juni 2024

Beste leiders teams SJO, trainers en ouders,

Als voorzitters van de 3 moederverenigingen Blauw Geel, Oranje-Nassau en Amicitia VMC ontvingen wij enkele weken geleden een brief waarin de ongerustheid werd uitgesproken over het gebrek aan support van de moederverenigingen om ook de komende jaren het SJO een bloeiende jeugdafdeling te laten zijn. Met name werd de zorg geuit over het uitblijven van een goedkeuring van de begroting waardoor trainers en andere begeleiding niet konden worden aangetrokken. 

Daarnaast vingen wij geluiden op dat er bij ouders en begeleiding soms vragen zijn over waarom de verenigingen niet gaan fuseren.

Afgelopen dinsdag heeft er een vergadering plaatsgevonden met leden van het SJO en de 3 voorzitters. Daarin zijn al deze punten besproken.

Met betrekking tot de begroting is de uitkomst dat deze is goedgekeurd. Dat dit niet eerder is gemeld, komt door het zoeken van dekking van de gestegen kosten. Bijvoorbeeld door een kleine contributieverhoging. Omdat de beslissing hierover aan de leden moet worden voorgelegd is nu besloten om de kosten door de besturen goed te keuren en de dekking hoe dan ook door de moederverenigingen te garanderen.

Dat dit langer heeft geduurd, heeft bij het SJO geleid tot onzekerheid waarvoor wij excuses willen aanbieden. Er is afgesproken dat we hier de komende jaren eerder duidelijkheid over willen verschaffen.

Daarnaast is er gesproken over een grotere betrokkenheid van de moederverenigingen bij het SJO. Bij zowel de verenigingen als het SJO  is er de wil om de betrokkenheid te gaan vergroten. We gaan in ieder geval meerdere keren per jaar bij elkaar zitten om alle problemen tijdig te signaleren en op te lossen. Ook is er eencommissie gevormd, bestaande uit leden van de moederverenigingen en SJO die de doorstroming van jeugdleden naar de moederverenigingen gaat verbeteren. O.a. door jongeren meer kennis te laten maken en deel te laten nemen aan activiteiten van de moederverenigingen. 

Tenslotte waren er een aantal ouders die vragen hadden over een mogelijke fusie van de moederverenigingen. Enkele jaren geleden is al uitgesproken dat er niet bij alle clubs draagvlak is voor een fusie. Er is in dit standpunt en keuze geen verandering gekomen. 

Wel is er destijds afgesproken dat er intensief zal worden samengewerkt op het sportpark. Naast het SJO, willen we gebruik maken van elkaars kleedkamers en velden. Ook trekken we samen op om de gemeente te bewegen tot het aanleggen van een extra kunstgrasveld en andere trainingsfaciliteiten. Tenslotte spannen we ons ook in om op het sportpark andere doelgroepen uit de buurt en wijk gebruik te laten maken van onze kleedkamerfaciliteiten en kantines.

Met vriendelijke groet

Het SJO en de voorzitters van de moederverenigingen.

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2024 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.