1944  In memoriam Piet Dekker  2024

Gepubliceerd op
16 maart 2024
Op 13 maart jongstleden overleed oud ONer Piet Dekker. Vier  maanden geleden kregen Piet en Marian de onheilstijding dat Piet ongeneeslijk ziek was. Een klap die veel mensen te horen krijgen. Als dit je treft in familie of verenigingskring komt zo'n bericht extra hard aan. Je voelt je gezond, hebt toch wat klachten en na enige onderzoeken blijkt dat je nog een paar maanden te leven hebt.
Piet Dekker
Piet, was de zoon van Jo Dekker, ook een gewaardeerd vrijwilliger bij ON. Belast, samen met een vergaar en bindgroep, met het vervaardigen van het "krantje" zoals het papieren clubblad van Oranje Nassau genoemd werd. De Dekkers waren geen voetbalfamilie, maar werden door schoonzoon en zwager, die bij de club keepte richting Coendersborg gezogen, en waren binnen de kortste keren Oranje familie.

Piet meldde zich aan bij de bouwcommissie. Hij was bouwkundig tekenaar en ontwerper van bijzondere bouwwerken. Piet was o.a. ontwerper van het kaartverkoop huisje, die naast de ingang aan de Kooiweg stond. Wijlen Jo Bos heeft vele uren in het fijne en warme onderkomen de entree gelden geint. Ook had Piet de bakstenen dug outs bij het hoofdveld ontworpen. Deze moesten bij het overgaan naar een kunstgrasveld weer verdwijnen. Ook was Piet betrokken bij verschillende verbouwingen van clubhuis en kleedkamers. Verder is hij nog een aantal jaren jeugdleider geweest toen zijn zoon Hans in de jeugd van Oranje Nassau speelde. Toen Hans in Utrecht ging studeren en zijn zwager inmiddels ook gestopt was met voetballen, kwam Piet minder vaak op Coendersborg. Mede door de vele dagen en weken dat hij samen met Marian op Callandsoog verbleef, in hun zomer onderkomen. Oranje Nassau is Piet dankbaar voor de vele uren die hij bij de club actief is geweest. Het bestuur en clubvrienden wensen Marian, kinderen, kleinkinderen en verdere familie sterkte bij het verwerken van dit verlies.
Een blijvende herinnering aan Piet blijft behouden op het sportpark. Het huidige kaartverkoophuisje heeft hij ooit ontworpen en getekend voor Roelof Posthumes als kiosk op de Grote Markt in Groningen. Toen Roelof groter ging bouwen heeft hij de kiosk geschonken aan Oranje Nassau. 

De uitvaartsdienst is op woensdag 20 maart om 11.00 uur in de aula van crematorium  Hoentocht, ingang foyer Goden Raand, Hoendiep 152, Groningen.

Correspondentieadres: Uitvaartcentrum Hoentocht, t.a.v. familie Dekker, Hoendiep 152, 9745 EA Groningen.

 

Logo van Sixton Peak

Hoofdsponsor van CVV Oranje Nassau

Safe and Free

Het merk Sixton Peak komt voort uit ruim 25jaar ervaring in en passie voor het ontwerpen en produceren van veiligheidsschoenen. Door research, design en innovatie en de grote vakbekwaamheid zijn de veiligheidsschoenen van Sixton Peak de beste in hun soort.

Subsponsor
d&u Accountants & Adviseurs
We zijn een vakinhoudelijke specialist, maar vooral ook jouw sparringpartner. En we zitten nooit tegenover je, maar staan naast je. Zo helpen we je met het nemen van de juiste beslissingen richting de toekomst. In alles wat wij doen zijn wij nieuwsgierig en alert.
Subsponsor
Boekema Vastgoedonderhoud Groningen
Boekema werkt dagelijks met veel plezier en passie aan het onderhouden, energetisch verbeteren en renoveren van vastgoed. Daarnaast kennen wij voor onze diverse opdrachtgevers een 24/7 glas- en bouwservice. Wij zijn als organisatie volop in beweging en hebben een hoog ambitieniveau.
Overige sponsorinformatie volgt binnenkort

Copyright© 2022 CVV Oranje Nassau.
Realisatie: Internetbureau Praes.