Na de wedstrijden van vandaag is Oranje Nassau de koppositie weer kwijtgeraakt. Op bezoek bij Balk werd het 0-0. Dat betekent ook, dat Oranje Nassau de eerste periodetitel niet heeft behaald. Ook vandaag is weer gebleken, dat in deze spannende klasse iedereen van iedereen punten kan pakken.

Onder leiding van scheidsrechter Hans Noppers uit Meppel en zijn assistenten Jan Durk Kuperus uit Damwoude en Yaron Quincy Heeren uit Groningen wordt er om 14.45 afgetrapt. Vanaf het begin laat Balk zien de punten niet cadeau te geven. Het veld is moeilijk bespeelbaar doordat het glad was. Na vijf minuten noteren we een prima aanval van Balk. Bauke Lyklema schiet de bal naast het doel. Een minuut later kan Erwin Heidekamp de bal niet goed pakken en moet loslaten. Die wordt dan overgeschoten door Pieter Wijnia. Vlak daarop wordt een counter van de thuisclub goed gered door keeper Erwin Heidekamp. Balk is in het eerste kwartier duidelijk de bovenliggende partij. Pas na 17 minuten een schot van Oranje Nassau, dat wordt geblokt. Na bijna een half uur zorgt balverlies op het middenveld voor opnieuw een grote kans voor de thuisclub. Terwijl de keeper wordt gepasseerd is daar een redding van Walid Barhouss, die de te zacht ingeschoten bal uit het doel weet te koppen. Voor de rust noteerden we nog een mooie ON-aanval, maar Dennis Molema glijdt uit als hij wil schieten. Kort erop wordt Josha Ottens onderuit geschoffeld. In deze fase veel overtredingen van Balk zonder er een gele kaart valt. Vlak voor rust nog twee corners van Oranje Nassau en een vrije trap van Balk, die door de keeper wordt gekeerd. Zo breekt de rust aan met een gevaarlijker Balk, dat de kansen niet weet te benutten.

Na de rust komt ON veel beter uit de startblokken. Keeper Altenburg weet met moeite vak na rust twee keer een kans van On te verijdelen. Na 53 minuten de eerste gele kaart voor Bauke Lyklema na een overtreding op aanvoerder Rhobin Brander. Dennis Molema kopt in het strafschopgebied terug op Erolind Derguti die knap inschiet. Maar keeper Altenburg weet te redden. Een minuut later komt Walid Barhouss in de problemen, maar gelukkig weet Erwin Heidekamp weer te redden. Na een gele kaart voor Dennis Molema volgt er nog een schot recht op de keeper van Balk. Ondertussen wordt het veld steeds moeilijker te bespelen doordat het steeds gladder wordt In de 62e minuut wisselt trainer Erwin Heerlijn Erolind Derguti voor Fokko Kronemier. Na nog een kans voor Balk vanaf de rand van de 16 volgt aan de andere kant van ongeveer dezelfde afstand weer een kans voor Oranje Nassau. In deze fase neemt de druk van de gasten toe. Balk wordt in de verdediging gedrukt. Nadat Dave Bosgraaf in het veld komt voor Dennis Molema verstuurt Fokko Kronemeijer een goede pass. Helaas kan Mitchell Schievels de bal met zijn hoofd net niet de goede richting geven en de bal gaat naast. Sven Schram kom bij Balk in het veld voor Pieter Wijnia Enkele minuten later een vrije bal van ON die geen resultaat oplevert. Balk wisselt nog Johan Lyklema voor Harro Deinum en bij Oranje Nassau komt David Voigt in het veld voor Josha Ottens. De vraag blijft of ON nog kan toeslaan. In de laatste minuten kansen aan beide kant. Zo wordt een corner van Balk net naast gekopt, en kopt ook Mitchell Schievels net naast de goal. Na 92 minuten de grootste kans voor de gasten. Balk gaat, zoals hun twitteraar verwoordt, door het oog van de naald. Fokko Kronemeijer zet de aanval op, Dave Bosgraaf schiet op het doel en via de binnenkant van de paal komt de bal in handen van de keeper.
Zo eindigt deze wedstrijd in een gelijkspel maar het was zeker geen bloedeloze 0-0. In de eerste helft was Balk de bovenliggende partij, maar in de tweede helft was Oranje Nassau beter. Onze waarnemer per plaatse, Enno van der Laan, concludeert dat het een terechte puntendeling is geworden. Het in de eerste helft wat tamme Oranje Nassau nam in de tweede helft duidelijk het initiatief

Trotse koploper is nu debutant Blauw Wit '34. Zij staan op doelsaldo (+14) er iets beter voor dan Noordscheschut (+9). SVI heeft in de eerste periode nog een wedstrijd te goed tegen PKC. De Zwollenaren hebben een doelsaldo van +9 . Winnnen ze komende zaterdag met minder dan vijf doelpunten verschil dan is Blauw Wit de eerste periodekampioen. Opvallend is, dat twee debutanten nog strijden om de eerste periodetitel.
Over twee weken begint voor Oranje Nassau de tweede periode met een uitwedstrijd tegen Drachtster Boys. Komende zaterdag speel de ploeg van Heerlijn voor de beker op sportpark Kardinge tegen GVAV-Rapiditas. De wedstrijd begint om 17.00 uur.

Omdat vaste verslaggever en fotograaf Bert Postma verhinderd was zijn er geen foto's bij dit verslag

KNVB info ON1