site2015header03.jpg

Een week gelden leek Oranje Nassau een seizoen lang thuis ongeslagen te blijven, maar de laatste twee thuiswedstrijden zijn een brug te ver gebleken en nu zullen de oranjemannen zaterdag in Noordscheschut zelfvertrouwen moeten tanken om de nacompetitie goed van start te gaan op 1 juni a.s.

Door Bert Postma

Het bleek zaterdag weer onmogelijk om op het voetbal onwaardige grasveld van Coendersborg het spelletje wat ON graag wil spelen, te realiseren. Niet dat je de nederlaag hier aan op moet hangen, maar het is ronduit schandalig dat de gemeente Groningen haar sportclubs op dit soort velden, haar gasten laat ontvangen. Het wordt hoog tijd dat er een paar echte boeren in de raad gekozen worden in plaats van vleermuisvriendjes en zwarte pieten haters. En om slecht onderhoud te verdoezelen, door hazen en konijnen de schuld te geven is de fabel van het jaar. 

Anders dan aan het einde van het vorige seizoen, toen ON nog om elk puntje moest knokken voor lijfsbehoud, kon er nu vrijuit gevoetbald worden. Net als voor tegenstander d’Olde Veste uit Steenwijk stond er niets meer dan prestige op het spel. Dat van ON heeft nu dus twee deukjes opgelopen en het is zaak om hier een positieve wending aan te geven om straks gehard aan de wedstrijd(en) te beginnen die er om gaan. Beide ploegen gingen fris van start en zochten de aanval. Oranje Nassau meer balbezit en O.V levensgevaarlijk in de counter. Vooral rechterspits Rochendy Constansia bleek de hele wedstrijd een ware plaag voor de ON defensie. Snel, Beresterk en niet van de bal te krijgen. Bij ON een zeer gemotiveerde en gemaskerde (gebroken neus) Erolind Derguti. Zodoende ontstonden er voor beide doelen hachelijke momenten. Het was vooral aan de weer uitstekend keepende Erwin Heidekamp te danken dat het tot aan de 12e minuut duurde voordat een corner door Julian Zwoverink binnen gekopt werd en ook Erwin kansloos was. 0 – 1. Een corner die uit een buitenspel situatie verkregen was. De grootste kansen waren er voor Olde Veste. ON bofte dat in de dertigste minuut een handsbal niet gezien werd door scheidsrechter Daan van Gulik en de bal niet op de stip ging. In de 37e minuut moest trainer Willem Lanjouw (bekende Groninger) Joy Okenge wisselen voor Mehran Ali pour Asli. In de 38e minuut werd weer een corner rakelings over gekopt en een minuut later moest Heidekamp weer vol aan de bak na een puike steekbal van Constansia op Nick Kuipers. In de 41e minuut had ON weer geluk dat de arbiter een duw in de rug bij de OV spits niet als strafschopwaardig beoordeelde en Joël Wagenaar met een uiterste krachtsinspanning de 0 – 2 kon voorkomen. Oranje Nassau mocht niet ontevreden zijn met de slechts 0 – 1 ruststand.

Vroeg in de tweede helft wisselde trainer Erwin Heerlijn Kevin Brander voor de volgend seizoen 1e selectie speler Jordi de Vries. Jammer was het dat in dezelfde minuut Ruendel Martina onterecht afgevlagd werd voor buitenspel. De weg naar doelman Luuk Dorland lag open. In de 60e minuut liet O.V. weer een droomkans liggen om de voorsprong uit te bouwen. Nick Kuipers schoot na een schitterende aanname naast. In de 63e minuut kwam Mitchel Koopman voor Ali Hussein al Jaffar in het veld. De Ramadan begint ook bij Ali zijn tol te eisen. Bij OV werd Nick Kuiper even later vervangen door Mark Homme van der Veen. Hoewel het voetbal niet echt goed was, bleef het toch aantrekkelijk om te zien of het 0 – 2 of 1 – 1 zou worden. De inzet bij zowel de Groningers als de Steenwijkers bleef bewonderingswaardig, terwijl er weinig op het spel stond. Heidekamp bleef zijn reddingen verrichten en de ON spitsen wisten geen bres te slaan in de hechte OV verdediging. In de 75e minuut liep OVer Nick Spijker tegen een gele kaart aan in de overigens sportieve wedstrijd. In de 75e minuut was uitblinker Constansia de hele verdediging van ON te snel af en verzilverde de schitterende pass over de hele. 0 – 2. Heerlijn nam hier geen genoegen mee en wisselde Walid Barhouss voor Zeb Tjie a Njiem, die direct een grote kans kreeg, maar nog niet op temperatuur bleek. ON werd sterker en drong sterk aan, wat OV nog meer ruimte opleverde en de knal onderkant lat had de voorsprong ook zomaar kunnen vergroten. Nadat Zeb in de 77e minuut nog naast schoot, was het Ruendel Martina die zich langs een stuk of vier verdedigers wurmde en doelman Dorland kansloos liet. 1 – 2. Oranje Nassau perste er nog een alles of niets offensief uit en was nog een keer dichtbij de gelijkmaker maar d’Olde Veste mocht de verdiende overwinning mee naar Steenwijk nemen. Trainer Lanjouw was zeer content met de overwinning op Groninger bodem en ON trainer Heerlijn zal samen met assistent v.d.Zweep de scherven de komende twee weken op de juiste plekjes moeten lijmen om er op 1 juni klaar voor te zijn. Als de gemeente Groningen nu ook nog even alles uit de kast trekt om er een waardig voetbalveld van te maken kan er op die datum zomaar iets moois ontstaan.

De foto's van de wedstrijd zitten achter deze link

ON kalender

No events
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor