Er valt ook dit keer weinig terug te blikken want, behalve de wedstrijd van Vrouwen 1, werd het hele voetbalprogramma afgelast. Op zich een goede beslissing van het district Noord-Oost want het was door het koude weer beslist geen pretje voor de voetballers en de toeschouwers.

Minder goed is het dan weer dat de KNVB de afgelaste bekerwedstrijden van Mannen 3 en Vrouwen 3 op een woensdagavond op ons sportpark weer op het programma zet. Men begrijpt blijkbaar niet, of wil niet begrijpen, dat we met drie verenigingen gebruik maken van het sportpark en dat we niet zo maar even anderen het veld kunnen ontzeggen. Een wedstrijd op de woensdagavond bijvoorbeeld, betekent dat minimaal 4 teams die avond niet kunnen trainen. Dat was dinsdagavond jl. ook het geval toen Mannen 1 moest bekeren, al ging het hier dan om 3 teams. Gelukkig heeft Bert-Jan van Mannen 3 kunnen regelen dat hun bekerwedstrijd bij tegenstander Groen Geel wordt gespeeld en is Brenda van Vrouwen 2 nog bezig iets te regelen voor hun wedstrijd tegen Eenrum/ Kloosterburen. Maar al met al blijft dit een onverkwikkelijke zaak, vooral ook omdat er blijkbaar geen mogelijkheid is voor overleg, hetgeen blijkt uit het feit dat als het ene net is geregeld, het andere alweer op je bord wordt gelegd.

Dan toch nog maar even terugblikken en dan gaat het dus om de thuiswedstrijd van Vrouwen 1 tegen Be Quick ’28 2. Onze vrouwen weten wat hen te doen staat als ze hun doelstelling, promotie naar de hoofdklasse, willen waarmaken. De 6-0 overwinning was in dat opzicht meer dan duidelijk en levert in de rangschikking voorlopig een 2e plaats op achter Berkel met 31 uit 13, ON 29 uit 12 en DSS 27 uit 13. In de 2e periode staat ON ongeslagen bovenaan met 12 uit 4, gevolgd door Berkel met 12 uit 5 en Saestum 10 uit 4.

Dinsdagavond  speelde Mannen 1 om 20.00 uur op kunstgrasveld 3 de bekerwedstrijd tegen Drachtster Boys. De derde ontmoeting in dit seizoen dus en helaas trok ook nu weer ons team aan het kortste eind. Daar leek het in het begin helemaal niet op want in het 1e kwartier bracht Niels Stenekes ON op een 2-0 voorsprong, maar nog voor de rust nam Drachtster Boys de leiding al over, 2-3. In de 2e helft kreeg ON nog wel wat kansjes maar de 4e treffer van Drachtster Boys maakte een eind aan het bekeravontuur van ON. Fijn dat Steven Douma als vervanger wilde optreden voor onze geblesseerde doelman Erwin Heideman.

Vooruitblik.

Mannen 1 zal na de competitienederlaag tegen Drachtster Boys alles in het werk moeten stellen om in ieder geval niet verder af te zakken. De stand is wat vertekend doordat het aantal gespeelde wedstrijden hier en daar toch wel sterk uiteen loopt. Dat is ook het geval met PKC ’83, waar we zaterdag a.s. op bezoek gaan en dat t.o.v. ON twee wedstrijden achter loopt. ON staat nu nog op de 4e plaats met 23 uit 16 en PKC ’83 vinden we op de 7e plaats met 19 uit 14. Winsum, dat op de 13e plaats staat, heeft 14 uit 12. Dat zal dus een spannende wedstrijd worden bij de kampers en onze spelers beseffen vast wel wat hun te wachten staat. Succes! Mannen 2 speelt ook een belangrijke wedstrijd tegen koploper The Knickerbockers 3. Bij winst stta ons tweede mannenteam virtueel aan kop van hun klasse. Vrouwen 1 moet al om 11.30 uur present zijn bij Barendracht 2. Dat vroege tijdstip zal meer een probleem zijn als te winnen van deze tegenstander. Maar thuis werd het ook slechts 2-0 en dus is het oppassen geblazen. De rest van het programma vinden jullie elders op de site.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor

Prince Sponsor