Oranje Nassau gemakkelijk langs Burgum

Oranje Nassau deed zijn plicht en versloeg het vooraf sterker ingeschatte Burgum. Welliswaar bleek Burgum zwaar gehavend door blessures, ook ON was door schorsingen haar spitsen Caremans en Wiersma kwijt en zijn er ook de nodige blessures in de selectie. Toch stonden er weer 22 man in het veld die ons weer een aangename voetbalmiddag voorschotelden. Voor de meegereisde Groningers natuurlijk leuker dan voor de 200 Friezen.

Lees meer...

ON en VVG verdelen in competitiestart de punten

Voor de wedstrijdOranje Nassau - VVG  had ik een gesprekje met VVG'er Abdinur Badmah en we waren we er over eens dat dit weer een prachtig seizoen gaat worden met veel spannende, op het scherpst van de snede, gespeelde wedstrijden. Te beginnen met vandaag. Aan het eind van dit verslag mag U hier over oordelen.

Lees meer...

Oranje Nassau na drie overwinningen ongeslagen naar de eerste ronde KNVB-beker.

Het was zaterdag iddag in Westerbork een wedsrijd waarin nog wel wat belangen waren. Oranje Nassau moest niet met drie doelpunten verschil verliezen, terwijl VKW juist met die dre doelpunten verschil moest winnen. Een werled van verschil dus.

Lees meer...

Oranje Nassau maatje te groot voor SV Bedum

ON is in de beker gekoppeld aan o.a. sv Bedum. Min of meer een zustervereniging en provinciegenoot. Op verschillende fronten en klassen al meermalen onze tegenstander. Ik kan mij uit mijn eigen jeugdtijd nog goed herinneren de wedstrijden CVVB a1 - ONa1. Vroeger was het een beetje, de kakkers en watjes tegen de boeren kerels, ongeveer 60 jaar geleden. En nog steeds zit dat er nog wel een beetje in. Stad tegen ommeland. Sv Bedum nu een klasse lager, spuugt in de handen, stroopt de mouwen op en gaan met die banaan.

Lees meer...

Eerste bekerwinst Oranje Nassau

De eerste klap is een daalder waard zo zegt het gezegde. Die klap deelde Oranje Nassau vanmiddag uit in Blijham. Ze wonnen de eerste bekerwedstrijd, tevens het eerste officiële duel in 2021. En om nog even in de spreekwoordentaal te blijven: een goed begin is het halve werk.

Lees meer...

KNVB info ON1