Oranje Nassau selectie nog in winterslaap

Eindelijk was het weer zover, er mocht weer gevoetbald worden. Nog geen competitie, maar toch en zelfs met publiek. Jammer dat er maar 30% aanwezig was. Volgende keer gewoon allemaal weer komen. Dat mag. Ook jammer was het dat de weergoden niet meewerkten en er een storm boven Coendersborg woedde. Maar toch, het kon en mocht weer. Ik had dan ook wat meer gretigheid en beleving bij onze Oranje mannen verwacht. Ik kreeg de indruk dat Hans van der Ploeg zijn mannen dit wat duidelijker had gemaakt en de meegefietste (windkracht 10) supporters hiervoor wilden belonen.

Lees meer...

Oefenwedstrijd Oranje Nassau – VEV '67 in evenwicht 2 – 2

Omdat overal volop in de B-categorie gevoetbald werd, was het even zoeken naar een beschikbaar veld voor een oefenwedstrijd. Dat lukte voor ON-VEV bij stadgenoot PKC. De nieuwe club voor Winsum-trainer en cake-leverancier voor ON, Bert Vos. Sportief van de PKC' ers om ons toe te laten zo kort na het partijtje van de vorige week.

Lees meer...

Oranje Nassau baas in eigen huis over PKC’83

Wellicht was het een klein voordeel voor PKC dat scheidsrechter Gerlofs Gils een noodkreet richting ON stuurde dat hij en zijn assistenten zich vastgereden hadden in de files rondom Groningen. Schijnbaar hebben automobilisten rond Groningen er een hobby van gemaakt om zaterdags met z’n allen in de file te gaan staan en dan de schuld weer geven aan de verbouw van de Zuidelijke ringweg. Ik kan U verzekeren dat in Assen, Drachten, Veendam, Winschoten en zelfs Delfzijl ook van alles te koop is. Een paar kilometer meer, maar ook een paar uur meer plezier. Waarom een voordeeltje voor PKC? De laatste wedstrijden heeft PKC er een gewoonte van gemaakt om het eerste kwartier er niets van te bakken, dus was een latere start misschien een oplossing voor dit probleem.

Lees meer...

Enerverend d' Olde Veste – Oranje Nassau eindigt in remise

Op het sombere , druilerige en sfeerloze complex in Steenwijk, de 6 zwartkijkers stonden achter de bosjes, werd het topduel d’ Olde Veste 54 tegen Oranje Nassau afgewerkt. De matige verlichting droeg ook niet echt bij om de sfeer te verhogen. De K.N.V.B. had het behaagd om scheidsrechter Eddy de Gier op het laatste moment zijn assistenten te ontfutselen en zodoende moest club assistent van O.N. Jan Remmers op Verstappen-achtige wijze op tijd Steenwijk zien te bereiken. Bij O.V. had men Michel Holleboom in de buurt. Na eerst nog wat corona-controle problemen lukte het de trainers Heerlijn (ON) en Krommenhoek(OV) er een elftal neer te zetten dat er een prima wedstrijd van maakte, met alle ingrediënten die bij het voetbal horen.

Lees meer...

Oranje Nassau bekert verder via Groen Geel

Na de slechte beurt j.l. in Leeuwarden en de kritiek daarop, toonde de Oranje brigade duidelijk verbetering en werd Groen Geel uit de beker geknikkerd. Op het druilige maar niet koude Coendersborg maakten beide teams er een zeer aantrekkelijk potje voetbal van, met pracht doelpunten, een fraai scoreverloop en de nodige foutjes. Er werd gevoetbald zoals het spelletje gespeeld moet worden, waar het publiek de winnaar is.

Lees meer...

Wanprestatie Oranje Nassau in Leeuwarden

Het meest spannende deze middag was achteraf gezien, hoe komen we op een fatsoenlijke wijze de stad uit, richting Leeuwarden. We vertellen niet precies hoe we dat gedaan hebben, anders staan we straks toch weer in de file. Feit is dat onze chauffeur Jaap de bus binnen tien minuten het Julianaplein over had, richting Leeuwarden. De foto "s geven een hint. De busreis was misschien ook meteen wel het meest leuke deze middag.

Lees meer...

Ongekende slotfase bij Oranje Nassau- Pelikaan S

Je hebt bij meerdere clubs in de voetballerij een soort Haags kwartiertje, waarbij dan vooral de thuisclub er nog even de laatste krachten uit perst. Bij ON – Pelikaan S maakten beide teams er een fantastisch slotfeest van, hoewel de thuisclub wel het laatste woord had. Je kreeg als publiek bijna de neiging om nog een keer bij de kassa langs te gaan en nogmaals de entreeprijs te doneren.

Lees meer...

ON stelt eigen publiek weer teleur

Begonnen met een gelijk spel tegen vv Groningen, wat nog aanvaardbaar was,,en nederlagen tegen Balk en Blauw Wit kreeg het ON publiek nog geen waar voor haar geld. De ongeveer 50 man publiek kunnen niet zoveel ontzag inboezemen, dat de boys helemaal van de leg zijn. Vreemd dat in de beide uitwedstrijd wel vrij soepeltjes de buit binnen geharkt werd. Ook tegen Blauw Wit ging het weer in blessure tijd mis. Drie kwart van de wedstrijd op 1-0 staan en dan in de laatste vijf minuten de ballenbak ingaan. Wie het weet mag het de trainer influisteren.

Lees meer...

Ondanks flink verzet toch nederlaag Drachtster Boys tegen Oranje Nassau

Oranje Nassau was naar Drachten gekomen om de vervelende nederlaag tegen Balk te doen vergeten. Een nederlaag waar nog veel over werd gesproken, maar ook een nederlaag die je niet snel weer zal tegenkomen. Met een paar kleine veranderingen in het team had trainer Erwin Heerlijn goede hoop om tot een goed resultaat te komen.

Lees meer...

Balk snoept Oranje Nassau drie punten af

Het was als op een kinderverjaardags feestje. De hele middag is de jarige het middelpunt van belangstelling en aan het eind krijgen de gasten een presentje mee. In dit geval was het presentje vele malen waardevoller dan de cadeau’s voor de jarige. Balk was in dit geval de gelukkige en er is niet vaak een doelpunt zo intens gevierd als zaterdagmiddag op sportpark Coendersborg. De gasten vertrokken snel huiswaarts met dit onverwachtse presentje en het zal nog lang onrustig zijn geweest in Balk

Lees meer...

KNVB info ON1