Prima week voor Oranje Nassau

Zo kunnen we het wel noemen, na weken van teleurstelling en tegenvallende uitslagen. Vaak maar met een doelpuntje verschil verliezen en dan ook nog in blessuretijd. Het zat niet mee. Het vizier stond niet op scherp. En het vertrouwen in ons zelf zakte een beetje weg. Maar zie daar, dinsdagavond werd Zeerobben met forse cijfers terug gestuurd naar Harlingen en zaterdag moesten de Drachtster Boys een iets kortere route terug naar Friesland afleggen. Met een duidelijke 3 – 1 overwinning trok ON aan het langste eind.

Lees meer...

Oranje Nassau wint overtuigend van Zeerobben

Dinsdagavond was eindelijk de avond waar ineens alles anders leek. De afgelopen weken slaagde de selectie van Oranje Nassau er steeds niet in een wedstrijd te winnen. Maar nu lukte dat wel.En hoe!  En dat tegen een ploeg, die net als Oranje Nassau de punten hard nodig had, Zeerobben uit Harlingen.

Lees meer...

Oranje Nassau zakt verder weg op de ranglijst.

Het word zo langzamerhand steeds nijpender voor de selectie van Oranje Nassau. Na de ronde vandaag staan de mannen van Heerlijn en Van der Sluis op een twaalfde plek. Aan het eind van de competitie wil je daar niet staan, want dan moet je promotie/degradatie wedstrijden spelen. Gelukkig is de competitie nog lang niet afgelopen en kunnen enkele overwinningen de ploeg hoger op de ranglijst brengen.

Lees meer...

Oranje Nassau krijgt niet wat ze eigenlijk wel verdiende

Op sportpark Coendersborg werd zaterdag een wedstrijd gespeeld in 1E zaterdag om de onderste plaatsen. Ongelooflijk eigenlijk, want deze ploegen werden aan het begin van de competitie geacht om om de bovenste plaatsen mee te strijden. Hoe kon het bij beide ploegen zo mis gaan. Door vele blessures geplaagd en een chaotisch Corona jaar zullen hieraan hebben bij gedragen. Een duel om lijfsbehoud dus. ON-Burgum. Dit was de mogelijkheid voor Oranje Nassau om een gat te slaan richting de Friese concurrenten. De plm. 100 belangstellenden gingen er eens goed voor zitten of staan. Ze hebben waar voor hun geld gekregen. Het was niet altijd even goed voetbal, maar strijd was er tot de laatste seconde en de spanning bleef erin tot en met de 6 minuten blessure tijd.

Lees meer...

Opnieuw staat Oranje Nassau met lege handen.

Opnieuw is Oranje Nassau tegen een nederlaag aangelopen. De ploeg heeft in 2022 helaas nog geen punt gepakt. En dus hebben de oranjehemden zich nog niet weg kunne spelen van de gevarenzone. Dit korte verslag is gebasseerd op de gegevens van de twitteraar Gerrit Raaben.. Vaste verslaggever Bert Postma moest helaas verstek laten gaan. We hopen dat je er gauw weer bij bent Bert!

Lees meer...

Sterker Winsum drukt ON naar de gevaren zone

Een zelf ook niet briljant spelend Winsum had zaterdagmiddag niet echt veel moeite om Oranje Nassau van zich af te schudden. Oranje Nassau, vooraf beschouwd als een der titelkandidaten, kon ook nu dit op geen enkele wijze waarmaken. De ploeg speelt momenteel zonder veel zelf vertrouwen en ziet er niet echt fris uit. Nog steeds wel geplaagd door ziekte blessures en schorsingen is bij vlagen ook de inzet niet optimaal.

Lees meer...

Nipt verlies Oranje Nassau in Wezep

Zaterdag verloor Oranje Nassau zijn tweede wedstrijd op rij in de competitie. In Wezep was WHC te sterk en won met 1-0. Doordat verslaggever Bert Postma ook deze keer niet mee ging naar een uitwedstrijd moet je het doen met een verslag op afstand.

Lees meer...

Ruime nederlaag Oranje Nassau bij herstart competitie

Dat Oranje Nassau na de jaarwisseling moeite heeft om een wedstrijd winnend af te sluten was al bekend. Ook de eerste competitiewedstrijd tegen Broekster Boys werd verloren. De mannen van Patrick Zwart zegevierden met 4-0.

Lees meer...

Oefencampagne ON valt grotendeels in het water

Toen trainer Heerlijn van ON mij na afloop het advies gaf om alleen de foto’s maar te publiceren kon ik hem helemaal volgen. Het voetbal van de zeer gehavende thuisclub had inderdaad niet het niveau om een leuk verslag van te schrijven. Toen ik echter s’ avonds FC Groningen – Fortuna gezien had, was ON – Hoogezand meer de moeite waard met 7 doelpunten. Dus toch maar een kort verslagje.

Lees meer...

ON verliest ook tweede oefenwedstrijd

Voor de tweede opwarmronde voor de competitie herstart was Bedum in eigen huis de tegenstander. Een tegenstander die tegen ON altijd wel een stapje extra wil maken. Net als vorige week onder stormachtige omstandigheden tegen Gorecht moest het gehavende ON een nederlaag incasseren. Alleen was het vorige week leuker door de 12 doelpunten, tegen nu slechts 1. En deze werd ook nog gescoord twee minuten voor tijd.

Lees meer...

KNVB info ON1