Doelpuntrijk PKC'83- Oranje Nassau

Dat PKC – ON veel doelpunten op zou leveren voorspelde T.C. man Gerrit Raaben mij al voor aanvang van deze stadsderby. Alle ingrediénten waren er dan ook voor aanwezig. Voor beide ploegen stond er eigenlijk niets meer op het spel. Het weer was goed en PKC heeft precies dezelfde kunstgrasmat als Oranje Nassau. Bij beide ploegen stond een speler in de basis die het volgende seizoen bij de tegenstander speelt. Daar kwam bij dat PKC, zoals haar bestuur in het programmaboekje verwoordde, iets goed te maken had. De laatste competitiewedstrijd gaf PKC beschamend de punten weg tegen Zeerobben uit Harlingen. De supporters en de toeschouwers verdien meer, met !!!!!!! De PKC selectie en Gerrit Raaben maakten het waar en kregen gelijk. Al verdiende deze altijd leuke wedstrijd meer dan de ongeveer 50 belangstellenden. Aangezien deze wedstrijd er niets meer op het spel stond, zal mijn verslag kort zijn. Jammer voor de niet aanwezigen, maar de volgende keer zelf even komen kijken. Beide teams verdienen het.

Lees meer...

Gehavend ON verliest in beginfase van Olde Veste

Oranje Nassau moest deze middag met veel blessures en afwezigen beginnen aan een zware klus tegen koploper Olde Veste. Dat was even wennen in het eerste kwartier. En dat wennen werd binnen tien minuten wenen. Oranje Nassau werd volledig overklast en moest binnen een zucht tegen een 0 – 2 achterstand aankijken en mocht van geluk spreken dat er in dit begin ook nog een doelpunt wegens buitenspel werd afgekeurd. De 200 aanwezigen vreesden het ergste, behalve natuurlijk de meegereisde Steenwijkers. De Oranje mannen spuugden echter in de handen, bundelden de krachten en vochten terug. Afgedroogd worden op het eigen Coendersborg was geen optie en in de verte gloorde toch ook nog de winst in de derde periode. Er ontspon zich een wedstrijd waar de thuisclub ook de nodige kansen kreeg en misschien wel het grootste gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij was. Al doet de einduitslag 2 – 4 anders vermoeden.

Lees meer...

Oranje Nassau blijft in de race voor een periodetitel

De belangen waren vanavond groot en erg tegengesteld in Harlingen. De thuisclub, die vecht tegen (rechtstreekse) degradatie, de gasten die hopen op een mooi toetje in de vorm van een periodetitel en daarmee ook in juni nacompetitie.
Dit verslag is gemaaktaan de hand van het twitterverslag van Oranje Nassu en Zeerobben omdat er geen verslaggever in Harlingen aanwezig was.

Lees meer...

ON en Broekster Boys verdelen de punten in een aantrekkelijke wedstrijd

Tenminste, zo noemen we dat bij een gelijkspel. Verdelen de punten. Maar bij mij is 3 gedeeld door 2 nog altijd 1,5. Jammer is dus dat er een punt verloren gaat bij een remise in het voetbal. Soms misschien terecht bij een saaie 0-0. En dat was ON-Broekster Boys allerminst. ON had wat goed te maken na de uit nederlaag en Broekster Boys doet nog mee, net als ON, voor de periode, dus kon men een aanvallend ON en een scherp counterend Broekster Boys verwachten.

Lees meer...

Ook vanmiddag was Balk uit een lastige wedstrijd

Oranje Nassau heeft zich niet kunnen revancheren van de 0-1 thuisnederlaag tegen Balk. Op sportpark De Wilgen werd het vanmiddag 1-1. ON bleef daardoor toch voor de vijfde keer op rij ongeslagen. Dit verslag is gebaseerd op aantekeningen van supporter Enno van der Laan en het verslag op het twitteraccount van Oranje Nassau. Verslaggever/fotograaf Bert Postma was afwezig, daarom ook geen foto's deze keer.

Lees meer...

En dat was vier op een rij……

2022 04 23 4 op een rij 001 2

Vier op een rij. Na de wedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen was dit een vaak gehoorde kreet. Zo vaak zelfs dat ik er niet omheen kon om even een afbeelding op te zoeken van het populaire spelletje vier op een rij. U ziet dat er onder en boven de vier tegenstanders nog een plekje over is. Er is dan ook niets op tegen om zaterdag a.s. er vijf op een rij van te maken in en tegen Balk. Dat wordt nog een hele klus gezien het knappe gelijkspel van j.l. zaterdag van Balk bij WHC. We hebben echter nu vier keer kunnen zien waartoe onze Oranje brigade in staat is, dus alle vertrouwen is er voor een goed resultaat.

Lees meer...

Oranje Nassau heeft de smaak te pakken

Zou Oranje Nassau na een week van euforie een vervolg kunnen geven aan de overwinningen tegen het altijd lastige vv Winsum. Gezien het aantal meegereisde ON supporters waren de verwachtingen hoog gespannen. Niet alleen het fraaie voorjaarsweer was hier debet aan, maar de fraaie overwinningen van de afgelopen week zullen hier aan hebben bijgedragen. Er waren zelfs enkele ON'ers die de pittige noord ooster wind trotseerden en op de fiets klommen om hun helden te bewonderen. Na de mooie derde overwinning op rij moet het fietstochtje naar meer smaken. De volgende uitwedstrijd vindt over twee weken plaats in Balk mijne heren.

Lees meer...

Prima week voor Oranje Nassau

Zo kunnen we het wel noemen, na weken van teleurstelling en tegenvallende uitslagen. Vaak maar met een doelpuntje verschil verliezen en dan ook nog in blessuretijd. Het zat niet mee. Het vizier stond niet op scherp. En het vertrouwen in ons zelf zakte een beetje weg. Maar zie daar, dinsdagavond werd Zeerobben met forse cijfers terug gestuurd naar Harlingen en zaterdag moesten de Drachtster Boys een iets kortere route terug naar Friesland afleggen. Met een duidelijke 3 – 1 overwinning trok ON aan het langste eind.

Lees meer...

Oranje Nassau wint overtuigend van Zeerobben

Dinsdagavond was eindelijk de avond waar ineens alles anders leek. De afgelopen weken slaagde de selectie van Oranje Nassau er steeds niet in een wedstrijd te winnen. Maar nu lukte dat wel.En hoe!  En dat tegen een ploeg, die net als Oranje Nassau de punten hard nodig had, Zeerobben uit Harlingen.

Lees meer...

Oranje Nassau zakt verder weg op de ranglijst.

Het word zo langzamerhand steeds nijpender voor de selectie van Oranje Nassau. Na de ronde vandaag staan de mannen van Heerlijn en Van der Sluis op een twaalfde plek. Aan het eind van de competitie wil je daar niet staan, want dan moet je promotie/degradatie wedstrijden spelen. Gelukkig is de competitie nog lang niet afgelopen en kunnen enkele overwinningen de ploeg hoger op de ranglijst brengen.

Lees meer...

KNVB info ON1