Rick Wiersma maakt zijn 25e competitiedoelpunt.

Even leek he er op, dat Rick Wiersma dinsdagavond vier minuten voor tijd zijn 25e goal zou maken. Maar oog in oog met keeper Jacob de Vries werd de keeper de winnaar, doordat hij de strafschop stopte. Maar enkele minuten later was het wel raak. Een mooi hakje van Dave Bosgraaf stelde Rick in staat de 25e te maken. Rick reageerde na afloop, dat het jammer was van die strafschop, maar dat de winst natuurlijk veel belangrijker was. En daarmee kan ik alleen maar instemmen.

Lees meer...

Aanstaande kampioen komt naar Coendersborg!

Natuurlijk is deze titel enigszins gewaagd, maar er zullen bij de volgers in de eerste klasse E weinig mensen zijn, die niet geloven in het kampioenschap van d’ Olde Veste ’54. De Steenwijkers hebben met nog vier wedstrijden te gaan een ruime voorsprong van vijf punten op achtervolger WHC. Maar wellicht kan Oranje Nassau nog wat zand in de geoliede machine gooien, door de punten in eigen huis te houden.

Lees meer...

Oranje Nassau moet dinsdag winnen om in de strijd om de periode niet achter te raken

Komende dinsdag kent de eerste klasse E een doordeweekse ronde. Oranje Nassau reist af naar Harlingen om daar aan te treden tegen de nummers laatst van de ranglijst Zeerobben. Aan een wedstrijd op dinsdagavond tegen Zeerobben heeft ON goede herinneringen. Het werd een opmaat naar een reeks van zes wedstrijden waarin de brigade van Heerlijn en Van der Sluis ongeslagen bleef.

Lees meer...

Broekster Boys en Oranje Nassau willen graag mee blijven doen in de derde periode.

Komende zaterdag de kans voor Oranje Nassau om de ongeslagen status nog even vast te houden. Maar ook de kans voor een revanche van de 4-0 nederlaag in februari bij de herstart van de competitie. Die nederlaag In Damwoude werd toen gevolgd door nog eens vijf nederlagen, maar die periode ligt nu al weer even achter ons. En bij de thuisclub bijna vergeten. Tegen Broekster Boys mag ON proberen de goede reeks voort te zetten.

Lees meer...

Balk uit altijd lastig.

Komende zaterdag maakt de brigade van Heerlijn en van der Sluis zich op voor de uitwedstrijd tegen vv Balk. Op de één of andere manier denk ik altijd dat Balk uit geen gemakkelijke opgave is. Daarover straks meer.

Lees meer...

Oranje Nassau moet goede reeks een vervolg geven.

Na een reeks van drie overwinningen lijkt het erop, dat de zon weer gaat schijnen op sportpark Coendersborg. Het nare gevoel van de eerste reeks wedstrijden van 2022 zal ongeveer verdwenen zijn. De ploeg mag zaterdag weer laten zien dat het de opgaande lijn te pakken heeft. Dat moet dan gebeuren in de ontmoeting met Leeuwarder Zwaluwen. Verslaggever Bert Postma noemde de wedstrijd in november tussen beide ploegen een wanvertoning, vooral van de kant van Oranje Nassau. Een mooie gelegenheid om dit komende zaterdag recht te zetten. Een overwinning tegen Leeuwarder Zwaluwen zou de mooie reeks een goed vervolg geven.

Lees meer...

Bernard Suffner vierde versterking voor Oranje Nassau

Oranje Nassau presenteert met genoegen de vierde versterking voor het komend seizoen. Het gaat om de 22-jarige Bernard Suffner, Duitser van geboorte (en Nationaliteit), die in de zomer van 2021 in Groningen is neergestreken. Vanaf het lopende studiejaar doet hij de studie International Business aan de RUG. Bernard verwacht de gehele bachelortijd (3 jaar) in Groningen te blijven.

Lees meer...

Start derde periode is voor Oranje Nassau in Winsum tegen vv Winsum!

Zaterdag speelt Oranje Nassau in Winsum tegen de plaatselijke trots vv Winsum. Slaagt ON er in, het goede gevoel vast te houden. En zich te revancheren van de nederlaag van ruim een maand geleden? In ieder geval zullen de Stad-Groningers, na de resultaten in de laatste twee wedstrijden met meer zelfvertrouwen deze wedstijd ingaan.

Lees meer...

Giovanni Salvo 3e versterking selectie Oranje Nassau

De 30-jarige Giovanni Salvo speelt komend seizoen voor Oranje Nassau. Hij is afkomstig van stadgenoot PKC ’83, waarvoor hij 3 seizoenen uitkwam. Daarvoor speelde hij 5 seizoenen voor andere stadgenoot vv Groningen.

Lees meer...

Goed draaiend Drachtster Boys zaterdag de opponent van Oranje Nassau

Na de wedstrijd van dinsdag tegen Zeerobben wacht zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd voor Oranje Nassau. Dan komt Drachtster Boys op bezoek. Drachtster Boys waar Joel Wagenaar tegenwoordig weer speelt en waar ON’ers Paul en Ard een verleden hebben.

Lees meer...

KNVB info ON1