Oranje Nassau moet aan de bak in Zwolle tegen SVI

Zaterdagmiddag reist Oranje Nassau af naar Zwolle. Daar moeten de oranjehemden aantreden tegen debutant SVI. De Groningers gaan voor de winst, maar wellicht is dat een moeilijke opgave.

 


Door Siemon Aikema

Voor het begin van de competitie was SVI de grote onbekende in 1 E. Via de nacompetitie gepromoveerd naar de eerste klasse en daarna ingedeeld in de noordelijke eerste klas. In deze klasse bevalt het trainer Joram Hendriks prima. “We zien het als een leerjaar waar vanuit de club uiteindelijk graag naar Oost wil. Met name voor de wedstijden die de club dan in de regio speelt. En wat voor animo dit met zich mee brengt.” Hendriks denkt dat er in Oost meer de lange bal wordt gespeeld, ook al zijn daar zeker 4-5 ploegen die willen voetballen. Volgens hem is iedere wedstrijd op dit moment van belang voor SVI. Het wordt aanhaken of afhaken. De wedstrijd tegen ON noemt de trainer qua extra belang, dat ze boven ON kunnen komen zaterdag. “Van ON weet ik dat ze graag willen opbouwen en voetballen van achteruit. Er is veel beweging in de voorste linies en men scoort makkelijk.” Voor zaterdag verwacht de vertrekkende trainer (hij komt volledig in dienst bij PEC Zwolle) een open wedstrijd die op en neer zal gaan. “Al met al een leuke wedstrijd waarin ook leuke belangen (de ranglijst) aan zijn gekoppeld.” Tenslotte hebben we Hendriks nog even gevraagd naar de doelstelling van de club zo halverwege de competitie. Eind 2019 had hij in een interview gezegd hij het woord titelkandidaat niet wilde horen voor het team dat op dat moment derde stond, “We willen erin blijven met aantrekkelijk voetbalen waar dat toe leidt, dat zien we dan wel weer.” was toen zijn conclusie. Nu, enkele weken later, nuanceert hij dat op onze vraag een beetje. “We zijn gepromoveerd, dus na een promotie via de nacompetitie lijkt mij op voorhand handhaving voor een club welke nog nooit op 1e klasse niveau heeft speelde een prima doelstelling. Nu we in het linker rijtje staan willen we bovenin meedraaien en kijken waar we uiteindelijk eindigen.” Volgens Hendriks heeft zijn selectie veel in hun mars, maar met name als ze voor elkaar knokken en vieze meters maken. “Kunnen ze dat opbrengen dan maken we een goede kans op de doelstelling en zullen we bovenin mee blijven drijven” zo besluit de trainer zijn verhaal.

Van onze kant merken we op, dat ploegen uit 1 E inmiddels de kracht van SVI kennen. En zeker ook de schotkracht van Youp Kok, met zijn zestien doelpunten de absolute topscorer van 1E. Deze Kok zorgde er voor dat ON enigszins verrassend met lege handen bleef staan in hun tweede thuiswedstrijd door drie doelpunten te scoren En als Hendriks opmerkt dat ON gemakkelijk scoort voegen wij daaraan toe, dat SVI qua scorend vermogen niet achterblijft. Beide ploegen hebben 31 keer het doel van de tegenstander gevonden. Het kan zaterdag in Zwolle dus een interessante ontmoeting worden tussen de gastheren met hun topscorer en de gasten die de doelpunten over meer schijven hebben verdeeld.

Bij Oranje Nassau overheerste zaterdagmiddag de teleurstelling over het gelijke spel tegen PKC. Uiteraard waren de gastheren van zaterdag blij, dat Rick Wiersma toch nog de gelijkmaker scoorde. Wiersma zei tegen verslaggever Andor Heij “We hadden voor rust een paar goals meer moeten maken. Als het 3-0 voor ons stond had niemand iets gezegd” Hij voegde daar nog aan toe, dat Oranje Nassau de strijd om het kampioenschap zeker niet opgeeft: “Alles staat zo dicht bij elkaar. Als je twee keer op rij wint ziet het er ineens heel anders uit.” En trainer Heerlijn sloot zich aan bij de mening van Rick. ”Het was weer een zotte zaterdag in 1E. We moeten gewoon doorgaan. Ook Noordscheschut gaat niet alles winnen en we blijven kansrijk als we de kop er bij houden” De remise was volgens Heerlijn totaal onnodig.

De pessimisten onder ons zullen nu beweren, dat Oranje Nassau na de winterstop nog niet heeft aangetoond een kampioenskandidaat te zijn. Maar als we die laatste wedstrijden nog eens terughalen uit ons geheugen, dat kunnen we ons niet aan de indruk onttrekken dat deze pessimisten niet alles goed hebben gezien. Wedstrijden tegen zowel Pelikaan S als afgelopen zaterdag tegen PKC hadden gewoon gewonnen moeten worden. Maar ze leverden slecht één schamel puntje op. Oranje Nassau heeft onder andere door pech de kansen die er wel kwamen niet volledig benut. En anderhalf week geleden speelde Oranje Nassau een puike eerste helft tegen Pelikaan S. Daar was iedereen het over eens. Dat niet altijd de sterkste wint hoort ook bij voetbal. Maar omdat voetbal nu eenmaal om de punten gaat, krijg je al gauw dergelijke reacties

Zaterdag dus op naar Zwolle-Zuid om in de wijk Ittersum de strijd aan te binden met SVI. Geen wedstrijd die je zo maar even wint. Dat vindt ook trainer Heerlijn: ”Ik verwacht een voetballende wedstrijd met twee ploegen die vol voor de winst zullen spelen. Het is op kunstgras, ik denk dat dat voor beide ploegen een voordeel is.” Hij zegt verder, dat deze wedstrijd voor de neutrale toeschouwers en de supporters wel mooi is want hij verwacht wel wat spektakel komende zaterdag. Volgens de trainer is het een heel belangrijke wedstrijd omdat het er om gaat om aan te haken voor beide ploegen.

Over SVI zegt Heerlijn: “SVI vond ik een goed voetballende ploeg, vrij compleet, in alle linies wel verschillende kwaliteiten. Ze beschikken over een prima topscorer, dat hebben wij vooralsnog niet.“ Wel noemt Heerlijn dat Oranje Nassau voorin veel keuzemogelijkheden heeft. Hij is in ieder geval blij dat Oranje Nassau veel kansen heeft gecreëerd de laatste twee wedstrijden. “Goals kunnen dan niet uitblijven daar ben ik van overtuigd. Met het gevoel zit het wel goed en ik denk bij mijn ploeg ook.” Doordat voetbal een resultaatgericht spelletje is wordt daar dus naar gekeken. En dan valt het even tegen de laatste twee week.”
Wij voegen daar nog aan toe, dat we de indruk hebben dat Oranje Nassau vol vertrouwen naar Zwolle reist. Voetballende ploegen liggen de gasten wel, dus daar liggen kansen. Laten we hopen dat het geluk nu wel eens weer een keer kan worden afgedwongen en kansen er nu wel in gaan bij de oranjehemden. Dan zal 
Oranje Nassau dus mee blijven doen om de titel in deze te gekke eerste klasse E.

SVI - Oranje Nassau wordt zaterdag 15 februari gespeeld op Sportpark De Siggels IJsselcentraleweg 9 in Zwolle. Om 15.00 uur zal scheidsrechter Gerbert Stegeman uit Rijssen de wedstrijd in gang zetten. Stegeman wordt die middag geassisteerd door de heren Patrick de Velde Harssenhorst uit Rutten en Johan Wesseling uit Nieuw Amsterdam. Na zaterdag is er een rustperiode van twee weken zonder competitievoetbal. Daarna volgen weer belangrijke wedstrijden zoals de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit ’34 en Drachtster Boys, uit tegen Leeuwarder Zwaluwen en thuis tegen Winsum.


SVI - Oranje Nassau wordt zaterdag 15 februari gespeeld op Sportpark De Siggels Ijsselcentraleweg 9 in Zwolle. Om 15.00 uur zal scheidsrechter Gerbert Stegeman uit Rijssen de wedstrijd in gang zetten. Stegeman wordt die middag geassisteerd door de heren Patrick de Velde Harssenhorst uit Rutten en Johan Wesseling uit Nieuw Amsterdam. Na zaterdag is er een rustperiode van twee weken zonder competitievoetbal. Daarna volgen weer belangrijke wedstrijden zoals de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit ’34 en Drachtster Boys, uit tegen Leeuwarder Zwaluwen en thuis tegen Winsum.

Opnieuw een derby voor Oranje Nassau

De tweede en tevens laatste stadsderby van dit seizoennop Coendersborg  staat voor komende zaterdag op het programma. Dan is PKC ’83 de tegenstander voor Oranje Nassau.

Lees meer...

Sven de Haan nieuwe assistent-trainer bij Oranje Nassau

Met ingang van het seizoen 2020-2021 zal Sven de Haan (29) bij Oranje Nassau aantreden als assistent trainer van hoofdtrainer Erwin Heerlijn. Sven is in het bezit van het diploma UEFA-B (TC 2) en fungeert dit seizoen als hoofdtrainer van stadgenoot sv Lycurgus, uitkomend in de zaterdag 4e klasse C.

Lees meer...

Trainer gezocht voor Oranje Nassau 2

De Technische Commissie van Oranje Nassau is op zoek naar kandidaten voor de functie van trainer van haar tweede elftal mannen. Dit team komt momenteel uit in de Reserve Hoofdklasse Noord van de KNVB, het hoogst mogelijke niveau voor reserve-elftallen. Daarin treft het o.a. gerenommeerde tegenstanders als Flevo Boys 2, sc Genemuiden 2, Harkemase Boys 2 en ONS Sneek 2. Het is de ambitie van ON dat het tweede elftal structureel op dit niveau acteert, zodat het niveau van het eerste en tweede elftal zo veel als mogelijk op elkaar aansluit.

Lees meer...

Oranje Nassau verdedigt koppositie tegen Pelikaan S

Zaterdag speelt Oranje Nassau de topper tegen Pelikaan S. De debutant in 1 E doet het net als twee andere debutanten (Blauw Wit ’34 en SVI) verdienstelijk. Na afgelopen zaterdag staan de Oostwolders op een gedeelde vierde plaats, op drie punten van tegenstander Oranje Nassau.

Lees meer...

Erolin Derguti maakt zijn 75e competitiegoal.

Erolind Derguti scoorde afgelopen zaterdag het vierde doelpunt van Oranje Nassau. Dit doelpunt hier in de maak was zijn 75e in competitieverband in zijn seniorentijd. Daarmee is Erolind, na Rhobin Brander en Mitchell Schieveld de derde speler in de huidige selectie, die volgens Voetbal Noord een derde ster verdient. We willen Erolind hiermee feliciteren.Overigens deed Erolind dit net als Rhobin Brander in een ontmoeting met vv Gronongen.

Lees meer...

In memoriam Jo Menno Robijn

.20 10 2012 001

Na een relatief kort ziekbed is op donderdag 23 januari ons lid van verdienste Jo Robijn in de leeftijd van 84 jaar overleden.

Lees meer...

Eerste derby op Coendersborg bij hervatting competitie

Na een winterstop van ruim een maand wordt de competitie in 1E komende zaterdag hervat. Op het programma staat onder andere de eerste derby van dit seizoen op Coendersborg. Oranje Nassau ontvangt vv Groningen.

Lees meer...

Oranje Nassau sluit oefenperiode af in Sneek

Zaterdag 18 januari sluit de selectie van Oranje Nassau de oefenperiode af met een wedstrijd in Sneek tegen SWZ Boso. De wedstrijd in Sneek begint zaterdagavond om 19.00 uur.

Lees meer...

Assistent-trainer Marshall Pourier: “De kwaliteit in de breedte is een kracht van deze groep.”

Vorige week werd bekend, dat assistent Marshall Pourier na een jaar Oranje Nassau alweer verlaat. De huidige assistent van Erwin Heerlijn gaat komend jaar aan de slag als hoofdtrainer in zijn woonplaats Delfzijl bij tweedeklasser NEC. Met Marshall hadden we al eerder afgesproken on terug te kijken op de eerste seizoenshelft.

Lees meer...

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor

Prince Sponsor