Coronamaatregelen CVV Oranje Nassau

coronamaatregelenBeste voetbalvrienden,

We hebben al een tijdje te kampen met een Corona crisis. Gelukkig mogen we weer sporten en recreëren met elkaar. Jullie zijn dus weer hartelijk welkom op sportpark Coendersborg. Maar hiervoor moeten we de volgende regels wel in acht nemen:

  • Als je ziek bent of je ziek voelt, blijf dan thuis;
  • Houd (behoudens het sporten) 1,5 meter afstand van elkaar, dus ook in en rondom het clubhuis en ook rondom de velden!
  • Was je handen regelmatig grondig maar minimaal bij binnenkomst van de kantine en na een toiletbezoek;
  • Volg de pijlen in het clubhuis.

Ook willen we iedereen verzoeken om elkaar aan te spreken als de regels van het RIVM niet worden opgevolgd. Het virus onder controle krijgen moet een doelstelling zijn van ons allemaal!

Oranje Nassau JO11-3 -Actief JO11-3

Wedstrijd 15 april 2017 – ON tegen Actief - Uitslag 1-4

Deze wedstrijd tegen de koploper Actief uit Eelde begon in de ijskoude wind. Fleur was de aanvoerder aangezien ze jarig was. De eerste helft was het team sterk en Levi scoorde met fantastisch doelpunt de 1-1. Matanja en Fleur waren weer sterke verdedigers. Koen liet veel behendig spel zien, maar het lukte niet altijd om de grote en sterke tegenspelers van Actief te passeren. Sven liet een aanvallend spel zien en Raphael zorgde ervoor dat de bal goed in het spel bleef. Ook Thirza was weer zeer actief langs de zijlijn en schoot van lange afstanden. En dankzij de fantastische keepster Kirsten bleven de tegendoelpunten beperkt.

In de rust heeft Fleur getrakteerd op zakjes chips. zou het helpen om de wedstrijd om te draaien?

De tweede helft werd er goed overgespeeld. Maar helaas bleek Actief toch de sterkste te zijn. Er kwamen nog een paar kansen voorbij, maar het bleek toch moeilijk om bij het doel te komen. Levi kwam nog wel een paar keer gevaarlijk in actie, maar een tweede doelpunt bleef helaas achterwege. Toch erg goed gespeeld ON, op naar de volgende wedstrijd!

Noordwolde JO11-3 - Oranje Nassau JO-3 6-2

Zaterdag 25 maart, 9.00 uur.

Op Sportpark Noordwolde staat de plaatselijke JO11-3 klaar om tegen Oranje Nassau JO11-3 te spelen. Het zonnetje breekt door, niets staat een mooie wedstrijd in de weg.

Noordwolde begint fanatiek en het lijkt alsof de jongens en meisjes van Oranje Nassau nog niet wakker zijn. Via mooi voetbal, goed overspel en soms een beetje geluk loopt Noordwolde snel uit naar 4-0.

Gelukkig weet Levi nog voor de ranja de stand een iets dragelijker aanzien te geven door de 4-1 te maken.

Wat er in de rust gezegd is blijf in de kleedkamer maar Oranje Nassau speelt de tweede helft veel beter. Het spel is verzorgder en er wordt scherp en goed verdedigd door Koen, Thirza en Fleur (natuurlijk goed geholpen door het middenveld met Adam, Sven en Matanja).

Levi maakt nog een doelpunt en Noordwolde scoort ondanks het goede keeperswerk van Kirsten ook nog 2 keer waardoor er een 6-2 einstand op het scorebord komt.

Oranje Nassau JO11-3 - Lycurgus JO11-8

Deze thuiswedstrijd liet weer veel enthousiasme en gedrevenheid van de kinderen zien. De doelpunten werden gezamenlijk gevierd. Ook de leider Alex was erg gedreven en sprak de kinderen motiverend toe. De wedstrijd begon al goed met een mooie voorzet van Levi waardoor Raphael zijn eerste doelpunt heeft gescoord! Daarna al vrij snel een tegendoelpunt van Lycurgus. Het duurde niet lang of Thirza zorgde voor een tweede doelpunt voor ON.

Ook de verdediging was weer top. Fleur was weer de rots in de branding en Matanja, de nieuwe aanwinst, zorgde ervoor dat de ballen niet te dicht bij het doel kwamen. Ook Adam was weer van de partij en schopte de ballen uit de weg. Daarna weer een doelpunt van Levi. Deze keer zorgde Koen voor een goede verdediging. Toch werd het even spannend, maar Kirsten zorgde weer voor een aantal goede reddingen waardoor de kust weer veilig was voor ON.

Maar het werd even weer spannend Lycurgus kwam wel heel dicht bij het doel van ON. Gelukkig niet voor lang, want dan komt Sven met een fantastisch doelpunt en of het niet genoeg is scoort Levi ook nog weer in het doel. Een nieuwe poging van Sven, hij heeft de smaak te pakken maar de bal was helaas niet in het doel deze keer. Daarna scoort Levi een heel mooi doelpunt dat precies over de keeper heen gaat. Met de rust is het 7 – 1 voor ON.

In de tweede helft stond de goede verdediging weer goed klaar. Thirza scoort nog een mooi doelpunt en zo wordt het 8 1 en ja hoor daar is Levi weer met nog een doelpunt. De verdediging is ook scherp met Fleur en Matanja, echte rotsen in de verdediging. De doelpunten zijn niet meer te tellen: 10.1 door Levi, 11. 1 door Koen en daarna wordt het 12.1 nu een mooi doelpunt van Sven. Ook nog weer een mooie redding Kirsten. Na een overspel tussen Thirza en Koen een gaaf doelpunt van Koen wat de uitslag 13.1 maakt.

De wedstrijd werd afgesloten met penalty schieten.

Aantal doelpunten per speler: Thirza 2, Koen 2, Raphael 1, Levi 8.

Echt een superwedstrijd gespeeld met zijn allen. Het smaakt naar meer!!

Oranje Nassau JO11-3 - Noordwolde JO11-3 2-2

Oranje Nassau JO11-3 - Noordwolde JO11-3GD

Vandaag een Thuiswedstrijd en het zonnetje schijnt al lekker. We hebben een volle bezetting en spelen 7-7. Levi en Raphael staan als eerste wissel.

Vandaag speelt Mattanja voor het eerst met ons mee!

Thirza speelt de bal vanaf de middellijn zo richting het doel. Helaas de keeper van Noordwolde weet hem tegen te houden. Levi gaat nu in het veld en Sven staat nu wissel. Koen speelt een prachtige bal naar Levi en Levi schiet op het doel..., helaas de keeper houdt de bal tegen. 

Noordwolde heeft een sterke verdediging en het is voor Oranje Nassau een hele klus om daar doorheen te komen. 

Adam en Fleur verdedigen het bij onze kant ook erg goed. Beiden zijn niet bang en weten hierdoor heel wat ballen tegen te houden!

Na ongeveer 12minuten spelen heeft Noordwolde de eerste Corner te pakken. Thirza weet de bal in bezit te krijgen. Niet veel later volgt er een tweede Corner. Kirsten heeft een hem tegengehouden. Wat een prachtige redding!
Daar komt een mooie paas van Koen naar Levi. Goed gezien. Helaas komen ze niet door de verdediging heen.

Thirza weet de bal van Noordwolde af te pakken en speelt naar Levi. Levi geeft een mooie assist naar Koen... Koen heeft een prachtige schot en schiet raak...Goal!!!! Wat een mooi samenspel. 

1-0 voor Oranje Nassau

Mattanja pakt de bal van Noordwolde af, ze is zeker niet bang! Knap voor zo'n eerste wedstrijd. Ook Rapfael weet zo af en toe de bal in eigen bezit te krijgen. 
Swen speelt mooi naar voren en schiet naar Levi, helaas weet Noordwolde de bal af te pakken.

Het is een spannende wedstrijd! 

Levi speelt naar Koen die vlak bij het poel staat. De keeper van Noordwolde is iets te ver van zijn doel weg. Helaas de bal zat er net niet in. 

Weer weet Kirsten de bal tegen te houden, wat een mooie redding! 

Goede verdediging van Adam. Corner voor Noordwolde. Koen weet hem tegen te houden. Mooie Actie van Fleur, ze weet de bal in bezit te krijgen vac n twee tegenstanders voor haar! 
Daar komt een schot van Levi, helaas hij wil er maar niet in.
Thirza pakt de bak af van twee tegenspelers en speelt de bal mooi door naar voren.

Rust

Wat een spannende eerste helft. Oranje Nassau heeft wat kansen gehad, maar Noordwolde heeft een sterke verdediging.

Noordwolde is aan de bal en speelt snel en netjes naar voren. Via een mooi samenspel krijgen ze de kans om op doel te schieten. Kirsten houdt hem goed tegen! 

Noordwolde lijkt nu nog sterker en speelt nu wat meer in de aanval. Oranje Nassau is nu vooral aan het verdedigen. 

Sven schiet met een prachtige paas naar voren! 
Nu is Levi aan de bal met een mooie afstandsschot. Helaas hij gaat er niet in. 
Na een vrije trap voor Noordwolde de op doel wordt geschoten weet Kirsten hem tegen te houden. 

Noordwolde heeft de bal en is erg dicht bij Kirsten. Ook veel spelers van Oranje Nassau hebben zich hier verzameld, waardoor het zicht voor Kirsten erg slecht werd. Helaas 1-1

Het wordt nu wel heel erg spannend.. Noordwolde is nu sterk in de aanval. Weer een prachtige redding van Kirsten. . 

Helaas niet veel later lukt het Noordwolde toch ... Het staat nu 1-2

Beide teams geven alles wat ze hebben. 
De wedstrijd is bijna afgelopen, zouden ze dit gaan verliezen....
Levi schiet op doel en de bal lijkt maar langzaam te rollen... Iedereen kijkt gespannen naar de bal.... En ja hoor hij zit erin!!! 2-2!!! Het leek wel slowmotion! 

Kirsten houdt nog een bal tegen en weet daarmee de stand 2-2 te houden. 
Sven maakt nog een mooie actie, vanuit de zijlijn rent hij met de bal twee spelers voorbij en schiet op het doel. Netjes! 

Wat een prachtige samenspel van Oranje Nassau! Over twee weken weer tegen Noordwolde, dat wordt vast een super spannende wedstrijd! 

Helpman Jo11-8 - ON Jo11-3 (4-4)

12 november Oranje Nassau Jo11-3– Helpman JO11-8
Op de dag dat Sinterklaas in Nederland aankomt moeten de oranje leeuwen en leeuwinnen spelen tegen Helpman JO11-8.
Het is erg wit en stil op het veld, maar vooral ook erg koud. We spelen op het hoofdveld, maar op het veld is alleen een meidenteam te bekennen, maar niet in dezelfde leeftijd lijkt het. Of toch wel? Nee het meidenteam wordt weggeroepen en wel erg laat arriveert het team van Helpman. De wedstrijd kan beginnen. De kinderen hebben er (ondanks de kou) zin in. Raphael begint als eerste wissel. Coach Alex kiest voor dezelfde opstelling als de week ervoor. Het motto is: veel bewegen. Al in de tweede minuut komt er een mooi doelpunt van Levi. Goed bezig! Daarna volgt al snel een tegendoelpunt van Helpman. Dit blijkt een gevaarlijke spits te zijn. Daarna is ons team even aan het zoeken naar balans in het spel. Coach Alex zegt dat het team zich nu moet concentreren. Fleur zorgt in de tussentijd voor een goede verdediging. Thirza speelt behendig de bal langs de zijkant en ja hoor Levi scoort de 1 -2. Nu goed doorzetten. Het team is nu echt aan elkaar gewaagd. Koen schiet de bal telkens ver naar voren en ja hoor weer een doelpunt van Levi 1 -3. Oeps dan volgt een tegen doelpunt en de stand wordt 2 – 3.
En dan is het RUST. Even bijtanken en ranja drinken en oppeppende talk van coach Alex.
Na de rust hebben de oranje bengels moeite om naar voren te voetballen. En als snel volgt weer een tegendoelpunt. Het is nu 3- 3. Sven rent over het veld alsof hij zweeft, hij is overal. Dan volgt er weer een doelpunt van Levi, het is nu 3-4. Raphael probeert samen met Levi om nog wat doelpunten te maken. Adam met nog weinig speelervaring, is een aanwinst voor de goede verdediging. Vlak voor tijd nog een redding bij het doel van Koen, maar helaas kon onze super keepster Kirsten een 4- 4 niet voorkomen. Toch een goede uitslag voor deze wedstrijd! Op naar de laatste wedstrijd alweer.

Glimmen/Yde de punt Jo11-2 - ON Jo11-3 (2-1)

Voetbal verslag zaterdag 6 november: Glimmen JO11-2 – Oranje Nassau JO11-3

De zon brak voorzichtig door. Op het veld stonden de teams van Oranje Nassau JO11-3 en VV Glimmen JO11-2 om 9 uur klaar om af te trappen. ON had er een nieuwe speler; Adam, een harde werker.

In de eerste helft ging de strijd gelijk op. Glimmen had kansen, gelukkig hield Kirsten haar doel met een paar goede reddingen schoon en was de verdediging met Fleur, Koen en Thirza goed in vorm. Ook ON liet zich met Levi, Olaf en Sven voor het doel van Glimmen zien. Gescoord werd er niet en zo gingen beide teams met 0-0 de rust in.

In de 2e helft hetzelfde beeld. Het spel ging op en neer. Toen kwam Glimmen aan de leiding. Maar ON kwam snel op de 1-1 de een mooi doelpunt van Thirza. Lang bleek dit ook de eindstand te worden maar een snelle aanval van Glimmen bezorgde hun toch de winst.

Helaas dus geen punten voor ON maar wel goed gestreden en een hele spannende wedstrijd.

Amicitia Jo11-3 - ON Jo11-3 (2-5)

Op zaterdag 15 oktober speelde Jo11-3 Oranje Nassau een uitwedstrijd tegen Amicitia. Het was een behoorlijk koude en grijze ochtend. En veel te vroeg. Om 9u stonden alle kinderen klaar. Raphael was deze week aanvoerder van ON. De eerste goal was voor Amicitia, met een mooi hoge boogbal schuin in het doel. Binnen de eerste 8 minuten scoorde Levi een doelpunt voor ON. En na slechts een minuut of twee, scoorde Levi met een mooie aanval nog een keer! Na slechts 10 minuten spelen stonden wij met 2-1 voor. De energie niveau lag hoog!
Rond min 9:17 scoorde Levi nog een keer! 3-1 voor Oranje Nassau, en een mooie hattrick voor Levi! Topper! Binnen 5 minuten scoort Levi nog een goal! 4-1 voor ON, allemaal gemaakt door Levi. Wat een kanjer! ⭐⭐
Na een korte pauze, gingen we verder. Rond 9:39 scoorde Amicitia ook een doelpunt. 4-2 voor ON. Een foul van Raphael veroorzaakte een vrije schop voor Amicitia. Maar de schot werd mooi tegengehouden door Kirsten! Om 9:43 maakte Oranje Nassau een goede aanval, maar helaas niet gescoord. Een corner voor Amicitia kwam heel dichtbij, maar zat er helaas niet in. Rond 9:47 een wissel van ON en een goede aanval…...helaas gevangen door de keeper van Amicitia.
Op het einde nog een wissel van Amicitia om 9.54. En om de zaak nog even lekker af te sluiten scoorde Levi om 9.58 zijn 5e goal!! Een eindstand van 5-2 voor Oranje Nassau! Als je het mij vraagt mag er een nieuwe term bedacht worden voor 5 goals gescoord door een speler. Vandaag noem ik het maar een full house! Fijne herfst vakantie iedereen.

FC Stadspark Jo11-4 - ON Jo11-3 (3-4)

Zaterdag 17 september begint eindelijk de competitie voor Oranje Nassau JO11-3. Op het programma staat de uitwedstrijd tegen FC Stadspark JO11-4. Iedereen is aanwezig en Sebas van JO11-2 komt ons helpen.


In de eerste helft gaat het spel op en neer met kansen voor beide ploegen. Het is Oranje Nassau die de eerste goal maakt, een snelle aanval over rechts brengt Sebas voor het doel en hij scoort.
Stadspark scoort ook nog 2 keer en daarom gaan de teams met een 2-1 stand aan de ranja.

Na de rust heeft Stadspark nog een paar goede kansen maar onze keepster Kirsten verricht een paar goede reddingen zodat ON in de wedstrijd blijft. Sterker nog, na een flitsende aanval scoort Sebas nog een keer en brengt de gelijkmaker op het bord.

Daarna gaat ON beter spelen en scoort Sven met een prachtig afstandschot, 2-3.
Stadspark gaat vol op de aanval en ook zij scoren met een afstandschot, 3-3.
Het slotakkoord is voor ON, Levi scoort de 3-4 na een mooie voorzet. Daarna houden de toppers van ON, met een sterke verdediging (Fleur, Thirza en Koen) de boel dicht. Raphael is ook nog dicht bij een doelpunt maar helaas gaat de bal naast.
Zo eindigt de eerste wedstrijd voor ON JO11-3 in een mooie en zwaarbevochten overwinning.

GRC Jo11-6 - ON Jo11-3 (0-3)

Verslag wedstrijd Jo11-3 tegen GRC Groningen Jo11-6

Gelukkig was het nog vroeg toen we op weg gingen naar gebouw E op het eindeloze sportcomplex Corpus den Hoorn, want het gebouw was in een hoekje weggemoffeld naast een American Football-veld en bij de honkballerij. Het duurde even zogezegd..

Vandaag was er versterking in de hoedanigheid van Silke, die na even tactisch te hebben doorgesprint ook meteen het eerste doelpunt maakte, waarna het team opgelucht verder voetbalde (vorige week begon met een tegendoelpunt en volgenden er velen..).

Het weer was fijn herfstig, maar dat kon Levi niet schelen: hij scoorde het tweede doelpunt. Ondanks de optimistisch ingestelde coach van GRC, die bemoedigend en optimistisch bleef (en niet bij voortduring het veld beschreeuwde) werd het door Koen uiteindelijk 3-0. Tegen het einde waren de meeste accutje’s leeggelopen, temeer omdat we geen wissel hadden, maar de inzet en motivatie bleven zichtbaar bij de spelers. Mooi om te zien dat er elke week beter wordt samengespeeld en dat ze er plezier in hebben!

ON Jo11-3 - Be Quick Jo11-7 (0-10)

Wedstrijdverslag Oranje Nassau JO 11-3 tegen Be Quick JO 11-5
Zaterdag hadden wij de eerste thuiswedstrijd tegen Be Quick. We hadden er allemaal erg veel zin in, want het was erg lekker weer. Maar de tegenstanders waren wel een kop groter, dus dat was wat minder leuk. Maar we gaven niet op. Be Quick maakte al snel een paar doelpunten. Het ging zo snel dat wij tijdens de rust met 0-4 achter stonden.
Na een bekertje ranja wilden we het weer proberen, maar Be Quick was te sterk voor ons. Wel hebben we een paar kansen gehad, maar helaas geen goal. Be Quick maakte een paar mooie goals en zij hebben van ons gewonnen met 0-10. Kirsten keepte gelukkig heel goed, anders hadden zij nog meer doelpunten gemaakt. Volgende week gaan we er weer tegen aan.

Thirza

Lees meer...

KNVB info JO11-3