Coronamaatregelen CVV Oranje Nassau

coronamaatregelenBeste voetbalvrienden,

We hebben al een tijdje te kampen met een Corona crisis. Gelukkig mogen we weer sporten en recreëren met elkaar. Jullie zijn dus weer hartelijk welkom op sportpark Coendersborg. Maar hiervoor moeten we de volgende regels wel in acht nemen:

  • Als je ziek bent of je ziek voelt, blijf dan thuis;
  • Houd (behoudens het sporten) 1,5 meter afstand van elkaar, dus ook in en rondom het clubhuis en ook rondom de velden!
  • Was je handen regelmatig grondig maar minimaal bij binnenkomst van de kantine en na een toiletbezoek;
  • Volg de pijlen in het clubhuis.

Ook willen we iedereen verzoeken om elkaar aan te spreken als de regels van het RIVM niet worden opgevolgd. Het virus onder controle krijgen moet een doelstelling zijn van ons allemaal!

JO11-2 is kampioen !!!!

JO11-2 moest tot het einde vechten voor de titel. Op zaterdag 2 juni werd met 2-4 gewonnen van FC Lewenborg JO11-4 en op woensdagavond speelde men de kampioenswedstrijd tegen Be Quick 1894 op de Esserberg.

Lees meer...

ON JO11-2 kampioen!

Het is 6 mei 2017 en vandaag kunnen we kampioen worden. We hebben aan gelijk spel genoeg. De vooruitzichten zijn dan ook goed. De temperatuur is iets minder.

Lees meer...

ON JO11-2 - Velocitas 1897 JO11-5 (6-3)

Binnen 1 minuut, na een solo vanaf de aftrap, scoort Sebastiaan
De strjd is goed en gaat gelijk op, maar na een corners en te weinig dekking bij de tweede paal, gaat de bal er toch in, 1-1
Na een mooie corner legt Silke hem er dan wee in voor ins. 2-1 

Lees meer...

ON JO11-2 - GRC JO11-5 (6-2)

Na wat miscommunicatie ivm de speeltijd 10.30 ipv 9.00 traden we vol overtuiging aan tegen GRC.
In de spelersgroep een aantal spelers met wat pijntjes maar we waren compleet.
Jos hanteerde de fluit. Papa Bram coachte de 1e helft en Papa Sebastian de 2e .

Lees meer...

OKVC JO11-3G - Oranje Nassau JO11-2

Jonathan laat deze wedstrijd verstek gaan want hij heeft een blessure aan zijn voet. Dus we zijn met 8 spelers helemaal naar Oldehove gereisd. De tegenstander heeft wel 9 man dus we spelen 8 tegen 8. Gelukkig komt de voorspelling van regen in de ochtend niet uit maar er staat wel een flinke wind als we om 08:45 klaar staan voor de aftrap.

1e helft

De aftrap is voor Oldehove, balverlies en onze Sebastian gaat er met de bal vandoor. Komt vanaf de rechterkant op het doel af en schiet hem er zo in. 1-0 voor ons in de eerste minuurt een mooi begin. Als Sebastian later een corner neemt zorgt de wind er voor dat de bal ‘verwaait’. Ook een 2e corner met hetzelfde effect, we moeten toch rekening gaan houden met die wind. Ineens schiet Trigo van afstand op het doel. Dwars door de verdedigers heen en ook de keeper stond er bij en keek er naar, 2-0 voor ons, het gaat lekker. Silke heeft dan nog een mooie aanval maar het ziet zwart (en wit) van de verdigers (zwart/wit zijn de kleuren van OKVC) en komt er niet door. Hidde paast de bal naar Sebastian die neemt hem de helft over en doet een voorzet naar Olaf. Maar helaas kan Olaf deze niet afmaken. De keeper van de tegenstander kan niet uitschieten, dus legt de bal steeds bij een van zijn verdedigers als het een keeprbal is. Maar ook die verdedigers schieten niet zo ver en Sabastian is er dan snel bij om hem zo weer in het doel te krijgen 3-0. Dan krijgt Olaf ineens een mooie kans die hij prachtig weet te benutten door zelfs met links de bal er in te krijgen, het is 4-0. Sebastian mag weer een corner nemen, houdt goed rekening met de wind en zo draait de bal heel mooi het doel in, 5-0. In het enthousiaste gejuich krijgt Hidde een vinger in zijn oog en moet er even uit. Eens kijken of Oldehove kan profiteren van 1 man meer situatie. Maar binnen 1 minuut staat Hidde weer in het veld alsof er niks is gebeurt en Oldehove heeft er verder niet van kunnen profiteren. Silke schiet hard op het doel, dit keer staat de keeper wel op de juiste plek en weet de bal wel te stoppen. Daarna krijgt Bram nog een aantal mooie kansen maar schiet hard over en een 2e keer net naast. Bram heeft niet zijn geluksdag vandaag. Fluitsignaal, we gaan met een 5-0 voorsprong de rust in.

2e helft

De tegenstander heeft de keeper gewisseld, we zullen ontdekken of deze het doel beter dicht kan houden. Ook is de wind gaan liggen en is het dus iets minder koud. Silke schiet op het doel maar net naast. Bram schiet van afstand op het doel ook die gaat naast. Maar wat gebeurt daar nou Hidde en Trigo rennen beide om het hardst bij de bal te komen, terwijl er niemand in de buurt is. Gun elkaar de ruimte (en de bal). Sebas heeft weer een kans op het doel met een prachtig schot vanuit een mooie hoek maar gaat net tegen de lat. Rust er deze 2e helft een vloek op het doel dat de bal er niet in wil? Ook Bram heeft een kans die de keeper weet te stoppen. De vloek wordt doorbroken als Sebastian ineens mooi naast de keeper schiet en de bal in het net ligt 6-0. Silke onze topper kopper gebruikt zijn hoofd maar kopt de bal hoog over. Even later ontstaat er een flipperkast bij het doel, waar met name de keeper en 2 van onze aanvallers een aantal keer de bal hard heen en weer schieten, zonder dat er een punt gescoord wordt. Deze keeper is duidelijk beter in zijn rol dan die van de eerste helft. Ineens doet de tegenstander een uitval en komt een aanvaller in zijn eentje op onze Martijn af. Maar deze gaat er naast dus hoeven we niet bang te zin dat onze nul er aan gaat. Zelfs als de tegenstander een vrije trap krijgt in de buurt van ons doel, weet Martijn de bal rustig te stoppen. We zakken in, er wordt door ons niet meer zo gelopen op de bal. Eskil probeert er wel verandering in te brengen met een schot maar de keeper weet hem te houden. Dan komt Sebastian ineens vanaf de zijkant en weet met een schot de keeper te passeren en de bal aan de juiste kant in het zijnet te krijgen, 7-0. Even later gaat Silke ook hard door het midden en is het 8-0. De rol die Jonathan meestal invult in één-tweetjes met Sebastian wordt nu ingevuld door Bram. Maar de keeper van de tegenstander weet de schoten van Bram elke keer te stoppen. Maar ineens begint het weer te lopen, we krijgen er weer zin in. En nu lukt het Bram wel om de voorzet van Sebastian af te maken en schuift de bal rustig het doel in 9-0. Dat lukt ook een tweede keer en zo is het 10-0. Dan wil de tegenstander ook een aanval uitvoeren maar de balcontrole is er niet helemaal en hij struikelt over de bal, aanval afgewend. Bram krijgt opnieuw een kans en schuift de bal tussen de keeper en de paal zo het net in 11-0 (een hattrick). Het fluitsignaal, dus het blijft 11-0 een prima score.

Oranje Nassau JO11-2 - GVAV-Rapiditas JO11-9

Mooi weer. De wedstrijd begint met veel snelheid en gaat heen en weer.
Na ongeveer 5 minuten eerste mooie kans voor Sebastian, maar deze gaat er niet in.
Vlak daarna weer een schot op de keeper, maar deze wordt gestopt.
Aan de andere kant stopt Martijn een schot op ons doel.
Uitgespeelde kans van Jonathan en Sebastian gaat er helaas niet in. Corner.
Het spel blijft snel heen en weer gaan, wel wat slordig balverlies helaas.
Ondertussen wordt er nog even een bal van de lijn gehaald bij ons. Een snelle uitval naar de andere kant waar Jonathan alleen voor de keeper komt. Helaas net naast de kruising.
We zijn op zoek naar de opening die rust moet brengen in het spel.
Een prachtige steekpass van Silke door het midden brengt Sebastian alleen voor de keeper. Naast!
De volgende aanval brengt dan eindelijk de opening: Silke scoort. 1-0.
En dan is het ook rust.

De tweede helft begint onrustig.
Mooie aanval weer, maar we weten niet te scoren.
Het spel blijft heen en weer gaan.
Mooie pass op Sebastian maar net te hard en de bal rolt over de achterlijn.
We zetten weer wat meer druk.
Twee corners achter elkaar. Bij de tweede zet Hidde zijn hoofd ertegen aan. Net naast. Direct weer een nieuwe aanval, de Ohhh's en ahh's aan de kant zijn niet van de lucht.
Weer een aanval, schot van Jonathan in het zijnet. Maar de volgende is raak: Sebastian schiet hoog in de kruising, 2-0.
En direct verder, helaas net naast.
Aan de andere kant redt Martijn een bal van de lijn. Verder houden Bram en Eskil de tegenstander op afstand. De grote aanvaller van GVAV is daarbij een lastig obstakel. Maar de ballen worden naar voren gewerkt.
Af en toe komt er iemand doorheen, maar de ballen gaan naast of Martijn houdt ze tegen.
Een vrije bal voor GVAV vlak voor onze goal brengt nog wat spanning, maar de bal komt op de lat terecht.
De spanning en druk voor onze goal loopt op, maar dan klinkt het eindsignaal! Gefeliciteerd!

Succesvolle start veldseizoen van Oranje Nassau JO11-2

Afgelopen zaterdag was het eindelijk weer zover! Na een zeer succesvol zaalvoetbalperiode (we werden eerste van de poule!!) mochten we het veld weer in. Het was wel erg vroeg (kwart over acht) en ook nog wel fris (5 graden) maar de zon scheen en we hadden er allemaal zin in. Uit tegen Velocitas 1897. In vorige wedstrijden was dit wel een lastige tegenstander. We moesten er dus wel tegenaan.

We gingen mooi van start. Na 10 minuten maakte Sebastiaan het eerste doelpunt. Kort daarna maakte Bram met een hele mooie omhaal de 0-2 en vlak voor de rust bracht Jona de stand op 0-3. 

Na de rust zakte de wedstijdlust een beetje in. Onze verdediging liet een paar gaten vallen en Velocitas kreeg een paar kansen om langzij te komen. Maar helaas voor hen wilde de bal er niet in. ON herpakte zich gelukkig op tijd en zorgde uiteindelijk voor een prachtige uitslag. Jona maakte de 0-4 en Silke zorgde voor het laatste doelpunt (0-5). Een mooie begin van het veldseizoen. Komende zaterdag weer zo'n partij? GVAV Rapiditas: Kom maar op!

Jo11-2 uit in Haren bij Gorecht tegen JO11-5

Op papier een tegenstander die we kunnen hebben maar we moeten vandaag Sebastiaan missen. Dus hebben we geen wissel en zijn we met ons 8en. In de aanval staan Jonathan en Olaf, op het middenveld staan Eskil en Silke, de verdediging wordt gevormd door Hidde, Bram & Trigo en Martijn is onze vaste man op het doel. Wat ons dan overkomt is een totale verrassing. Gorecht heeft er zin in en als zij al snel een corner krijgen is er ineens een kopbal die er zomaar in ligt. We staan 1-0 achter. De moed niet verliezen en we gaan beginnen met goede moed aan de aftrap. Maar een snelle aanval van Gorecht en het is 2-0. Hoe kan dat ?Maar wij komen eindelijk in het spel Jonathan schiet hoog op het doel van de tegenstanders (de keeper is niet zo lang) maar de keeper is wel goed en stopt de bal heel mooi. Silke probeert het met een solo actie maar eindigt in een corner dat verder geen punt oplevert. Trigo krijgt een kans maar schiet naast. Jonathan passeert 3 tegenstanders maar blijft steken op de 4e. Dan is Olaf aan de beurt om zijn positie voorin te benutten maar ook deze bal komt er niet in.

 

Op het middenveld is Eskil regelmatig in een strijd om de bal verwikkeld. Eskil staat zijn mannetje echt wel en is wat dat betreft een echte vechter om de bal. Olaf krijgt een geweldige kans en heeft een praktisch leeg doel voor zich maar krijgt de bal niet lekker op zijn slof en deze gaat net naast. Silke laat zich ook van zijn beste kant zien en passeert 3 tegenstanders en schiet op het doel. Maar de keeper is alert en stopt elk schot.Hidde heeft een aanvaring met een tegenstander die tegenstander krijgt een vrije trap maar we hebben de bal snel weer in ons bezit. En dan hebben we ineens Jonathan die een snelle counter doet en zo 2-1 maakt. Het fluitsignaal zo gaan we, met een 2-1 achterstand maar met vol vertrouwen dat het goed kan komen, de rust in.

 

In de tweede helft kreeg Gorecht al snel een corner en de bal schiet er zo tussendoor hierdoor kijken wij tegen een 3-1 achterstand aan. Wij gaan weer aan de slag en Jonathan geeft een mooie voorzet aan Olaf die net de kracht mist om het schot hard op doel te krijgen. De keeper stopt hem met gemak. Uit de counter wordt het even gevaarlijk en Martijn komt ver uit zijn doel en stopt de bal. Een volgende counter is minder goed voor ons er staan ineens 2 aanvallers op onze helft en geen verdedigers. Martijn had geen kans en zo is het 4-1. Silke onze snelle man van het midden gaat mooi via de zijkant en scoort zo 4-2. Het kan nog! Jonathan is onze corner specialist en heeft al zeker 10 corners genomen deze wedstrijd. Olaf probeert uit de corner met een tikje de bal te sturen maar helaas deze ging net naast.

 

Silke is de man die de hele tijd tegenstanders passeert. Soms langs een tegenstander maar hij springt ook regelmatig over een tegenstander heen die een sliding bij hem proberen. Als hij 4 tegenstanders gepasseerd is en een harde knal op het doel geeft gaat deze net naast. Ook Eskil geeft een flink schot op de keeper die hem afweert, Olaf probeert het in de rebound maar die gaat hoog over. Hoe kan het dan dat er ineens onverwacht 5-2 wordt gescoord? Martijn stopt een tegenstander iets te hard (en van achteren) binnen de cirkel, dus een penalty. Martijn revancheerde zich door de penalty netjes te stoppen. En dan klinkt het fluitsignaal.

Na een weekend rust was ON JO11-2 op volle oorlogssterkte voor het duel met Helpman JO11-6.

Derby tegen de voormalig buren.

29-10-2016

ON begon vanaf de start met goed combinatievoetbal de tegenstander onder druk te zetten. Een snel doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Na aanvalsgolven van Silke, Eskil, Olaf en Jonathan opende Sebas de score. Een ferme knal uit zijn rechter been. Door goed verdedigend werk van Trigo, Hidde en libero Bram lukte het Helpman maar niet om onder de druk van ON uit te voetballen. Middels prima opbouwend voetbal vanuit de achterhoede en het middenveld kon de voorhoede excelleren. Desondanks en ondanks het overwicht stond ON echter na 20 minuten nog steeds maar met 1-0 voor, maar niet voor lang. In de laatste minuten zette ON nog even aan om de stand wat te verhogen. Na twee doeltreffende afstandsschoten van Silke werd de stand naar 3-0 getild.

Na de rust ging het elftal als een dolle van start. In de eerste minuut van de 2e helft was het Silke die zijn 3e doelpunt maakte (4-0). Doelpunt 5 ontstond al vrij snel erna door een rush op links van Silke die de bal scherp afspeelde naar Jonathan en die op zijn beurt Sebas alleen voor de keeper zette. Hierna ging ON het allemaal wat te makkelijk opnemen. In plaats van de score uit te breiden, gingen onze aanvallers arrogant met de kansen om. Neymarachtig gedrag siert ons elftal niet en is niet waardig richting tegenstander. Helpman kreeg hernieuwd vertrouwen en zette toch maar weer eens aan. Helaas voor Helpman stuitten ze op een solide verdediging en een sterk keepende Martijn. Zij keerden voortdurend de aanvallen van Helpman en zorgden ervoor, dat de bal al snel weer op de helft van Helpman terecht kwam. De teller voor Helpman bleef dan ook op 0 staan. Het slotakkoord was voor ON. Doelpunt nummer 6 was wederom een knal van Silke die zijn productie naar 4 bracht. De mooiste goal van de ochtend kwam op naam van Jonathan. Een prachtige boogbal was de keeper van Helpman te machtig. Eindstand 7-0. De strafschoppenserie was dit keer van mindere kwaliteit. Hier was het Olaf die als enige de eer hoog hield van ons elftal. Al met al een mooie ochtend voor de kijkende ouders en een hartstochtelijke reserve coach.

Verslag Amicitia JO11-2 - Oranje Nassau JO11-2, 15-10- 2016.

ON begint met Martijn, Bram, Hidde, Jonathan, Sebastian, Silke, Trigo in de basis en met Eskil als wissel. Na een afwachtend begin van beide partijen begint Amicitia iets beter te spelen maar beide kanten krijgen kansen. Helaas in de 10e minuut is dan daar de 1-0 voor Amicitia door een doorgebroken speler. De keeper komt nog wel uit maar kon hem niet meer voorkomen. Het antwoord van ON komt snel nog geen minuut later scoort Sebastiaan vanaf de rechter zijkant over de keeper heen in de verre bovenhoek de 1-1. Hierna gaat het spel echt gelijk op, na een serie van vijf hoekschoppen voor Amicitia krijgt ON de bal die wordt snel uitverdedigd en belandt uiteindelijk via een voorzet bij Jonatan voor de goal maar helaas hij raakt hem verkeerd en de keeper kan hem zo oppakken. In de 23e minuut krijgt ON een vrije trap recht voor de goal op een meter of 15. Sebastiaan neemt hem ineens maar hij gaat net over. In de 24e minuut komt ON er snel uit middels een goed uitgespeelde counter maar deze gaat helaas net naast. Maar dan eindelijk in de 25e minuut is daar na een goed schot van ON de afvallende bal voor Jona en de 1-2 is binnen. In de extra tijd is daar nog een mogelijkheid voor Eskil die net naast schiet waarna de scheidsrechter affluit voor de rust. Dan begint  de 2e helft.

ON komt een beetje slap uit de start blokken. Na een paar goede kansen voor Amicitia die door goed verdedigend optreden van Hidde, Bram en Trigo tot geen groot gevaar leidde komt in de 30e minuut de bal bij Jonathan, die na een snelle rush vanaf zijn eigen helft de bal in de kluts toch knap bij Sebastiaan weet te krijgen. En de 1-3 is daar op het  scorebord. Hierna gaat ON goed veder en heeft de betere kansen. Maar dan is daar in de 36e minuut een corner voor Amicitia die goed voor wordt gegeven. Een speler van Amicitia  neemt de bal aan met de onderarm de scheids ziet het niet en ze schiet zo de 2-3 binnen. Er wordt geen protest gemaakt door de spelers van ON dus de scheids telt hem. Hierna blijft  ON de beste kansen krijgen. In de 42e minuut is daar na een mooie pass van Bram van achteruit op Jonathan een goede mogelijkheid maar de keeper keert hem maar laat hem weer los. Jonathan pikt de afvallende bal goed op en dan is daar toch de wel verdiende 2-4. ON blijft goed druk zetten naar voren. En in de 45e minuut is daar een mooi afstandsschot van Silke de keeper kan deze nog net verwerken tot een corner hieruit volgt de 2-5 door Silke. In de 49e minuut van de wedstrijd is daar een snelle verre uittrap van de keeper waardoor Sebastian en Jonathan alleen voor de keeper komen. Samen spelen ze de keeper weg waardoor Sebastian de 2-6 eenvoudig binnen tikt. Dan in de extra tijd is daar na een klutsbal voorin de bal voor Sebastian die dan in de 51 e minuut de 2-7 op het scorebord zet. In de 52e minuut fluit de scheidsrechter voor het einde. Een wel verdiende team Play overwinning is het resultaat.

Gefeliciteerd mannen!

HFC`15 Jo11-7 - ON Jo11-2 (1-5)

8 oktober 2016
HFC’15 JO11/7 - Oranje Nassau JO11/2
Op Sportpark Hoogkerk stonden de jongens van HFC al handenwrijvend te wachten op hun tegenstander: onze jongens van Oranje Nassau JO11/2. HFC had namelijk de eerdere uitslagen even bekeken en verwachtten daarom van alles, behalve een aanvallend begin van ON!

Vol enthousiasme begon ON echter vooruit te spelen. Op het middenveld werden een paar mooie acties door Eskil gemaakt, waardoor de druk op de aanval maar bleef komen. Dat resulteerde in een aantal mooie kansen, die maar nipt naast of over gingen of gestopt werden door de keeper van HFC. De felheid en de wil om eens een wedstrijd te winnen, bracht de verdediging van HFC duidelijk in de problemen.

Aan de andere kant deed de ON-verdediging prima werk: Bram De Stofzuiger haalde heel wat ballen weg. Doordat de verdediging prima aanhaakte bij het middenveld onstonden er her en der wat mogelijkheden voor de tegenstander, maar die werden vakkundig gestopt door Martijn. Helaas werd Trigo een paar keer geraakt, waardoor hij tijdelijk geblesseerd het veld moest verlaten.

Groot was de blijdschap in het team toen een van de aanvallen daadwerkelijk uitmondde in een goal door Sebas in de 19e minuut! Nog groter werd de hoop toen het twee minuten later opeens 0-2 werd, alweer door Sebas die een mooie aanval vanaf het middenveld keurig inschoot. HFC zag daarop hun kans schoon en maakte snel 1-2. Gelukkig rukte Silke op, bleef aan de bal en haalde strak uit, waarop Sebas met de punt van de schoen kon intikken. Een hattrick!

Met 1-3 de rust in: een weelde die we nog niet eerder hadden ervaren.

Na rust ging de wedstrijd een tijd gelijk op. Hidde en Bram bleken een uitermate effectief verdedigend duo, die met geen mogelijkheid te passeren waren door HFC. Vanuit deze verdediging kwamen de mooiste ballen bij zowel het middenveld als de aanval uit. Hidde kwam nog met een knal voor de goal, maar uiteindelijk was het Silke die met een harde uithaal knap de keeper passeerde en de stand op 1-4 bracht.

De keeper van HFC wist niet meer waar hij moest kijken nadat Olaf fantastisch combineerde en Sebas vervolgens voor de 1-5 tekende! Na een goede corner kon Silke nota bene met een kopbal ook nog bijna het zesde doelpunt maken, maar de hoekschoppen echt verzilveren blijkt toch nog wat lastig.

Al met al grote blijdschap vanwege de eerste (en ook meteen grandioze) overwinning van ON JO11/2! Volgende keer mét Jonathan, gaan we er nog een keer voor!

PS. Uit betrouwbare bron vernomen: de tegenstander was nogal onder de indruk van onze kwaliteiten! Yeah!

Verdien €50

KNVB info JO11-2