Tussenbalans van de competitie van 1E

Omdat de competitie van de eerste klasse E ‘voorlopig’ voortijdig is stilgelegd, hebben de meeste ploegen negen omn plaats van 11 wedstrijden gespeeld. Tijd voor een tussenevaluatie mede n.a.v. de eerder verschenen voorbeschouwing van september j.l. Mijn verwachtingen zijn, dat is me al wel duidelijk, niet helemaal (of helemaal niet, net wat je wilt) uitgekomen.

Lees meer...

Balans van het voetbaljaar 2021

Traditioneel weer een overzicht van de prestaties van de eerste selectie van Oranje Nassau. Het jaar 2021 is voor hen qua wedstrijden afgesloten met de oefenwedstrijd tegen VEV ‘67. We beginnen deze keer met een quizvraagje. In welk jaar werden er door het eerste meer wedstijden gespeeld, in 2021 of in 2020. Wanneer je verder leest vind je het antwoord op deze vraag aan het eind van dit artikel.

Lees meer...

Oranje Nassau loot Groen Geel

Een interessante loting voor Oranje Nassau in de eerste ronde van de bekercompetitie. Op zaterdag 13 november is Groen Geel de tegenstander. Een echte derby dus op Coendersborg.

Lees meer...

Peter van der Sluis: "Ik denk dat wij als ON zeker bovenin mee willen gaan doen. "

Sinds vorig jaar augustus is keeperstrainer Peter van der Sluis in dienst bj Oranje Nassau. Met hem blik ik nog even achterom en we blikken samen ook vooruit naar het komende seizoen van mannen 1.

Lees meer...

Zaterdag start de competitie in 1E. Een voorbeschouwing

Een groot deel van de Nederlandse bevolking is inmiddels gevaccineerd tegen het Covid-19 virus. De opleving in juli van dat virus is weer afgevlakt. De regering heeft nieuwe maatregelen afgekondigd. Het lijkt erop, dat we zonder de anderhalve meer verder kunnen. Met daarbij de hoop, dat dit seizoen wel afgemaakt kan worden. Traditioneel ook dit jaar in de week voor de start van de competitie weer een persoonlijke voorbeschouwing op het nieuwe seizoen.

Lees meer...

Oranje Nassau speelt nuttige oefenwedstrijd tegen Velocitas

Heerlijk om weer de frisse Coendersborglucht op te snuiven langs de lijn bij Oranje Nassau. Deze anderhalf uur geneest meer dan een doos pijnstillers. Met dank aan Johan (chauffeur) en Mustafa (tassendrager) was ik weer in staat om jullie een verhaaltje en wat foto’s voor te schotelen van een alleraardigste oefenwedstrijd van ons cluppie. Siemon nog bedankt dat je de andere oefenpotjes wilde waarnemen. 

Lees meer...

Velocitas 1897 te gast op Coendersborg.

Groningen kent enkele gerenomeerde clubs in ieder geval zijn er drie die meer dan 100 jaar bestaan, waaronder Oranje Nassau. Na de oudste club ( Be Quick 1887) is nu de volgende club qua leeftijd de tegenstander van Oranje Nassau.

Lees meer...

Oranje Nassau in oefenduel onderuit.

Dinsdagavond speelde Oranje Nassau zijn derde in de reeks van oefenwedstrijden. In Assen was ACV de tegenstander. De derdedivisionist won verdiend met 3-0. Toch werd Oranje Nassau beslist niet weggespeeld.

Lees meer...

Derde oefenwedstrijd voor Oranje Nassau dinsdagavond in Assen tegen ACV

Dinsdagavond is de derde en voorlaatste oefenwedstrijd van Oranje Nassau. De Groningers gaan op bezoek bij derde divisionist ACV. Oranje Nassau zit nog volop in de voorbereiding, maar ACV heeft al twee officiële wedstrijden achter de rug.

Lees meer...

Verlies in tweede oefenduel

Vanmiddag speelde Oranje Nassau een oefenwedsrtrijd tegen Be Quick 1887. De oranjehemden verloren met 2-0 van de zondaghoofdklasser, die komende week al haar eerste competitiewedstrijd speelt.

Lees meer...

Wedstrijdprogramma eerste selectie bekend

Zaterdag 21 augustus heeft de KNVB het wedstrijdprogramma bekend gemaakt van de eerste klase E. Oranje Nassau start op 25 september thuis met een derby tegen vv Groningen van onder andere Tyson Dos Santos en Lars van der Sluis.

Lees meer...

Verdien €50