Gisterenavond speelden de vrouwen van ON hun 4e oefenduel tijdens de voorbereiding. Het Duitse vrouwenteam van SUS Timmel was in Groningen neergestreken en had zaterdag tegen The Knickerbockers  gespeeld. De Groningse Equipe van Evert Jan Nienhuis , afgelopen seizoen gedegradeerd naar de 1e klasse, won deze wedstrijd met 1-0.

20 dames van ON 1 en 2 maakten hun opwachting zodat er in de 2e helft een compleet ander team aantrad dan in de 1e helft. Al snel bleek dat de Duitse meiden een maatje te klein waren voor ON. Er werd hoofdzakelijk gecombineerd op de helft van de Oosterburen en er ontstonden al snel wat kansen en corners. Na de 1e corner was het meteen raak; Met een fraaie kopbal scoorde Veronique Epema de 1-0 in de 12e minuut. In de 15e minuut strafte de felle Kim Lindstra een fout van de Duitse verdediging goed af; 2-0. In de 22e minuut mochten de ON vrouwen weer een corner nemen. Ditmaal maakte Diana Hakvoort het af met haar hoofd; 3-0. De ploeg van de eerste helft stapte redelijk tevreden van het veld waarna de voorbespreking begon voor de ploeg die het in de 2e helft mocht gaan afmaken.

Gedurende de eerste 20 minuten combineerde ON prima en was heer en meester op de helft van de tegenstander. De Duitse dames wilden kennelijk voorkomen dat er nog meer doelpunten tegen kwamen en begon zich met veel speelsters in te graven. Hierdoor, en door een wat laag tempo van ON zijde, werden er nauwelijks kansen gecreëerd.

Toch was het in de 64e minuut weer raak; Ilse Meekma profiteerde op professionele wijze van een fout in de Duitse verdediging en passeerde de Duitse goalie koelbloedig; 4-0. Vervolgens wist Suzanne Huijing vanuit de verdediging met een prachtige crosspass de rappe Stephanie Heijenga te bereiken; zij wist daar wel raad mee en scoorde mooi de 5-0 in de 68e minuut. Na 80 minuten spelen vond de uitstekend leidende scheidsrechter Bob van Wilgen het welletjes en floot voor het einde.

Op woensdag staat een oefenwedstrijd tegen Be Quick C1 (2e divisie) op het programma (Esserberg 19.00 uur)en op zaterdag wordt er geoefend tegen The Knickerbockers 1 (Coendersborg, 14.00 uur).

Verdien €50