Het is vandaag 1 augustus. Het begin van het nieuwe seizoen 2022/2023. De selectie van de mannen van Oranje Nassau 1 begint aanstaande donderdag met de voorbereiding op dit nieuwe seizoen. Dit jaar keren een aantal selectiespelers niet meer terug omdat ze vertrokken zijn naar een andere club: Paul Bergtop (Heerenveen), Thijs Gerlofs (Winsum) Joshua Richardson (PKC ’83). Daarnaast zijn een aantal selectiespelers verhuisd van de eerste selectie naar de Back up Squad (Bus) Dat zijn Rhobin Brander, Niels Stenekes, Fokko Kronemeijer en Dennis Molema. Zij zullen in voorkomende gevallen mogelijk nog wel weer eens in het eerste team te zien zijn.

Door Siemon Aikema

De selectie wordt ook dit jaar getraind door hoofdtrainer Erwin Heerlijn en keeperstrainer Peter van der Sluis. Als assistent is Marshall Pourier weer terug bij de club. Nieuw in de selectie zijn de verdedigers Amin Ohida (HFC ’15), Quirijn Boelens (NEC Delfzijl), en Bernhard Suffner (ACVo23), de middenvelders Giovanni Salvo (PKC ’83), Jan Kruithof (ACV o23) en Remon Schutte (Helpman) en de aanvallers Ezra Schrijver (ACV) en Richard Zolfagahari (PKC).

De overige selectiespelers zijn:
Keepers Erwin Heidekamp (6e seizoen), en Jelle Bouma (2e seizoen).

Verdedigers Tim Deelen (3e seizoen), Walid Barhouss (5e seizoen). Ard Veenhof (8e seizoen met onderbreking) en Rick Boyer (2e seizoen)

Middenvelders Dave Bosgraaf (5e seizoen), David Voigt (5e seizoen), Youri Schuur (4e seizoen) Caram Alves (2e seizoen).

Aanvallers Rick Wiersma (4e seizoen), Ruendel Martina 4e seizoen met onderbreking) en Thomas Careman (7e seizoen met onderbreking).

Naast de eerder genoemde spelers maken ook Frederick Specken, Ruwell Martina en Jordy de Vries dit jaar deel uit van de Back Up Squad

De voorbereiding van de selectie kent ook een aantal oefenwedstrijden. Zaterdag 13 augustus wordt er in Leek geoefend tegen VEV ’67. Een week later staat Oranje Nassau – Be Quick 1887 op het programma. De oefenperiode wordt afgesloten op zaterdag 27 augustus tegen Hoogezand. In september dan nog de drie bekerwedstrijden tegen WVV (uit), Gorecht (thuis en vv Sellingen (uit). De competitie begint op zaterdag 24 september.

Binnenkort starten we met het het publiceren van de interviews met de nieuwelingen in de selectie

Verdien €50