Normaal gesproken zitten er in de poulefase van de KNVB-beker Noord twee ploegen uit de eerste klasse en twee uit de tweede klasse. Maar dit jaar spelen in de poule van Oranje Nassau drie eersteklassers en een tweedeklasser om een plaats in de eerste bekerronde.

Door Siemon Aikema

Met de indeling van de bekerwedstrijden lijkt het seizoen bijna begonnen. Ook al moeten we  nog vijf week wachten voordat de eerste officiele wedsrijd van start gaat. Nu is het eerst tijd om de tegenstanders even aan jullie voor te stellen:

Als eerste tegenstander in de poulefase noemen we competitiegenoot Gorecht. Onze buren uit Haren spelen niet voor het eerst in de zelfde poule. Drie seizoenen geleden speelde beide ploegen nog gelijk op Coendersborg. Oranje Nassau heeft al vaak moeite met Gorecht gehad. Thuis werd nog nooit van de ploeg van trainer Hans van der Ploeg gewonnen. Tijd om daar dit seizoen verandering in te brengen.

WVV uit Winschoten speelt al jaren in de eerste klasse van het zondagvoetbal. Daar eindigen ze doorgaans in het linker rijtje. Beide ploegen kwamen twee keer tegen elkaar uit in een oefenduel in de voorbereiding,. Beide keren won Oranje Nassau nipt met 3-4 en 1-2. Geen tegenstander dus die je zo maar even aan de kant zet.

VV Sellingen is voor Oranje Nassau de grote onbekende. Bij mijn weten troffen beide teams elkaar nog niet eerder. Sellingen is dit jaar gepromoveerd naar de tweede klasse via de nacompetitie. Daar werd in de finale FC Lewenborg met 3-1 te verslagen. Op papier is Sellingen de zwakste ploeg van de vier, maar het blijft natuurlijk bekervoetbal.


Schema bekerwedstrijden Oranje Nassau

datum thuis - uit Aanvang
7 september  WVV - Oranje Nassau 19.00 uur
10 september Oranje Nassau  - Gorecht 15.00 uur
15 september vv Sellingen - Oranje Nassau  17.00 uur

Verdien €50