image0 2

Het kan niet mooier. De finale van de nacompetitie spelen tegen de rivaal uit Stad. TKB om precies te zijn. De club van de eeuwige student zonder bestuurskamer. De inzet? Een plek in de Topklasse, het hoogste amateurniveau van Nederland. ON zat lang op het goede spoor, stond 7 punten los van de concurrenten. Maar een paar wedstrijden voor het einde kwam er ineens de welbekende dip. Twee keer winst tegen ACV, twee keer winst tegen TKB. Alleen SC Stiens had de goeie tactiek om ON te breken. Gevolg: ACV kampioen, Stiens, TKB en ON werden veroordeeld tot de nacompetitie.

Voor ON ging deze van een leien dakje, tegenstander van de 1e wedstrijd trok zich terug. Groningen is toch wel ver reizen. De week erna trok ook de tweede tegenstander zich terug. Spelen op zaterdag, kan dit niet anders als je een zondagclub bent? Het lijkt mij een ultieme voorbereiding op de topklasse, die ook op zaterdag wordt gespeeld…

De eerste vraag die de speelsters stelden, nadat er bekend werd dat ook de tweede nacompetitiewedstrijd niet doorging: kunnen we een oefenwedstrijd spelen? De tegenstander was binnen drie uur gevonden, net als een scheidsrechter en een tijdstip. SC Heerenveen beloften kwam op de Coendersborg en ON liet wederom zien klaar te zijn voor de topklasse. De wedstrijd eindigde in 3-2. Een sterke generale. Ondertussen had TKB een spannende eerste nacompetitiewedstrijd gespeeld inclusief verlenging tegen Trekvogels, waarin het 3-4 werd. De tweede ronde moesten ze naar topklasser SSS Klaaswaal, waar werd gewonnen met 3-1.Waar ON dus geen zweetdruppel heeft verspeeld, is TKB al meerdere keren op scherp gesteld. Wat zal dit betekenen voor deze finale? We gaan het zaterdag meemaken.

Vanuit de KNVB werd gevraagd om onderling af te spreken waar het spektakel plaats gaat vinden, en de psychologische oorlogsvoering was gestart. Forward wordt geopperd, maar misschien was dit toch wel een grap. Dan kan het net zo goed bij Amicitia, werd er terug gekaatst. Na veel discussie over en weer kwamen de wedsec en teammanager uit op het nieuwe hoofdveld van VV Helpman. Dit spektakel start om 14:00u zodat de TKB’ers nadien snel weer naar het Flop kunnen om de feestavond van hun georganiseerde toernooi bij te wonen. Aan de meiden van ON de taak om ze vooral geen feest te laten vieren op de bar.

Gebrand zijn onze meiden, en dat zijn ze al drie weken, om die laatste plek in de topklasse te pakken. En ze hebben er recht op. De agressiviteit straalde er van af toen er donderdag voor de laatste keer getraind werd, alvast op het veld van Helpman. De voorbereidingen zijn in volle gang en het belooft een mega spektakel te worden. Eentje voor in de boeken, eentje die je niet mag missen!

Dus, komende zaterdag 25 juni op sportpark Esserberg te Haren, de finale. Bij zijn is meemaken. Zodat je over een aantal jaren nog kan zeggen: ik was er bij.

Verdien €50

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor

Prince Sponsor