Het was gezellig druk op het prachtige sportcomplex van vv Fit Boys in Beilen. Supporters van zowel Gorecht als opponent vv Meppel waren bevlagd en uitgerust met vuurwerk en rookpotten aanwezig om de beslissende wedstrijd voor promotie naar de 1e klasse nog meer sfeer te geven. Ook van de kant van Oranje Nassau was er de nodige aandacht om te zien wie onze klasse genoot zou worden

Door Bert Postma

Een wedstrijd als deze staat uiteraard bol van de spanning en emoties. Gorecht was in de beide competitie wedstrijd welleswaar de Drenten te slim af geweest en in de eindrangschikking veel hoger op de lijst, maar dat dit aparte wedstrijden zijn bleek ook vanmiddag weer. Gorecht nam al vrij snel een 1 – 0 voorsprong, maar ging wonderwel hierna krampachtiger en slordig spelen. In deze fase was Meppel de beter voetballende ploeg en kwam dan ook terecht aan de gelijkmaker. Een fraaie voorzet werd op grootse wijze met een halve omhaal, schitterend verzilverd. Terecht was er het protest van Gorecht trainer Hans van der Ploeg, want aan de zijlijn ging een overtreding van Meppel vooraf aan de voorzet.

Scheidsrechter Brinkman bleef uiteraard bij zijn mening. 1 – 1. Gorecht maakte het zichzelf moeilijk door te snel balverlies en slechte passing. Ondanks kansjes aan beide kanten werd de rust met deze stand bereikt.

In de tweede helft werd Gorecht een beetje gesteund door een rugwindje die de counterende Harenaren prima benutten. Twee maal mochten hierdoor de meegereisde supporters juichen en was Gorecht met 3 – 1 voor de derde maal dit seizoen te sterk voor Meppel. Klein smetje op het geheel was nog het incidentje aan het eind van de wedstrijd waarbij enkele Meppelers zich een slecht verliezer toonden en zich afreageerden op de overigens prima fluitende scheidsrechter Brinkman. Het zal nog lang onrustig geweest zijn in het thuishonk van Gorecht. Wij van Oranje Nassau feliciteren onze buren Gorecht met het bereikte succes en verheugen ons nu al op de a.s derby’s. Welkom in 1E!

Hier nog enkele foto's

Verdien €50

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor

Prince Sponsor