Opnieuw een aanwinst voor de selectie van Oranje Nassau voor het komend seizoen. De 22-jarige Jan Kruithof speelt vanaf het seizoen 2022-2023 zijn thuiswedstrijden op sportpark Coendersborg in het oranje. Hij is afkomstig van derde divisionist ACV uit Assen waar hij het afgelopen seizoen in de O23 speelde. Daarnaast trainde hij een deel van het seizoen met de eerste selectie mee. Jan komt uit Haarlem, heeft zijn hele jeugd gespeeld bij 2e divisionist Koninklijke HFC en speelde voor hij naar het Noorden kwam ook nog een jaar in het eerste van HBC Heemstede.

Jan Kruidhof

Jan is een linksbenige, aanvallend georiënteerde, middenvelder. Met voorkeur voor de (controlerende) posities 6 en 8, maar een uitstapje naar ‘10’ past ook in het plaatje. Hij omschrijft zichzelf als een allround middenvelder met een goede steekpass én crosspass en met goed overzicht. Als de situatie erom vraagt schuwt hij ook de duels zeker niet. Omdat hij tegenwoordig in de stad woont en studeert past voor hem een overstap naar een Groningse club. Uit de selectie kent hij Bernard Suffner (vanuit de ACV O23) en zo kwam het balletje aan het rollen. Hij ziet Oranje Nassau als een mooie uitdaging en de eerste klasse als een mooie stap zijn ontwikkeling. Verder spreekt de voetbalvisie van trainer Erwin Heerlijn hem zeer aan.

Jan Kruithof woont zoals gezegd in Groningen en studeert Ondernemerschap & Retail Management aan de Hanzehogeschool (2e jaar). Dat ondernemerschap heeft hij van geen vreemde; zijn vader heeft een eigen bedrijf.

KNVB info ON1