De 26-jarige Rémon Schutte speelt volgend seizoen op Sportpark Coendersborg en is de volgende aanwinst die Oranje Nassau kan presenteren. Rémon speelt het liefst ‘op 10’, maar kan ook goed als (centrum-)spits uit de voeten. De afgelopen seizoenen speelde Rémon bij de zaterdagtak van stadgenoot vv Helpman. Hij kwam in de afgelopen competitie tot 15 doelpunten.

rmon Schutte

Bij de selectie van Oranje Nassau komt hij weer een aantal spelers tegen waar hij in het verleden eerder mee voetbalde. Hij speelde o.a. bij Achilles 1894 in Assen (toen nog Hoofdklasse zondag) en bij stadgenoot Be Quick 1887. Hij sloot zijn periode in het jeugdvoetbal af bij Cambuur / FC Groningen O17 voordat hij voor een jaar vertrok naar North Carolina (USA) voor een jaar high school. Daar voetbalde hij bij de NCFC Academy. Vervolgens studeerde en voetbalde hij nog een jaar in Spanje.

Rémon kiest voor Oranje Nassau omdat hij weer verlangt naar voetbal op hoger niveau. Bij ON treft hij de mix van een goede selectie én een ambitieuze trainer met een aansprekende voetbalvisie om zijn ambities kracht bij te zetten.

Remon woont in Groningen. Hij werkt als recruiter / resource developer bij JouwICTvacature en ontwikkelt daarnaast een tweede carrière als barbier.

KNVB info ON1