Na een periode van 7 jaar neemt teammanager Jacob van Aperloo afscheid van de eerste selectie en staf van Oranje Nassau. Ooit begonnen als onbekende nieuweling, de vriend van…. , is Jacob in de loop der jaren uitgegroeid tot een bekend figuur binnen onze club. Zaterdag is er nog een afscheid gepland bij de seizoenafsluiting van het eerste. Maar er is alle reden om vandaag nog even na te praten met deze sympathieke teammanager.

Door Siemon Aikema

Jacob van Aperloo

Jacob je stopt als teammanager met ingang van het nieuwe seizoen. Wat is voor jou de voornaamste reden?

Er zijn een aantal redenen:
Ik heb deze functie nu 7 jaar bekleed en wil nu wel meer gaan genieten van het voetbal. Met name de laatste jaren dat ik het doe zonder mijn maatje Wijnand    is het druk geworden. Gevolg was dat ik delen van de wedstrijd moest missen. En het ging ook ten koste van de contacten met andere verenigingen in de          bestuurskamer.
Daarnaast wil Ik meer tijd vrijmaken voor mijn vrouw en ook wat meer tijd hebben om de wedstrijden van mijn kleinzoon bij Fc Meppel en van mijn      kleindochter, die op dit moment aan hockey doet, te bezoeken
Verder ben Ik bijna 68 en vind ik dathet tijd wordt voor een meer jongere teamleider.
Tenslotte wil Ik ook weer meer tijd voor wat meditatie weekeinden.

Toen ik je deze vraag stelde had ik niet zo’n uitgebreid antwoord verwacht. Al met al lijkt het me reden genoeg om als teammanager afscheid te nemen. Mijn volgende vraag is met welk neem je afscheid van ON?

Met een dubbel gevoel. Ik heb het altijd met veel plezier gedaan en met name de tijd dat ik het samen deed met Wijnand. Ik zal de staf en de jongens best wel gaan missen. Maar aan de andere kant geeft het me ook meer tijd en vrijheid om ook eens andere wedstrijden te bezoeken en zoals ik al eerder zei meer betrokken te zijn bij de wedstrijden van mijn kleinkinderen.

Maar blijf je nog wel toeschouwer van Oranje Nassau samen met je maatje Wijnand? Met ander woorden zien we je nog wel een keer langs de lijn bij ON?

Natuurlijk zal ik, als het me is gegeven, met regelmaat te zien langs de lijn bij ON samen met Wijnand.

Welk seizoen vond jij het bij ON het mooiste en zijn er ook seizoenen waar je een minder goede herinnering aan hebt?

Het mooiste seizoen was het seizoen dat we kampioen werden van 1E en het seizoen in de hoofdklasse wat toch weer een heel ander ambiance heeft. En ook voetbal wat beter bij ON past. Jammer dat we dat seizoen en het seizoen daarop te maken hebben gehad met veel pech en veel blessures.
Waar ik echt een slecht gevoel over heb is het seizoen dat Patrick Zwart voor de laatste wedstrijd tegen VEV 67 werd ontslagen. Het laatste wat hij had verdiend.

Wat zal je het meest missen na dit seizoen?

Het contact met spelers en de staf

Wat wil je nog meegeven aan je opvolger?

Niet iets specifieks Hij of zij zal het naar eigen inzicht in overleg met staf en selectie moeten invullen. Het enige wat ik wil meegeven is, doe het niet alleen. Dan kun je ook meer genieten van de leuke dingen.

Wil je nog wat kwijt aan de volgers van ON?

Ja zeker. Een deel van de volgers gaat veelal uit van een negatief scenario. Daar heb ik het soms best wel moeilijk mee gehad. Doe je het goed dan hopen ze dat je niet promoveert. doe je het slecht dan gaan ze er al snel vanuit dat je degradeert. En is het middelmatig dan moeten we toch op zijn minst periode kampioen worden, kortom…..........

Jacob bedankt voor je tijd, je inzet je enthousiasme en het vele werk dat je, deels op de achtergrond hebt gedaan. Ik denk dat ik namens velen spreek als ik zeg dat je bent uitgegroeid tot een bekend en gewaardeerd onderdeel van de eerste selectie. We hopen je nog regelmatig langs de lijn te zien, of beter gezegd ’gewoon’ achter het doe van de tegenstander,

KNVB info ON1