Voordat ik aan het schrijven van dit verslag begon, keek ik nog even naar het nieuws en eigenlijk was mij alle voetbalplezier van deze middag ontnomen. 9 jarige jongen vermoord door jongeman van 22. Dader bekend bij de politie. Door het idiote systeem in dit land kreeg deze dader de kans om weer een slachtoffer te maken. Stel je voor, je kind dagen vermist om dan te horen dat het is vermoord. Om stapelgek van te worden. We klagen over hoge gasprijzen en stijgende kosten voor onze levens behoefte, omdat een idioot in Rusland 10.000 den doden op zijn geweten heeft. De wereld kijkt toe en laat hem zijn gang gaan. Een club uit Den Haag laat toe dat haar “supporters” gezinnen uit het bezoekers vak aanvalt en met brandbommen terroriseert. En dat alles omdat hun cluppie de promotie mist. Zijn we met ze’n allen de weg kwijt? En toch kan voetbal mooi zijn en een goede afleiding van de dagelijkse beslommeringen. Zoals vanmiddag bij Pelikaan S – ON, waar er eigenlijk niets meer op het spel stond en er lekker gebald werd en scheidsrechter Gerlof Gils zijn kleuren kaarten thuis had kunnen laten.

Door Bert Postma

Trainer Jan Schulting kondigde voor de wedstrijd aan dat zijn ploeg er vol voor zou gaan, i.v.m. met de aanstaande na competitie. Dus was het knap van het gehavende ON om hoogvlieger Pelikaan S van de overwinning af te houden. Oranje Nassau mocht aftrappen en bleek niet van plan om de competitie als een nachtkaarsje uit te laten gaan. Nadat Pelikaan S in de 5e minuut hoog over het doel van Jelle Bouma schoot, was het de beurt aan de gasten. Eerst was er daar het steekballetje van Thoma Careman op Tim Deelen, die helaas net naast de verkeerde kant van de paal mikte. Slechts twee minuten later herhaalde Careman zijn vorige actie. Deze keer op Ruendel Martina, die koel invaller doelman Sil Damsma kansloos liet . 0 – 1.

In de 18e minuut zag Martina Damsma te ver voor zijn doel staan en mikte van grote afstand net naast. Een minuut later had ON de score kunnen verdubbelen, maar het keiharde schot van David Voigt vloog via de binnenkant paal het veld weer in. In het verloop van de eerste helft kregen beide teams de nodige mogelijkheden, maar waren de keepers de baas over de spelers. Omar Kavak wist toch te scoren in de 41e minuut. 1-1. Vlak voor rust had ON een plannetje gemaakt om op een zeer waardige manier afscheid te nemen van hun aanvoerder Rhobin Brander. Trainer Erwin Heerlijn wilde niet wisselen bij een corner voor Pelikaan S. Dat werd hem noodlottig, want de ONers waren in gedachten al bezig een erehaag te vormen en vergaten even te verdedigen. Voor Fabian Stevens een uitgelezen moment om Pelikaan S naar een 2 – 1 voorsprong te schieten. Hierna volgde het mooie moment en de waardering voor het leiderschap van Rhobin Brander. Hij werd vervangen door Caram Carneiro Alves.

Na de pauze kwamen Jelle Wagenaar en Musteba Albadawi voor Pelikaan S in het veld. Angelo Zimmerman en Shkodran Metaj kregen rust voor volgende week. In de 53e minuut leek Pelikaan S de voorsprong te vergroten, maar Fabian Stevens liet de grote kans liggen. Bij ON werd Fokko Kronemeijer gewisseld voor Kevin Brander. In de 60e minuut miste Pelikaan opnieuw. De vrije trap werd op de paal gemikt. Good Old Jos Hooiveld kwam voor Pelikaan S binnen de lijnen. Ondanks de dadendrang van de gastheren was het ON topschutter Rick Wiersma die bijzonder fraai de bal in de kruising mikte en zo ON op gelijke hoogte bracht 2 -2. Helaas voor ON werd deze stand slechts 5 minuten vastgehouden en zette Fabian Stevens Pelikaan s weer op voorsprong. 3 -2. In de 82e minuut kopte Tim Deelen namens ON net naast het vijandelijke doel. ON bleef aandringen en wilde het seizoen op een goede manier afsluiten. Dat lukte en het was aan Thomas Careman gegund om ON weer op gelijke hoogte te brengen. 3 -3 . Dit bleek ook de eindstand, al had Tim Deelen na een van zijn befaamde rushes de 3 – 4 nog op zijn schoen. Een mooie eindstand 3 - 3, waar iedereen zich wel in kon vinden. Wij van Oranje Nassau wensen Pelikaan S veel succes in de nacompetitie en eventueel de Hoofdklasse. Mocht het niet gelukken, ook prima want het blijven altijd leuke wedstrijden tussen ON en Pelikaan S en de fijne ontvangsten door de Fam. Bulten en hun vrijwilligers willen we eigenlijk niet missen. De wedstrijd van vanmiddag stond onder leiding van Gerlof Gils en de assistenten Kees Brondijk en Elwin de Jonge. Voor ON breekt nu de vakantie aan en ik ben alweer benieuwd naar seizoen 22-23, waarin we weer een aantal nieuwe gezichten zullen verwelkomen en we wensen hen alvast een heel plezierige tijd bij Oranje Nassau.

Tenslotte nog de foto's

KNVB info ON1