Na de zware nederlaag van vorige week tegen PKC had ON behoefte aan een goed resultaat tegen kampioenskandidaat WHC uit Wezep. De 11 die trainer Erwin Heerlijn binnen de lijnen bracht, inclusief de wisselspelers, maakten het waar en de 100 toeschouwers kregen een aller aardigst potje voetbal voorgeschoteld. Mijn enige kritiek hierbij is dat de op fraaie wijze verkregen voorsprongen te snel en te gemakkelijk weer werden teniet gedaan. Toch mag je het 2 – 2 gelijke spel tegen de sterke, hoewel vanmiddag wat tegenvallende, tegenstander, een prima resultaat noemen. Gezien het aantal absenties in de selectie een compliment waardig. Jammer was het dat pupil Elon op het moment dat scheidsrechter Rik Berends hem mee wilde nemen voor de line up last kreeg van plankenkoorts en het niet zag zitten om met al die stoere kerels het veld op te gaan. Elon, je bent ook nog maar een puppie en ik weet zeker dat je volgend seizoen als Fpupil het nog een keer gaat proberen. Berends werd deze middag geassisteerd door Gert van Ende en Stef Verhagen

Door Bert Postma

Op het stormachtige Coendersborg verwachtte Oranje Nassau een gelijkgestemde tegenstander, die zou vechten voor haar laatste kans op het kampioenschap. Het was echter de thuisploeg die het heft in handen nam en als Fokko Kronemeijer in de 4e minuut de bal iets beter op de pantoffel had gekregen was een vroege voorsprong mogelijk geweest. Pas in de 18e minuut deed WHC iets terug. Dat een blauw witte speler de bal op onmogelijke wijze binnen de lijnen hield, verraste dat doelman Jelle Bouma van ON bijna. In de 23e minuut moest dezelfde Bouma nog een balletje over de lat tikken. Met zijn lengte geen enkel probleem. ON controleerde de wedstrijd en liet het balletje lekker rond gaan en WHC moest toekijken.  En toen het bericht doorkwam dat Olde Veste op voorsprong was gekomen werd een kansje op het kampioenschap wel helemaal opgegeven. Het was dan ook volkomen verdiend dat in de 35e minuut Paul Bergkamp het scorebord op 1 – 0 liet zetten. Jammer dat ON iets te lang in de feeststemming verkeerde en zoals we wel vaker hebben gezien scoorde namens WHC, onhoudbaar voor Bouma, Belan Zend in de 39e minuut de 1 – 1. Jammer dat Fokko Kronemeijer zijn schot vlak voor de pauze op de lat zag belanden en ON met een verdiende voorsprong de kleedkamer op had kunnen zoeken.

WHC begon iets feller aan de tweede helft, zo zelfs dat het in de 46e minuut al een gele kaart moest incasseren. Sylvain Vierhuizen was de gelukkige. Scheidsrechter Berends zou later nog even een rol spelen in het uitdelen van kaarten. Men spreekt wel eens over het aanvoelen van een wedstrijd. Het zal altijd een discussie punt blijven. Volg je strikt de regels en voorschriften of heb je soms begrip voor de omstandigheden. In de 60e minuut moest Ruendel Martina zich laten vervangen door Rhobin Brander. Ook bij WHC vonden enkele wissels plaats. Brander nog maar koud in het veld zag zijn fraai geplaatste schot net over de kruising vliegen. In de 69e minuut was het dan wel raak. Een fraaie voorzet van Brander werd op even fraaie wijze door Fokko Kronemeijer binnen geschoten. 2 – 1. WHC doelman Dennis Fijn volkomen kansloos. Teleurstellend voor het publiek, duurde deze voorsprong ook maar 3 minuten en namens WHC scoorde invaller Jelle Post de 2 – 2. In de 74e minuut was er nog geel voor WHC, een kleurtje die ook een beetje donkerder had mogen zijn. Leidsman Berends zag het anders of was tolerant in de verder sportieve wedstrijd. In de 75e minuut mocht Caram Alves bij ON nog uit het trainingspak en ging hij David Voigt aflossen. In de 76e minuut was er geel voor ONer Ard Veenhof. Een kaart die nog een staartje zou krijgen. In de 77e minuut moest Jelle Bouma met een keurige redding WHC nog van de winst af houden. Een winst die volkomen onterecht zou zijn geweest. In de 82e minuut bracht WHC trainer Richard Karrenbelt nog Sander Krijns binnen de lijnen voor Stef van Oene. Een paar minuten in blessure tijd gaf scheidsrechter Berends WHC een ingooi die zoals iedereen kon waarnemen voor ON had moeten zijn. We hebben het natuurlijk over niets, maar dat een speler even reageert is normaal. Ard Veenhof reageerde misschien iets te heftig, feit was dat Berends geen gevoel voor de situatie had en de regeltjes voor liet gaan boven het gevoel en Veenhof de tweede en dus rode kaart presenteerde. Verder alle lof voor het arbitrale trio die dan ook met de gebruikelijke Groninger notenkoek van bakkerij Knol, uitgereikt door gastheer Mustafa Unalan, tevreden huiswaarts keerden.

Aansluitend aan de wedstrijd waren er een handdruk en bloemen, van de TC leden Johan Lindemulder en Gerrit Raaben voor de vertrekkende spelers. De beelden spreken hier voor zich. Dat ook uw verslaggever en fotograaf bloemen kreeg voor zijn vermeende vertrek, was meer een truc om ook een bloemetje te scoren. Het was wel een beetje de bedoeling, maar na enkele revisie beurten in het hospitaal stroomt het bloed weer bruisend door de aderen en is er behoefte om nog een jaartje door te gaan. U zult het er mee moeten doen. Alles kunner Thomas Careman bedankt voor het maken van de laatste foto’s. Wilt U de Oranje Brigade nog een keer zien spelen dan kan dat op een paar kilometer afstand in het fraaie Oostwold (W.K), op bezoek bij Pelikaan S. Aanstaande zaterdag middag. Aanvang 15.00 uur.

Hier nog de foto's

KNVB info ON1