Even leek he er op, dat Rick Wiersma dinsdagavond vier minuten voor tijd zijn 25e goal zou maken. Maar oog in oog met keeper Jacob de Vries werd de keeper de winnaar, doordat hij de strafschop stopte. Maar enkele minuten later was het wel raak. Een mooi hakje van Dave Bosgraaf stelde Rick in staat de 25e te maken. Rick reageerde na afloop, dat het jammer was van die strafschop, maar dat de winst natuurlijk veel belangrijker was. En daarmee kan ik alleen maar instemmen.

Door Siemon Aikema

De eerste goal in zijn carrière maakte Rick voor Be Quick 1887. Dat was volgens mij op 13 november 2016 in de wedstrijd tegen Jong de Graafschap. In het verslag lezen we, dat in de slotfase het Rick Wiersma was die de eer voor de BQ equipe redde. Voor Be Quick 1887 scoorde Rick vijf keer in twee seizoenen. Dat zelfde aantal bereikte hij in seizoen 18/19 voor Achilles 1894.

In zijn eerste seizoen bij ON maakte hij Rick zes goals. De eerste competitietreffer was ‘pas’ op 26 oktober 2019. Eerder had hij al voor de beker gescoord tegen Gorecht en GVAV Rapiditas. Het mooiste doelpunt maakte hij wat mij betreft op 1 december van het zelfde jaar tegen Zeerobben. Nadat hij was gevloerd door een verdediger krukde Rick de vrije trap feilloos in de bovenhoek. Rick tegen Zeerobben
Dit seizoen staat de teller voor Rick na dinsdag op negen goals. Naast al deze competitiedoelpunten scoorde hij nog dertien keer in de beker en zeven keer in oefenpotjes.

Tenslotte nog de clubs waar Rick de goals maakte. Tegen Zeerobben was hij het doeltreffendst. Wiers maakte dinsdag zijn vierde tegen deze club. Tegen PKC ’83 en Drachtster Boys was hij drie keer succesvol. Twee keer vond hij het doel van SVI en Quick en Haag.
Daarnaast scoorde hij nog één keer tegen Jong de Graafschap, ASV De Dijk, Ado 20, Alcides, Fortuna Wormerveer, MSC, Quick 20, SDO, RKHVV, Broekster Boys, Pelikaan S, Blauw Wit’34 en Balk.

Ook op deze plaats wil ik Rick Wiersma feliciteren met deze mijlpaal. De volgende speler die nu het dichtst bij een mijlpaal is, is Thomas Careman. Hij is nog zes doelpunten verwijderd van zijn 125e.

KNVB info ON1