De belangen waren vanavond groot en erg tegengesteld in Harlingen. De thuisclub, die vecht tegen (rechtstreekse) degradatie, de gasten die hopen op een mooi toetje in de vorm van een periodetitel en daarmee ook in juni nacompetitie.
Dit verslag is gemaaktaan de hand van het twitterverslag van Oranje Nassu en Zeerobben omdat er geen verslaggever in Harlingen aanwezig was.

Door Siemon Aikema

Oranje Nassau is op één plaats gewijzigd: de in de wedstrijdtegen Broekster Boys geblesseerd uitgevallen Tim Deelen wordt vervangen door Fred Specken. Oranje Nassau begint voortvarend aan de wedstrijd. In de derde minuut wordt een aanval van Zeerobben onderbroken. Rick Wiersma snelt vanaf eigen helft naar voren, verlengt op Caram Caneiro Alves die de achterlijn haalt en daarna terug legt op Thomas Careman die de bal binnentikt. In de volgende fase heeft Oranje Nassau duidelijk overwicht zonder dat dit tot doelpunten leidt. De ene na de andere aanval wordt opgezet, maar ON wordt nog niet gevaarlijk. Binnen het half uur raakt Thijs Gerlofs geblesseerd. Gelukkig kan hij wel door. In de 28eminuut de eerste grote kans voor Zeerobben. Fraaie diepe bal op David van der Pol, maar die schiet hard over. Even later weer een blessure nu van Fred Specken, maar hij kan ook weer verder. Na 35 minuten opnieuw een kans voor David van der Pol, Erwin Heidekamp weet de bal te keren. Daarna denkt Matts Bruining gelijk te maken, maar dat gaat niet door wegens buitenspel. In de 44e minuut een diepe bal van Fred Specken op Thomas Careman. Hij dribbelt , kapt en schiet van ongeveer 8 meter. Gelukkig voor Zeerobben wordt de bal nog net geblokt door Adnan Jarjour. Na nog een corner van Zeerobben, die door de verdediging van ON wordt weggekopt maakt scheidsrechter Janson een eind aan de eerste helft.

Na de rust is Caram Caneiro Alves vervangen door Dave Bosgraaf. In de 49e minuut weer een kans voor Oranje Nassau. Opnieuw is Thomas daarbij berokken. Hij draait goed weg in de zestien, wordt gehinderd en zijn schot heeft geen kracht meer. Twee minuten later een grote kans voor de gastheren, maar de bal gaat naast. Rick Boyer komt er in voor Rhobin Brander. In de tweede helft kan Oranje Nassau aanvankelijk het superieure spel van de eerste helft nog niet brengen. Daardoor blijft Zeerobben lange tijd in de wedstrijd. Zo noteren we nog een vrije bal op de rand van de 16 maar Patrick Amels schiet in de handen van Erwin Heidekamp. In de 62e minuut een goede aanval van ON. Dave Bosgraaf besluit die aanval met een venijnige schuiver die door keeper Jacob de Vries wordt gepakt. IN de 65e minuut wisselt trainer Zandink , Joran van Kernebeek komt Lutsen Smits aflossen. Zeerobben blijft proberen de wedstrijd een wending te geven. Met diepe ballen wordt er zonder veel vernuft gespeeld. Die ballen zijn wel lastig voor de verdediging, maar het team wordt niet echt gevaarlijk. In deze fase voetbalt ON te slordig om de wedstrijd te beslissen. Na 75 minuten komt Marijn Helfferich Ane Schaap aflossen. In de 78e minuut een vrije bal voor Oranje Nassau iets buiten het strafschopgebied. De trap van Ard Veenhof smoort helaas in de groene muur. In de 80e minuut nog een schuiver voorlangs van Fred Specken. Maar dat was uitstel van executie. Doordat Zeerobben probeert toch nog in de wedstrijd te komen ontstaat er ruimte voor de ON-voorwaartsen. Een doelpunt kan dan ook niet uitblijven, in de 85e minuut wordt Thomas Careman aangespeeld in de zestien. Zijn schot gaat tussen de benen door van de keeper in het doel. 0-2! Een minuut later wordt Rick Wiersma gevloerd in de 16 en krijgt ON een strafschop. Rick gaat zelf achter de bal staan, maar De Vries is attent en keert het schot. De rebound van Rick gaat voorlangs. Toch krijgt Rick zijn goaltje nog wel. In de 88e minuut een flitsende aanval van ON Na een mooie loopactie gaat Dave Bosgraaf het strafschopgebied in. Hij hakt de bal subtiel op Rick Wiersma en Rick schiet de bal solide binnen. Dit doelpunt is voor Rick wel een bijzondere, de 25e in zijn seniorentijd, de 15e in dienst van Oranje Nassau.Rick wordt door de trainer nog gewissled voor David Voigt, die ook nog enkele speelminuten mag maken. Even later is de wedstrijd afgelopen. ON wint verdiend van Zeerobben dat moet vrezen voor lijfsbehoud. De twitteraar van Zeerobben twittert nog dat er van strijd van Zeerobben zeker sprake is vooral in de tweede helft. ‘Maar het mocht niet baten. De teleurstelling is daarom groot’ besluit hij. chiedsrechter Janson gaf nog gele kaart aan Joshua Richarson van On en Godert Attema van Zeerobben.

Komende zaterdag een volgend spektakel. A.s. kampioen d' Olde Veste'54  reist af naar Coendersborg. Kan Oranje Nassau nog een beetje spanning terugbrengen? We gaan het zien zatedagmiddag..

KNVB info ON1